Protilátky proti patnerovým spermiím

14895
18.1.19 18:31
@Tina69 píše:
Dievčatá, ktorej zistili protilátky proti partnerovým spermiám??? U nás v tomto prípade IVF i KET prebehli neúspešne. Dá sa s touto diagnózou otehotnieť i prirodzene?? vaše skúsenosti

Pokud tvoje imunita napadá spermie tvého partnera tak bez pomoci ne..prostě je to pro něj cizí patogen a hned ho ničí.
Ale víc by ti to řekl lékař .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.1.19 18:36

Prirozene asi ne, nebo s malou pravdepodobnosti. Nam se zadarilo prvni IVF

• Citovat
  • Upravit
344
18.1.19 18:38

Dá se tohle vůbec nějakými testy prokázat? Mě moje gynekoložka tvdila, že ne. Ze je to „diagnóza“ kterou doktor sdělí až když se nenajde žádná jiná příčina, proč nejde otěhotnět… Podle mě blbost, ale tohle mi řekla, když jsem se na to ptala. V únoru už ale jdeme do CARu na pořádně vyšetření. Nevěřím tomu, že gynekolog ví vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.19 18:39

Mě to zjistili s tim, ze nikdy nemam šanci přirozeně počít. Teď jsem ve 27tt a počali jsme přirozeně :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
157
18.1.19 18:55

My jsme to kdysi řešili také, ale bylo mi řečeno z více stran, mj. i jednou imunoložkou, že tyto diagnózy nejsou spolehlivé (až na určité výjimky, kdy jde opravdu o nějaký hlubší imun.problém). Že pokud má někdo dlouhodobého partnera, tak prostě ty protilátky mít bude, že je má skoro každá žena. Proto se mj. doporučuje (kromě užívání kortikoidů) i používání kondomu a s tím se jaksi těžko těhotní…Takže my jsem se na to vyprdli, Prednison jsem neužívala a nakonec jsem 2× přirozeně otěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.1.19 18:59
@Anonymka.D. píše:
Dá se tohle vůbec nějakými testy prokázat? Mě moje gynekoložka tvdila, že ne. Ze je to „diagnóza“ kterou doktor sdělí až když se nenajde žádná jiná příčina, proč nejde otěhotnět… Podle mě blbost, ale tohle mi řekla, když jsem se na to ptala. V únoru už ale jdeme do CARu na pořádně vyšetření. Nevěřím tomu, že gynekolog ví vše.

pomocí imunologie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
18.1.19 19:11

@Tina69 Segre taky bylo receno, ze mají tento problém. Byla na 2 IVF a nic a pak se podarilo 2× pocit prirozene a donosit zdarne obe deti… takze da ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.1.19 19:13

To ste ma trochu potešili. Ja som svoje výsledky podrobne nevidela, len z jedného vyšetrenia mi okamžite v CAR povedali že máme tento problém, inak nič iné. Manžel zdravý, spermiogram výborný, ja taktiež bez problémov. A alergiu nemám absolútne na nič, ani len sennú nádchu nemávam, tak som bola fest šokovaná, že zistili tento problém, ale tiež mi pripadá že pokiaľ nič iné nenašli, tak nejakú príčinu mi povedať museli keďže to roky nešlo prirodzene. Po neúspechoch s IVF a po KET, už manžel odmieta ďalšie umelé oplodnenie. Čítala som veľa diskusí, kde dievčatá s týmto problémov boli upozornení v CAR že môžu počas liečby súložiť len s kondómov, brali kortikoidy, ale mne o týchto veciach nikto nič nepovedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.1.19 19:14

@Anonym82 a nebrala žiadnu liečbu ako kortikoidy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
18.1.19 19:24

@Tina69 Matne si pamatuju, ze během procesu IVF spolu spali myslim s kondomem a nejake kortikoidy mozna taky brala, ale pak se podarilo asi mesic po nevydarenem IVf, to mozna nejaka léčba dobihala…. Syna ale pocali cca za 2 roky po dceri a to rozhodne uz byla mimo peci CAR. Jeste doplnim, ze ji diagnostikovali PCO a ma castecne nepruchodne vejcovody 8o . Ono spis bude otázka, jestli se nedari z nejake jiné priciny. Bylas na laparce, mas cekovou imunologii, muzou byt i nekvalitni vajíčka a ja nevim co ještě… nekdy to proste nejde, i když problém zadny není… Vetsinou pomuze se nacas na vse vykaslat… pokud te teda netlaci cas…. Vidis v mem podpisu, ze to taky trvalo 4 roky nez se u nas podarila dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.