Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, no jasně, že tě nenechá zubař chodit bez zubu
Taky se mi odlomil kus jedničky před lety. Zubař ten můj zbyteček zubu zbrousil a nasadil mi tam provizorní zub než se mi udělala korunka (trvalo to asi týden). Na provizorní zub jsem nesměla kousat moc tvrdé věci, ale jinak vypadal úplně přirozeně, byl normálně přilepenej, všechno ok. Akorát jsem nekousala do jablek a tvrdých rohlíků a za týden jsem měla zub nový
A jak píšeš, že nemáš nějaké spodní zuby, na to pozor, protože když ti někde chybí zuby (nepočítám osmičky nebo sedmičky), tak ty protilehlé nahoře nebo dole se začnou posouvat, kazit, ničit…Prostě fungujou jako pár ty dole a nahoře, jen spolu fungujou dobře v puse, takže doporučuju nechat si udělat umělé ty chybějící, jinak ti to bude dělat brykule i u těch horních celej život
Mimochodem pokud potřebuješ poradit se zubařem, mám výborného, kdyžtak napíšu do zpráv kdybys měla zájem ![]()
Do 5 dnu bývá náhrada, jeden zub(dvojzub) stojí 500kč(jak kde)…je to tak na 3-6 měsíců, než se ti zahojí rána po vytrhnutýmu kořenu
U té jedničky to bude tak jak píše @slunicko83 asi…hodně záleží jestli je zub venku i s kořenem, to se piluje vedlejší zub a na ten se uchytí ta provizorka, pokud máš zachovanej základ zubu tak se dává náhrada přímo na něj
@wildcherry píše:
Do 5 dnu bývá náhrada, jeden zub(dvojzub) stojí 500kč(jak kde)…je to tak na 3-6 měsíců, než se ti zahojí rána po vytrhnutém kořenu
Holky díky za info.No zejtra budu volat zubaři, ale on má objednací lhůty těch čtnáct dnů někdy i tři neděle
.Vepředu mi chybí jedničky, dvojky pak mám na každé straně dva a pak zase jeden chybí a na hoře je to lepší tam mi teď chybí jednička a pak až předposlední zub.Je pravda že se dost kazí i když čistím poctivě ale kdybych si měla zapltit všechny co nemám tak bych se nedoplatila ![]()
Mám z toho hodně často hooodně veliké depky a teď to ještě zesílilo. Jinak zubař má na stánkách napsáno, že celé to trvá cca 2-3 měsíce
.Za nějakou metokeramickou chce 3500 a za keramiku 7000 plus 1200 za čep
@muffinka89 hele normálně di k zubaři, vzít tě musí a vezme…udělá ti otisk jedničky a co je kolem potřeba. Zbytek už bude na objednání…
Jinak pálky jsou to strašný, ale u jedničky to bude kolem 3.000,nebude ti muset dávat čep kovovej, myslím si to. Důle už nevím jak to bude…rozhodně s tím ale něco dělej!!Si mladá holka, zuby jsou strašně velká vyzitka!!!možná by ti důle aspoň prozatím stačila částečná zubní náhrada, alepší jak nic a dnes už to díky blendadentu drží skvěle!!
Jinak asi vím jak se citíš. Ja dostala zánět přes dvojku nahoře do obličeje…celkove se to vyléčilo, ale zub se už nechytnul…takže jednoho dne křup a já myslela ž umřu, nikdy mi nebylo hůř. Ráno jsem jela k zubařce. vytrhla i kořen, do tří dnů jsem měla náhradu, vypadá dobře
.zítra tam jdu na kontrolu sama od sebe, jestli to drží(strašně se bojím že ne) a už se snad konečně domluvit na novém zoubku podle mích představ
…
Díky tomu ale mám dodnes noční můry, zdá se mi jak mi padají zuby a podobně. Strašnej šok jsem tehdy měla a citíla se tak strašně
…už se těším jak to bude za mnou…
@wildcherry Tady to taky byla otázka času…Asi před rokem jsem dostala do toho zubu šílený abces a tak mi ho navrtal, vytáhnul nervy a zub odumíral. Začal ztrácet barvu, slábnul…
Já vím, že jsou zuby vyzitka a věř mi že kdybych na to měla tak si to jdu udělat hned a zaplatím si i za rychlost ![]()
Ahoj,
chci se zeptat:ulomila se mi horní jednička-co si budem povídat vypadá to hrozně obvzláště protože kvůli cystám sem přišla i o nějaké spodní zuby a chci se zeptat:když půjdu k zubaři existuje nějaká možnost aby na dobu kdy se mi bude dělat korunka bez zubu? Třeba nějaká provizorní? Za jak dlouhou dobu je hotová? Kolik stojí?
Moc děkuji