Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, já vidím hodně pozitivně, že má hrůzu, že by přišla o tu dceru, tvoji sestru. To je velká motivace se snažit. Když zjistíš na OSPOD všechny důležité věci a mámu se vám podaří dostat do léčebny, možná by ji mohlo motivovat, když uvidí, že přichází o svou dceru.
Mám k tobě a tvému příběhu obrovský respekt, jsi skvělá. Mysli prosím i na sebe, musíš se chránit, přestože ta situace je tak zamotaná a hrozná.
@Žižkovská žena děkuji moc za hezká slova a povzbuzení.. Já doufám, že to dopadne dobře. I když mám strach o tom někde mluvit nahlas, musím to zkusit. Děkuji ![]()
Ahoj
tvoje mamka a segra jsou tvoje rodina mas je moc rada a pokud se trapi oni budes se trapit taky
Momentalne jsi z nich JEDINA ktera je schopna vam vsem pomoci
Brala bych to tak ze nejdulezitejsi je aby tvoje mala segra nemusela trpet mamcinou nemoci protoze ona jedina z vas si sama opravdu pomoci nemuze
1. Zavolej v pondeli na OSPOD rekni ze bys chtela svou sestru do pestouncke pece a proc a domluv si co nejdrive schuzku
2. Nemusis se bat ze by sestra skoncila v deckem domove To se deje pouze v pripade ze se o dite mema kdo postarat
3.Pro tvoji segru bude nejlepsi bydlet s vama naz se da mamka dohromady
4.Co je nejlepsi pro tvoji sestru je nejlepsi i pro jeji mamku Tvoje mamka to vi ze tve sestre ted u vas bude lip
5. Zarid mamce pobyt v protialkoholicke lecebne( papiry souhlas s pobytem v lecebne - staci kdyz je mamka jenom podepise) Ona sama toho ted neni schopna
6. Pomoc ji sbalit veci a dovez ji v den nastupu do lecebny
7. Mamka z toho bude mit urcite strach ale zaroven bude mit obrovskou motivaci a to aby mohla byt zase normalni mamou tvoji sestre ktera ji jeste moc potrebuje
8. To ze pomuzes jim je jedina cesta jak zaroven pomuzes sobe
9. Tim ze se budes jenom bat zacit problem resit se vsechno bude jenom zhorsovat
10 Vim ze mas velky strach kontaktovat OSPOD ale musis to pro svou malou segru udelat protoze nikdo jiny to neudela a segra mamcinym stavem trpi mnohem vic nez ty
Moc drzim palce :A klidne mi napis ![]()
@Anonymní píše:
@FlorenceF Jenkins jo je to pravda.. Vím, že to tak je.. Je pravda, že pocit viny mě pronásleduje neustále.. Vždycky jsem byla ta silná.. Poslední roky ze mě udělaly uzlik nervů, a i když si všechno dokážu odůvodnit, sama sobě vysvětit, nějak nejde přeřadit na jinou rychlost.. Neřešit všechny kolem.. Děkuju, že sis i v tuhle noční hodinu udělala chvíli a napsala cizí holce něco hezkýho
Kočko, drž se
Na tvém místě bych jako první věc hledala pomoc pro sebe. Jsi spoluzávislá. I tobě by pomohlo promluvit si s terapeutem. Je od tebe moc hezké, že chceš mamce a sestře pomoct. Mamka potřebuje léčebnu. Nejhorší je ten první krok, kdy si přizná, že je závislá a bude souhlasit s léčbou. Sestru nikdo do DD nedá, když se postarají příbuzní. Držím palce, abys situaci zvládla. A uvědom si, že jsi zodpovědná jen za sebe a svoje děti. Za mamku a její rozhodnutí ne.
Nikdo z nás nemůže být zodpovědný za životy těch ostatních. Píšeš, že maminka pro tebe hodně udělala.. To je ale naprosto přirozené. Lásku a péči, kterou nám dali naši rodiče, posíláme dál… svým dětem.
Koukni na dokument ČT „Mámo, já jsem tady!“
Přeji hodně sil.