Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@murakami díky moc za odpověď. Já se na to nemám koho zeptat. Kamarádce zakázali sex někdy na začátku 2 trimestru, ptže po sexu krvácela (měla asi nízko dělohu nebo co…) no a jí se na to taky zeptat nemůžu, ptže nikdo krom manžela nevěděl, že jsem byla těhotná a nechci aby se mě pak pořád ptala „tak co už“?? Ptá se na to 2 roky (co byla sama těhu) a to jsme se ještě ani nesnažili ![]()
@mmatys píše:
Holky můžu se ještě zeptat na takovou možná blbou otázku? Když jste otěhotněly a dopadlo to potom bohužel špatně, měly jste pohlavní styk? Měli jsme totiž s manželem pohlavní styk večer před tím, než jsem začala špinit a pak potrácet v 5tt+5 (cca po 12ti hodinách po sexu). Na pohotovosti mi řekli, že to potrat nezpůsobilo, ale nevím…Když jste pak podruhé otěhotněly (po SP, revizi atd.), sexovali jste nebo jste se bály a čekaly až na konec prvního trimestru. Moc díky za odpovědi
My měli sex zakázaný a má doktorka mi říkala, že zakazuje sex každé těhotné. Zvláště v tom prvním trimestru to prý rizikové je. My neměli sex ani jednou a stejně jsem měla ZT. Ale ZT a SP je rozdíl, já nekrvácela, kdybych krvácela, možná bych to přisuzovala sexu, nevím.
1. po půl roce, dřív jsem se bála
2. od revize po 7-mi měsících (otěhotněla jsem téměř okamžitě)
3. neopakoval se, mám 2 děti 2 a půl roku po sobě
Ahoj holky, oživuji diskuzi
jsem chvíli po porodu/potratu v 22tt a zajímalo by mě, jaké mate vy ostatní zkušenosti? Viz dotaz zakladatelky.
@neznámá známá píše:
Ahoj holky. Chci zde udělat takový průzkum. Abychom si my, které tím teď procházíme, nebo třeba v budoucnu budou procházet, udělaly jasno, jak to statisticky chodí. Takže vy, které máte za sebou revizi z důvodu zamlklého těhotenství, nebo spontánního potratu, kdy bylo třeba dočistit dělohu, vy, které nyní již máte dítě, odpovězte nám prosím na tyto otázky. Předem moc děkujeme a do života přejeme už jen a jen dobré…
- Za jak dlouho po revizi jste začali mít nechráněný styk a snažit se o otěhotnění?
- Za jak dlouho po revizi jste otěhotněly? Prosím počítejte opravdu od revize, ne od začátku snažení, to si potom dopočteme už samy
- Opakoval se u vás po otěhotnění po revizi potrat?
V případě, že jste měly tu smůlu a revizi jste musely podstoupit víckrát, tak na tyto otázky odpovězte třeba dvakrát apod. Aby v tom nebyl chaoz, tak odpovězte na všechny tři otázky týkající se jedné revize a pak znova na všechny tři otázky týkající se např. druhé revize v pořadí.
Moc vám všem děkujeme, za vaše zkušenosti!!!
@Aluschka ahoj, to mě moc mrzí.
K průzkumu..
Nechráněný sex jsme měli až za půl roku. Potřebovala jsem se dát dohromady a mít výsledky z genetiky. Otěhotněla jsem až po třech letech po ivf.
To mě mrzí, taky jsme přišli o naše první miminko ve 21. týdnu.
1. Po druhé MS, která začala necelých 8 týdnů po potratu.
2. 9.-10. týden po potratu, prostě hned po té druhé MS
3. ne. Byla jsem pak těhotná ještě 3×, všechna další těhotenství úspěšná. První dvě naprosto bez komplikací, v posledním těhotenství jsem ve 4. měsíci krvácela kvůli hematomu a musela mít 5 týdnů klidový režim, ale pak už dobré, zbytek těhotenství jsem fungovala normálně, chodila do práce a rodila v termínu.
@mmatys píše:
Holky můžu se ještě zeptat na takovou možná blbou otázku? Když jste otěhotněly a dopadlo to potom bohužel špatně, měly jste pohlavní styk? Měli jsme totiž s manželem pohlavní styk večer před tím, než jsem začala špinit a pak potrácet v 5tt+5 (cca po 12ti hodinách po sexu). Na pohotovosti mi řekli, že to potrat nezpůsobilo, ale nevím…Když jste pak podruhé otěhotněly (po SP, revizi atd.), sexovali jste nebo jste se bály a čekaly až na konec prvního trimestru. Moc díky za odpovědi
Když to dopadlo špatně, tak jsme pohlavní styk neměli asi měsíc předtím, muž byl pracovně mimo. Takže sexem to nebylo. V dalších tehotenstvich už jsme to ale nepokoušeli a pohlavní styk nebyl (sex jo, ale jinak
), i chlap z toho byl nervózní a řekli jsme si prostě, že pro jistotu radši ne. Takže pohlavní styk byl vždy do cca 10. tydne, pak ne (ja jsem byla nervózní hlavně z 2. trimestru, potratila jsem v 21.tt) a pak až v době, kdy by se miminko mohlo narodit, takže cca 8. a 9. měsíc.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.