Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alsem to ti neporadím kluk je velkej prostě mu řeknu že to musí a hotovo u tak maličké když nechce tak s tím asi nic neuděláš, tak aspoň trošku že si vzala. Přiznám se já activii nedávám klukovi vůbec má po ní průjmy i po actimelu asi jak je tam hodně těch živých kultur, myslím že to bude nějak souviset s tím jak nesnáší probiotika, ale je to jen moje teorie protože podle dr. nemůže nesnášet probiotika. Hele a ty probiotika už měla dřív nebo až teď při té salmonele? třeba je nesnesla jen kvůli ní
@anickadomnik i v dubnu je mela k ATB..ja to zitra pohlidam a uvidim, jestli to z ni bude litat o 106, tak ji tu activii uz nedam..jsou to zahady ty nase decka
myslis, ze je to nejaky druh alergie? ![]()
Tak smecta zabira
myslis, ze bych ji mohla sparit trochu spenatu a pridat ho k bramborum? v letaku tech antibiotik je psane, ze by se mela k tomu podavat kys. listova, tak bych to u ditete tim nahradila..
@alsem určitě špenát je zelenina v tom nevidím problém dávám ho taky nebo čerstvou petrželku
alergie by to být neměla alespoň u nás protože kluk má testy na alergii negativní
Zdravím všechny, naše dcera rok a 2 měsíce je od rána uplně ko. Včera jsme byli na výletě a byla v pohodě, šla spinkat kolem 9. hodiny večer a spala celou noc až zhruba do 5 a potom s námi do 9. To se probudila, přebalila jsem ji, osprchovala pokaděný zadeček a byla na přebalováku strašně apatická. Chovala jsem ji, vypila hrnek vody a usnula mi v náručí. Spala až do 11.15. Teplotu nemá, byli jsme i na pohotovosti a tam měla dle paní doktorky zaplynované bříško, tak dostala kapsle ENTEROL (1/2 ráno a druhou půlku večer)- s tím, že to má využívat všechno. Než jsme jeli na pohotovost, tak snědla 2 naběračky husté zeleninové polévky a vypila půl hrnku vody. Na pohotovosti nám řekli, že to nic není, ale kdyby cokoli, máme přijet. Od zhruba čtvrt na 2 pořád spí. Už 3× jsem jí přebalovala a sprchovala zadeček, protože si jinak na něj nedá sáhnout… Jak jsem psala, tak nemá teploty, jen mne znepokojuje to spaní - od rána měla průjem 5×. Možná to moc hrotím, ale je to naše první dítě a nechci nic podcenit… PORADÍTE?? DĚKUJI Lenka V
Tyjo neporadim, o takovem pripadu jsem jeste ani neslysela, ale jen chci napsat, ze mi to normalni taky neprijde..jestli chapu spravne, tak vypila jen 2 hrnky za cely den?
… zdravím, tak naštěsí se vše uklidnilo a úderem páté hodiny v sobotu se dcera vzbudila a byla jak lusknutím prstů v pohodě… dopoledne vypila ty 2 hrnky a odpoledne taky 2 a do večera ještě jeden. Tím že byla v pohodě, myslím jako že úplně v pohodě, chtěla si hned hrát a taky se najedla, sice jen rohlíku a piškotů, ale fakt dobrý… dáváme jí ještě dnes ENTEROL…a do hodiny má šílený průjem - jen voda, takže jsme se s mužem dohodli, že v tom pokračovat nebudeme a uvidíme - dnes snědla, rohlík, piškoty, přesnídávku + potom tu dávku toho Enterolu a do hodiny průjem jako blázen. Po obědě, zase průjem ale sama si řekla na hrnec, tak jsme to zachytili včas.. sice je to stále ještě hodně vodové, ale tím, že pije, jí a celkově je v pohodě, tak to nehrotím. Pokud to do zítra nepřejde, tak s ní zajdu k doktorce… a btw. průjem mám i já, pochopitelně vodový… tak je asi něco ve vzduchu… snad se to brzy zlepší. L. V.