Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jestli jsem moc mimo tema, tak me smaz, ale neda mi to nenapsat svou zkusenost. Ja mela spontani potrat a na revizi me posilali, ale ja jsem odmitla jit. Tady posilaji na revize jak na bezicim pasu, ja si pockala, jak si me telo poradi a dochazela 3× na kontrolu hormonu a ultrazvuk delohy, pripravena pripadne na revizi jit. Ukazalo se, ze to u me neni nutne. Zbytecny zakrok bych podstoupila.
v zahranicu je bezny postup neposilat hned na revizi.
Vydrzeli jsme sestinedeli a pak se na to vrhli. Otehotnela jsem po pul roce a nyni uz mam ctyrmesicni zdrave miminko v naruci
narodilo se o trochu driv..
Mám za sebou dva potraty. Styk po měsíci, snažení po 3 měsících, otěhotnění po 5 měsících - a doma už mám dvě děti.
Nechráněný styk jsme měli hned po konci krvácení, myslím, že to vycházelo cca po měsíci. Revize byla v prosinci a otěhotněla jsem v červenci. Mám dvě dcery 2 roky a 3 měsíce od sebe, potrat se neopakoval.
@neznámá známá uprimne, myslim, ze ma i vyznam dotaz, jak dlouho se par snazil pred otehotnenim. Je jina informace, ze se nekdo snazil 2 roky a po revizi dalsic dva roky ci jen 2 mesice nez nekdo kdo se snazil 2 mesice jiz pred revizi.
1. po 6N / po měsíci /
2. po dvouch měsících
3. ZT se neopakovalo, ale v 21.týdnu jsem byla na UPT - vada srdce, neslučitelné se životem.
další snaha / po upt v 21.týdnu /
1. po 6N / po měsíci /
2. 5-6 měsíců
3. už vše v pořádku
Příspěvek upraven 18.02.15 v 20:21
1. Po sestinedeli
2. Třetí mesic
3. Ne
A před prvním otěhotněním jsme se snažili (spíš nechávali tomu volný prubeh) měsíc.
Přeji ti hodně štěstí, ať se brzy zadari ![]()
1. Po první porevizní MS, tedy po šesti týdnech
2. Hned v tom prvním snažení
3. Jsem nyní 7tt+3 a zatím v pořádku
V prosinci potrat, revize, snažení hned po konci krvácení(měsíc) otěhotnění v dubnu. A mám dvojčata.
@Katka86 píše:Úžasné. Chápu-li to dobře, hned první cyklus snažení jsi otěhotněla a dopadlo to dobře. Výborná zpráva. Gratuluji a děkuji za povzbudivé info
1. Po dvou měsících
2. Po 2,5 měsících
3. Ne
@neznámá známá píše: Úžasné. Chápu-li to dobře, hned první cyklus snažení jsi otěhotněla a dopadlo to dobře. Výborná zpráva. Gratuluji a děkuji za povzbudivé info![]()
Ano, ale samozřejmě jsem opět na začátku a právě v období kdy minule zamlklo, takže vyhlížím další kontrolu a doufám, že vše tentokrát dobře dopadne. Díky ![]()
@neznámá známá píše: Úžasné. Chápu-li to dobře, hned první cyklus snažení jsi otěhotněla a dopadlo to dobře. Výborná zpráva. Gratuluji a děkuji za povzbudivé info![]()
Aha, koukám, že to nebylo na mě, ale u mě to samé
![]()
@kacatko_hu píše:
Ano, ale samozřejmě jsem opět na začátku a právě v období kdy minule zamlklo, takže vyhlížím další kontrolu a doufám, že vše tentokrát dobře dopadne. Díky
Jak jsem tu dneska už psala v jiné diskusi…člověk se musí bát už pořád. Jak jednou otěhotníš, je to už strach na celý život. A co se týče těhotenství, tak dle toho co tu čtu, tak ženská nemůže být klidná, dokud neporodí, děcko nedýchá, nebrečí a doktoři neřeknou, že jste oba v pořádku. Protože jak tady tak čtu, tak se to bohužel stává během celého těhotenství, že prcek odejde. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky. Chci zde udělat takový průzkum. Abychom si my, které tím teď procházíme, nebo třeba v budoucnu budou procházet, udělaly jasno, jak to statisticky chodí. Takže vy, které máte za sebou revizi z důvodu zamlklého těhotenství, nebo spontánního potratu, kdy bylo třeba dočistit dělohu, vy, které nyní již máte dítě, odpovězte nám prosím na tyto otázky. Předem moc děkujeme a do života přejeme už jen a jen dobré…
V případě, že jste měly tu smůlu a revizi jste musely podstoupit víckrát, tak na tyto otázky odpovězte třeba dvakrát apod. Aby v tom nebyl chaoz, tak odpovězte na všechny tři otázky týkající se jedné revize a pak znova na všechny tři otázky týkající se např. druhé revize v pořadí.
Moc vám všem děkujeme, za vaše zkušenosti!!!