Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A opravdu to nelze řešit jinak, než do toho spadnout ještě víc?
Provident si musí ověřit situaci žadatele. Nevidím důvod, proč by měl registry vynechat. Dostal by se do problémů a skončilo by to prostým splácením jistiny, úroky nula, poplatky nula a ještě by se splácelo přiměřeně možnostem klienta- tedy i pomaleji, než byly původní splátky…
Pokud někdo půjčí bez registrů, tak by se dalo doporučit držet se od něj dál…
Vy nestíháte splácet dluhy, tak si pořídíte další? Z čeho je budete splácet? Z ještě další půjčky? Zavání to úvěrovým podvodem.
Příspěvek upraven 06.12.16 v 19:31
@Ivan PPZ píše:
Provident si musí ověřit situaci žadatele. Nevidím důvod, proč by měl registry vynechat. Dostal by se do problémů a skončilo by to prostým splácením jistiny, úroky nula, poplatky nula a ještě by se splácelo přiměřeně možnostem klienta- tedy i pomaleji, než byly původní splátky…
Pokud někdo půjčí bez registrů, tak by se dalo doporučit držet se od něj dál…
Vy nestíháte splácet dluhy, tak si pořídíte další? Z čeho je budete splácet? Z ještě další půjčky? Zavání to úvěrovým podvodem.Příspěvek upraven 06.12.16 v 19:31
To je teď od 1.12. nově, že? Co vím, tak Provident dříve do registrů nenahlížel, jen se zajímal, zda dotyčný pracuje a kolik měsíčně vydělává.
Já potřebuji něco zaplatit jednorázově, ale jinak budu v pohodě a nebudu mít problém splácet, ale teď potřebuji jednorázovou vyšší pomoc. Zakl
@Anonymní píše:
Holky, hrozně se za to stydím, ale dostala jsem se díky mému ex do finančních problémů. Mám nějaké exekuce a díky jeho dluhům jsem v registru tudíž je dotaz jasný. Půjčuje Provident bez ověření registru? Kdysi jsem od nich půjčku měla, dokonce předčasně splatila tak by mě zajímalo jak je to, když si teď budu chtít půjčit. Díky všem.
No ověřuje a neověřuje. registry přímo ne, ale exekuce a insolvence zjištují. Mají na to systém. posílají sms s Vašimi udaji a cca během 10 min přijde systémová odpověd zda ano a pokud ano za jakých podmínek. pokud máte jednu exe na malou částku tak by to klapnout mělo, ale na značně omezenou částku a asi Vám dovolí jen hotovostní s tžím horším urokem (myšleno na konkrétně danou dobu). Ale pokud píšete že máte více exe tak to je asi pasé…
@Klopotkova píše:
To je teď od 1.12. nově, že? Co vím, tak Provident dříve do registrů nenahlížel, jen se zajímal, zda dotyčný pracuje a kolik měsíčně vydělává.
ne je to dlouho, akorát to nějak extra neřešili ale tohole tedka kontrolují už dlouhou dobu, tedka se to akorát zpřísnilo…
@Zahradnice Roku píše:
ne je to dlouho, akorát to nějak extra neřešili ale tohole tedka kontrolují už dlouhou dobu, tedka se to akorát zpřísnilo…
Ale ano, to vím, že exe a insolvenci zkoumají, tak to bylo vždycky, ale to, zda je člověk v bankovním registru jim bylo šumák a to vím na stopro, vždyť logicky, kdo by si jinak bral Provident, většina zákazníků je v bank. registru, kdyby nahlíželi do bank. registrů, tak mají úplné minimum zákazníků.
Ale možná, že je to teď od 1.12. jinak, banky i nebankovní půjčky právě zpřísnily pravidla od 1.12. tohoto roku.
Holky, hrozně se za to stydím, ale dostala jsem se díky mému ex do finančních problémů. Mám nějaké exekuce a díky jeho dluhům jsem v registru tudíž je dotaz jasný. Půjčuje Provident bez ověření registru? Kdysi jsem od nich půjčku měla, dokonce předčasně splatila tak by mě zajímalo jak je to, když si teď budu chtít půjčit. Díky všem.