Brali byste 100Kč/hodinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
16.12.17 14:26
@vokishka píše:
To tak možná v Praze. Dcera ve fastfoodu po skoro 3 letech práce nemá ani tu stovku. Její kamarádka v levných knihách 75 na hodinu.

Tak levne knihy nikdy extra neplatily. Taky jsem viděla několik jejích inzerátů s touto závratnou částkou.

KFC (z webu společnosti):
Praha od 117,– (od 130,– na noční)
Brno od 110,–
HK od 105,–
Olomouc od 103,–
Velká Bíteš od 99,– (+ 500 za 40h, +1000 za 60h)
9 křížů (D1) od 110,–
jinde to moc nepíšou, ale taky je to nástupní odměna a slibují přidáno.

MCD:
Praha od 95,–/110,–/120,– (noční od 145,–)
HK od 95,–
slibují: první zvýšení mzdy o 5 Kč po prvním měsíci, po druhém měsíci o dalších 5 Kč, někde i o 10,–

A to jde stále o práci, kde vemou každýho, kdo má potraviňák a je schopnej tam dojít a dodržovat naprosto základní pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
16.12.17 14:46
@zvidavajanca píše:
Tak levne knihy nikdy extra neplatily. Taky jsem viděla několik jejích inzerátů s touto závratnou částkou.

Brno od 110,–
HK od 105,–
Olomouc od 103,–
9 křížů (D1) od 110,–

MCD:
HK od 95,–
slibují: první zvýšení mzdy o 5 Kč po prvním měsíci, po druhém měsíci o dalších 5 Kč, někde i o 10,–

A to jde stále o práci, kde vemou každýho, kdo má potraviňák a je schopnej tam dojít a dodržovat naprosto základní pravidla…

A co? Každý nemůže být jaderný fyzik, manager nebo modelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65364
16.12.17 14:48
@zvidavajanca píše:

Brno od 110,–
HK od 105,–
Olomouc od 103,–
9 křížů (D1) od 110,–

MCD:
HK od 95,–

Jenomže to jsou " normální" města. Náš kraj byl vždy bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 15:16
@vokishka píše:
Jenomže to jsou " normální" města. Náš kraj byl vždy bída.

To na jednu stranu chápu. Nicméně. Spočítej si kolik tě vyjde život v Praze, „normálních“ městech a v kraji, kde je bída. Podívej se hlavně na ceny nájmů/bydlení (a možností je sehnat), ceny potravin mi přijdou cca stejné.

Sreality.cz - dnes, byt 2+1, pronájem
Praha (215 bytů) - 4 pod 10k, 37 pod 15k, 107 pod 20k
Brno (79 bytů) - 17 pod 10k, 71 pod 15k
Ostrava (181 bytů) - 9 pod 5k, 166 pod 10k, 177 pod 15k
další města hledat nebudu, myslím, že toto pro srování stačí

V Praze pod 10k prakticky nebydlíš (a i polovina je nad 20k!), v Brně taky dost těžko (ale 15k by mělo stačit), v Ostravě si můžeš vybírat (prakticky skoro ze všeho). Je na Ostravsku taková bída? Vždyť v Praze vysolíš dvojnásobek jen za bydlení! Neříkám, že platy by měly být dvojnásobné, ale asi víš jakou položku v rozpočtu bydlení dělá a malá není. A asi se ti stejně žilo v Praze a Ostravě, tak musíš mít o určitou částku více, aspoň aby to pokrylo rozdíl v ceně bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
16.12.17 15:28

Já jsem nastupila brigádně na místo v projektové stavební kanceláři - Brno. Je to teda malá firma, ale taky jsem čekala víc než 90/hod. Už jako servírka jsem si vydělala tak 120/hod. Ale co nadělám praxe je praxe až budu shánět práci po Ing. studiu tak sní možná prorazím víc. Doufám že na hlavní prac. poměr platí výrazně víc, jinak se na takovou práci v oboru mužu víte co :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 15:37
@Pennya píše:
Já jsem nastupila brigádně na místo v projektové stavební kanceláři - Brno. Je to teda malá firma, ale taky jsem čekala víc než 90/hod. Už jako servírka jsem si vydělala tak 120/hod. Ale co nadělám praxe je praxe až budu shánět práci po Ing. studiu tak sní možná prorazím víc. Doufám že na hlavní prac. poměr platí výrazně víc, jinak se na takovou práci v oboru mužu víte co :-D

Chápu. 90,– je dost nic moc. Nicméně asi bych to brala (a takto jsem to brala i já), že je to praxe, zkušenosti v oboru. Pokud tě to něco naučí, tak proč ne. Já třeba když hledala praxi, tak jsem říkala, že se finančně domluvím, že mi jde o zkušneosti. O to, že se mi případně někdp bude věnovat s tím, že něco nevím.

Nicméně jako servírka nebo pokladní získáš akorát peníze a podivnou kolonku do životopisu, že si i na magistrovi dělala na pokladně. Já bych upřímně radši myslela na budoucnost a pokud už tam nějako dobu seš a něco ses naučila, nebála bych se si nechat přidat. Zvlášť s tím, že se zvedá i minimální mzda. Dost možná tam ani nemají ponětí o mzdách jinde. Nicméně taky se ti může stát, že ti řeknu, že máš jít radši do TESCA nebo KFC :nevim:
Nicméně co mi bylo blbý - že když jsem nic nedanila (vše pokrylo prohlášední), ani neplatila pojištění (DPP), tak to bylo fajn. Najednou, jak jsem musela platit pojištění a pak i daň, tak čistá mzda dost klesla a dost jsem si říkala, jestli nechci přidat, jen proto, aby se to srovnalo, ale bohužel - lze srovávat jen hrubé výdělky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
16.12.17 15:45

@zvidavajanca Jo tak jsem to brala, vzala jsem to, řekla jsem že mi jde hlavně o praxi. a je to teda 90 čistého když mi to pokryje prohlášení..Ale jak říkám, doufám že až nastoupím to bude - v čistém - více peněz. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 15:53
@Detsa píše:
@zvidavajanca tak tak. Vyšší plat, ale za vyšší živobytí :roll:. Nicméně v Praze je vždycky vyšší potenciál se vyšplhat dál.

Jako jo, to asi je. Možná i pro některé pozice bude Praha lepší, pro jiné obráceně. Já bych asi na malém městě těžko hledala práci v oboru a s očekávaným ohodnocením. Nicméně byhc řekla, že jestli Praha/Brno či Ostrava, tak to vyjde cca na stejno.
Co se týče práce s nižší kvalifikací, tak v Praze se najde i nějaké administrativa, ale ne každý to chce dělat, někdo radši bude stát někde u pásu. Ale třeba okolo Prahy je spousta distribučních center, ale je otázka, zda to pokryje náklady na život ve velkoměstě a stejně je to někde na periferii - dojíždění buď do práce nebo do centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.12.17 15:54

Tak administativa je strašně široký pojem. Může to být tupé kopírování nebo naopak práce s velkou zodpovědností, nutnými dovednostmi, schonostmi a znalostmi - třeba cizí jazyk, komunikační dovednosti… A jaká je tvá kvalifikace, praxe…
Kdybych měla základní vzdělání a měla za tyto pení v teplé kanceláři kopírovat, tak jdu do toho. Jako shopná vysokolačka, s praxí a zkušenostmi bych si počkala na něco s dvojnásobným platem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 16:13

@Lama Lama
Co jsem se dívala v Praze (nevím, jak teď, ale před nějakýma roka, když jsem ještě hledala brigádu), tak bylo hodně administrativy bez nějaké kvalifikace, zakládání, kopírování, přepisování. A peněz za to nebylo málo. Oproti tomu v Brně, kde jsem studovala se o administrativu zavadit nebalo (a když už, tak to bylo spíš zamaskované call centrum).
Určitě spousta dnešních lidí by radši šla do teplého kanclíku, ale pro každého to není a asi základní škola taky stačit nebude (i když je to spíš formální požadavek). Ale znám lidi, co prostě počítač nemusí, neumí používat a raději budou stát u pásu (a říkat, že je to naprd, málo peněz a že je bolí záda), ale to co znám, tak jsou to fakt lidi, co moc pracovat nechtějí, vzdělání nemají a nejraději by zlatý prase za nic nedělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.12.17 18:03

@zvidavajanca no, dyt rikam, byt bez kvalifikace, tak mackat cudliky kopirky, beru vsema deseti.
Kdybych neco umela, mela vzdelani, zkusenosti, dovednosti, tak za stovku zodpovednou praci neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
16.12.17 19:25
@zvidavajanca píše:
To na jednu stranu chápu. Nicméně. Spočítej si kolik tě vyjde život v Praze, „normálních“ městech a v kraji, kde je bída. Podívej se hlavně na ceny nájmů/bydlení (a možností je sehnat), ceny potravin mi přijdou cca stejné.

Sreality.cz - dnes, byt 2+1, pronájem
Praha (215 bytů) - 4 pod 10k, 37 pod 15k, 107 pod 20k
Brno (79 bytů) - 17 pod 10k, 71 pod 15k
Ostrava (181 bytů) - 9 pod 5k, 166 pod 10k, 177 pod 15k
další města hledat nebudu, myslím, že toto pro srování stačí

V Praze pod 10k prakticky nebydlíš (a i polovina je nad 20k!), v Brně taky dost těžko (ale 15k by mělo stačit), v Ostravě si můžeš vybírat (prakticky skoro ze všeho). Je na Ostravsku taková bída? Vždyť v Praze vysolíš dvojnásobek jen za bydlení! Neříkám, že platy by měly být dvojnásobné, ale asi víš jakou položku v rozpočtu bydlení dělá a malá není. A asi se ti stejně žilo v Praze a Ostravě, tak musíš mít o určitou částku více, aspoň aby to pokrylo rozdíl v ceně bydlení.

No nevím, bydlím v nevelkém pohraničním městě a byty tu jsou drahé jako prase. Matky tu chodí do práce brzo, protože to sám chlap zpravidla neutáhne. Pro velký zájem se tu otevřely jesle od půl roku dětí a školkové třídy od 2 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 19:44
@Anna766 píše:
No nevím, bydlím v nevelkém pohraničním městě a byty tu jsou drahé jako prase.

Tak jestli jsou u vás vyčůránci, co bydlí v čr, makají za hranicema :nevim: Nějaký důvod to mít bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
16.12.17 19:49
@zvidavajanca píše:
Tak jestli jsou u vás vyčůránci, co bydlí v čr, makají za hranicema :nevim: Nějaký důvod to mít bude…

Důvod je ten že majitelé bytů jsou nenažraní, co asi :nevim:
A to že se lidi chtějí mít lépe, nenatahují ruce směrem k sociálce a snaží se třeba i tím, že dojíždějí za prací do Německa například… sorry, ale to já za vyčůrané nepovažuji. Máš zajímavý způsob myšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.12.17 20:35

@Anna766
Majitelé bytů jsou to nejhorší. :nevim: Víš, asi kdyby nebylo, tak majitelé by věděli, že nahoru jít nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat