Prso spojené s bolesti břicha

339
29.5.18 20:17

Prso spojené s bolesti břicha

Mám dotaz, malého trápí bříško a vždy mi u prsa plakal, odtahoval se a potom po velkém úsilí si prso a pokakal se. Ne každý den jsme měli problém s kojením, ale dnes se vyloženě s nim peru, aby se prisal. Jenže vidí prso a začne vyrval a jakmile se dotknu bradavkou rtu je to horší a to v jaké koliv poloze. Napadá mě zda si nezafixoval, ze u kojení ho bolí bříško a tak se nechce přidat. Protože jiné vysvětlení nemám, když dudlík si v klidu vezme a jakmile mu místo nej rychle dam prso tak začne řev. Nevíte jak mu prso zpříjemnit? Aby ho opět chtěl s nadšením? Večerní kojení je bez problému až pak opět ranní kolem 5h už opět pláče. Děkuji za jaké koliv rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4398
29.5.18 20:43

Klasicky bojkot. Nema 6 tydnu nebo 3 mesice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
29.5.18 21:13

Typuji to na růstový spurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
29.5.18 22:19

@e008 má sedm týdnů

@iiiv já myslela, že u spurtu ba naopak ty prsa chce pořad 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
29.5.18 22:21

@Pucinka0 neteče mu to tak rychle jak by chtěl, proto se vzteká a prso nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
29.5.18 23:34

Je to bojkot, teče mu to méně než dříve. Možná máte špatnou techniku kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
29.5.18 23:35

@iiiv jenže on se chudák ještě před přisátím rozčiluje a brečí. Pochopila bych během pití, i když to taky dělal, ale dnes vyloženě tu kozu jsem mu do pusy nenarvala :mrgreen: a když tak se mi to povedlo za cely den 2× a večer s kojením nemám problém žádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
29.5.18 23:36

@e008 techniku mi kontrolovali v porodnici a i teta - dětská sestřička a tam je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.18 23:43

Když mi řve u prsa, kojím ve stoje v náručí a pohupuju. Přisaje se pak vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.5.18 02:45

@Pucinka0 prošli jsme si tím taky u druhého syna, nemá to nic společného se spurtem. Miminka mají běžně při kojení gastrokolický reflex (snad to píšu správně), tzn. když začnou jíst, aktivuje se práce střev. To je normální, problém nastává, když je ta střevní peristaltika divočejší a miminko to bolí. Pak má spojené kojení s bolestí bříška a nechce pít. U nás na to pomohly následující věci:
udělat si odvar z kmínu, anýzu a fenyklu (od každého hrst do 2l vody a během dne vypít, nejdůležitější je ten kmín), přes tvé mléko to miminku uvolní střeva
kojit na gymnastickém míči, pohupovat a nejlépe k tomu nějakou uklidňující hudbu nebo miminku zpívat
při kojení nechat co nejvolněji, ideálně bez plínky (dát pod miminko podložku), aby mohlo volně kopat nožkama a uvolnit střeva
nosit v šátku vertikálně - pomohlo to na uklidnění a vyprdění
a sice bych to asi neměla doporučovat, ale nám pomohl i dudlík - když se malý fakt nechtěl přisát, tak jsem dala dudlík, houpala na balónu a jak se uklidnil a rozdudlal, vyměnila jsem dudlík za prso. Nedělala jsem to tak pokaždé, vždycky jsem napřed nabízela prso, jen když fakt odmítal, tak jsem ho naváděla přes ten dudlík.
Problémy se zčista jasna ztratily až se zavedením příkrmů, do té doby bylo potřeba pít ten odvar a i jinak ulevovat od bolestí bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
30.5.18 04:52

@Lucie_Sx bohužel to jsou zkoušela a ani tak to nepomohlo @Hoa Mai děkuji za tip na odvar a ten anyz a fenykl koupit klasicky v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.5.18 09:48

@Pucinka0 já to kupovala ve specializovaném obchodě s kořením, kde mají koření na váhu. Jestli to mají v lékárně, nevím, ale je to možné. Mně přišel nejdůležitější ten kmín, když mi došel anýz a fenykl, dala jsem třeba dvě čajové lžičky kmínu vylouhovat s normálním kojočajem a taky to fungovalo. Jednou jsme to dokonce poradili kamarádovi, už dospělému, kterému po operaci střev způsobovala i malá plynatost velké bolesti a nemohl si to vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
30.5.18 11:10

Na ten odvar také pozor, na někoho to má přesně opačný účinek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
30.5.18 11:18

@Pucinka0 on ten růstový spurt a bojkot kojení jde ruku v ruce. Syn se dal taky nakojit jen v polospánku a navíc chtěl jen z jednoho prsa, druhý si vůbec nevzal. Po týdnu se to naštěstí přehouplo do normálu a zopakovali jsme si to pak ještě kolem půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
30.5.18 13:20

@iiiv musím zatukat, ze dnes jsem kojila bez problému, akorát mě udivuje, ze pil cca 5miut asi nestopovala jsem a pak vytuhnul, ale tak, ze nešel vzbudit? To mu stačí? Jindy jsem kojila z obou, jelikož mu to nestačilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová