Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj taky máte takový problém se zubama po porodu už mě to fakt štve teď mi rupl 4 zub od porodu oba špičáky a stoličky hned vedle špičáku
si připadám jak stará baba to ani moje tchyně které je 60let nemá protézu a já ji budu mít snad do 30ti
![]()
Jsem na tom naprosto stejně, po porodu se zubama katastrofa, obě spodní šestky se mi rozpadly, zubař mi je teda ještě opravil, aby mi je nemusel trhat. Ale kazy se mi dělají furt, co půl roku mám min. 2-3. Teď mám zas 2 a čekám na čtvrtek, kdy jdu k zubaři i s děckama, jak na smilování.
@Michaela23 no kazů mám taky hodně a i na čerstvé osmičce
no ale ani nemám jak zajít k zubařce jedině že bych vzala malého s sebou ![]()
Osmičku mám jen jednu a na té jsem měla kaz hned
děcka beru k zubaři pokaždé, rovnou jim udělá preventivku a je to
Momentálně mě ty zuby bolí jak čert, od soboty jsme na brufenech. Někdy si říkám, že zajdu do hospody, dám někomu tidsícovku ať mi dá pořádně po hubě, vymlátí mi všechny zuby a bude klid ![]()
@Michaela23 Jo taky bych byla nejradši kdyby mi je vymlátili a dali protézu
to já ani prášek nemůžu jsem těhotná. teď jsem ted zub vyvyklala tak aspon nebolí a do konce týdne se snad dostanu k zubaři kurňa radši bych rodila jak zubaře ![]()
Tak to já se přidávám do klubu…po poslední návštěvě u zubařky hrůza. Jeden zub půlku ulomenej a pod tim hlubokej zánět, tak mi to zkouší spravit, jedna uhnilá osmička, musím se objednat na zákrok při kterým mi budou vysekávat zbytky toho uhnilýho…
jen jak sem to slyšela tak sem padala do mdlob. Zítra jdu na druhé kolo, jestli se mi vyléčil ten zánět tak mi tam dá už napevno plombu a v sobotu mi z toho spravovaného zubu tekla takovým způsobem krev, že vůbec nevim co se tam mohlo odehrávat…
@gabi.design to mám asi něco podobného teď s tím mým zubem…snaží se mi to léčit, první procedůra trvala hodinu a bolest jako prase, injekce nezabrala protože to bylo až na dřeni no a zítra mi to vydlabe a koukne jak to vypadá ale ani nepočítám s dobrou zprávou… ![]()
Taky to nepochopím lečí to třeba rok dva a pak stejně po vlně utrpení jde ven já jsem pro vytrhnutí hned ale zubařka neene to až ta poslední možnost
![]()
No tak na mě asi nemáte
V těhotenství to začalo a teď po porodu to vesele pokračuje.. Nějak se nedaří je ani zachránit, naposledy se mi udělal zánět pod ním - bolela mě celá kost.. Kupodivu mi odcházejí jen dolní stoličky, horní jsou v pohodě.. Takže na jedné straně mám 3 zuby, díru a na pětce už starou korunku, na druhé mi zbyly 4 a půlka pětky..
Jediný co mě smiřuje s osudem je, že můj táta je zubní technik, takže se vyhnu placení ![]()
Jo taky se hlásím. V těhotenství mi „odcházela“ sklovina z předních zubů, teď po porodu mi rupla šestka a týden na to mi prasknul i můstek ze sklokeramiky ( který mně stál 15 tis) asi mně klepne. Co to je, když už mi praskají i umělé zuby, nechápu:-(.
U mne po prvnim porodu dobry.
Po druhem se mi rozsypala dolni sestka, zubar opravil.
Ted jsem tehotna a zuby boli na stridacku nahore a dole. Minule jsem si myslela, ze mam kaz a ono prd, zanet dasni az do kosti. Necim mi to proplachl a ze mam vyplachovat salveji. Kupodivu boelst za cca 14dni presla.
Ted me zas boli zuby vole a vystreluje mi to az do celistniho kloubu. Tak dumam, zda zase nejaky super zanet nebo tam je schovany kaz. Uvarila jsem si salvej a uvidim. K zubari jsem se chtela stejne objednat na preventivku, tak me to aspon donuti ![]()
@gabriela82 mě se zas kazí horní
dole sice taky plomby ale bez trhání
![]()
Nejhnusnější je, že když je to fakt chycený zánětem, tak ta injekce ani nezabere a trhání pak bolí.. Jinak málem bych zapomněla - mě se taky od krčků oddrolila sklovina - taky v těhotenství.. Takže je mám opravený skoro na všech zubech, zatím drží.. Ale já měla fakt skoro každou stoličku vrtanou už na základce, tak to těhotenství je dodělalo ![]()
Ahoj holky tak to me zuby zacli bolet uz v tehu ma zubarka mi nemohla udelat rentgen jak jsem byla tehotna…a az ted 4vmesice po porodu mam uz spravene vsechny zuby a uz me to stalonnekolik tisic…a jetse mi ted budou rvat 2 horni osmicky a pak uz snad bude klid…jinak mi cistili v zubu kanalky bolest strasna