Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Samantha_cz píše:
@3HE Na očkování jsem přesně myslela, další návštěvu dr. máme totiž kvůli očkování. V případě pochybností se to pokusím co nejvíc oddálit.
a už má první dávku za sebou?
@3HE Ano, dvě hexy a jednou pneumokoka. Ani jedno očkování bez vedlejších účinků, žádná teplota, klidný spánek, po injekcích vůbec neplakala, stále krásně papá mateřské mlíčko, stále přibývá na váze.
@Samantha_cz píše:
@martina.se Malá když se probouzí, tak se taky rozhlíží, kouká na všechny směry, ale to není to samé. To prudké otáčení je naprosto specifické, dnes dopoledne to udělala jen jednou, tak ji ještě budu pozorovat.
můj tou hlavou doslova mrská.. to není rozhlížení.. až má na šišce lysinku ![]()
@Samantha_cz píše:
@3HE Ano, dvě hexy a jednou pneumokoka. Ani jedno očkování bez vedlejších účinků, žádná teplota, klidný spánek, po injekcích vůbec neplakala, stále krásně papá mateřské mlíčko, stále přibývá na váze.
hmmm, tak to asi odložením další vakcíny nezachráníš…když už dostala ve 4m tři dávky…ale netvrdím tímto, že to mrskání hlavou je z očkování… spíš asi zjistila, že tomrskání vlevo vpravo ji uklidní a usne
. očkuj s rozestupem dvou měsíců… a nedávej společně dvě dávky - hexu a pneum. raději pořád odděleně…
Me se tak uspavala neockovana dcera. Občas, když to udělala mimo uspavani, bylo vidět, ze ji to proste baví. Ze se ji ty obrazy slivaji nebo tak, bylo vidět, ze to dělá cíleně. Ale dělala to opravdu zřídka. Ale byla starší. Pak jak to přišlo, tak to odeznelo. Je neurologicky v naprostém pořádku.
@Samantha_cz píše:
@zvědavá borůvka Děkuji, o víkendu budu bedlivě sledovat, třeba si všimnu nějaké souvislosti (hlasitá televize, vedro v pokoji, co já vím…)když to nepřejde, půjdeme k dr.
Jo a jak tady někdo zmínil, tak buď opatrná k očkování. Aby se to ještě nedej bože nezhoršilo ![]()
@3HE píše:
hmmm, tak to asi odložením další vakcíny nezachráníš…když už dostala ve 4m tři dávky…ale netvrdím tímto, že to mrskání hlavou je z očkování… spíš asi zjistila, že tomrskání vlevo vpravo ji uklidní a usne. očkuj s rozestupem dvou měsíců… a nedávej společně dvě dávky - hexu a pneum. raději pořád odděleně…
Jojo, každou vakcínu očkujeme zvlášť. Taky si říkám, že přímou návaznost na očko to asi mít nebude, poněvadž s tím začala víc, jak týden o píchnutí, kdyby to s tím souviselo, tak by to u ní nastalo nejspíš dřív. Těžko říct…
@martina.se píše:
můj tou hlavou doslova mrská.. to není rozhlížení.. až má na šišce lysinku
Ano, je to přímo mrskání hlavičkou. V poslední době to taky dělá přes usnutím a po probuzení.
@Lizaveta píše:
Me se tak uspavala neockovana dcera. Občas, když to udělala mimo uspavani, bylo vidět, ze ji to proste baví. Ze se ji ty obrazy slivaji nebo tak, bylo vidět, ze to dělá cíleně. Ale dělala to opravdu zřídka. Ale byla starší. Pak jak to přišlo, tak to odeznelo. Je neurologicky v naprostém pořádku.
Ano, mojí malé se ty obrazy taky určitě slívají. V té rychlosti prostě zaostřit určitě nemůže.
@Samantha_cz píše:
Ano, je to přímo mrskání hlavičkou. V poslední době to taky dělá přes usnutím a po probuzení.
jo, to můj dělá taky..
nepřikládám tomu význam, dělal to i starší.
@Samantha_cz píše:
Jojo, každou vakcínu očkujeme zvlášť. Taky si říkám, že přímou návaznost na očko to asi mít nebude, poněvadž s tím začala víc, jak týden o píchnutí, kdyby to s tím souviselo, tak by to u ní nastalo nejspíš dřív. Těžko říct…
jooo, to těžko říct… na očkování se dá svést kdeco… ale vyloučit to taky nemůžeš… ani tím, že by to začalo dříve po píchnutí…