Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud vím tak probiotika jsou právě prohánějící, dcery je dostávaly vždy když měly problém se zácpou, ale ještě můžete vyzkoušet probiotika to je zase něco jiného a upravují střevní mikrofloru, smecta je také výborná u malých dtí s průjmem
@brumi trochu tomu nerozumím, každopádně probiotika by měly upravovat střevní mikrofloru takže by měly fungovat jak na průjem tak na zácpu ![]()
@anickadomnik píše:
@brumi trochu tomu nerozumím, každopádně probiotika by měly upravovat střevní mikrofloru takže by měly fungovat jak na průjem tak na zácpu
souhlas ![]()
Dneska jsem tam nevolala, zitra mam volat pro vysledky, tak ji reknu, ze jsem ji to vysadila
@anickadomnik koukám že jsem napsala pěknou blbost dvakrát zmíním probiotika
myslela jsem laktobacily jsem měla na mysli…
@brumi píše:
@anickadomnik koukám že jsem napsala pěknou blbost dvakrát zmíním probiotikamyslela jsem laktobacily jsem měla na mysli…
prvne mela nutrolin B a ted laktobacily baby, se stejnym vysledkem..
@alsem a nebo ještě zkusit dělat mlíčko od nestle AL 110 je na průjmové onemocnění nebo na průjmy kde není jistá příčina dá se sehnat volně v lékarně a není ani finačně drahé okolo 100,– plechovka
@brumi to je bezlaktozové mléko které se dává při intoleranci laktozy, to nemá nic společného s průjmem při nemoci
@anickadomnik vím že je to takové mléko, mladší na něm byla 2 měsíce než začla s příkrmy a s nemléčnou kaší ale tak samo se předepisuje pokud je u dítěte průjem a nic nezbírá…obsahuje Nukleotidy a vyšší množství zinku podporující rychlejší regeneraci poškozené sliznice tenkého střeva
@brumi no předepisuje se co já vím pokud je dlouhodobý průjem právě kvůli tomu že může být vyvolaný intolerancí laktozy, k léčbě běžného průjmu pokud vím tak ne, laktoza nezdravé střevo zatěžuje ale na to stačí vynechat ml. výrobky