Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, u nás měly včera druháci 2h, dneska mají 3h. Od zítřka se už učí normálně. Ve třídě mají dva nové kluky, budou opakovat 2. třídu a dvě holky odešly. Jedna se odstěhovala, druhá, která opakovala loni 1. třídu, přešla do speciální zš. Chodí tam do třídy s našimi dvojčaty. Jinak třídní učitelku, vychovatelku v družině a třídu má stejnou, akorát šatnu má kousek vedle.
@Kakachna U nás aktuálně pochopil násobení a dělení, ani nevím, jak. Jinak si už spočte krásně vše, co platí, posledně třeba že má v peněžence 1250,– a koupil si lego za 259,– a dokázal si spočítat, kolik mu zbyde. Musím říct, že z hlavy jsem to teda chvilku chroustala i já ![]()
@unuděná píše:
@Kakachna U nás aktuálně pochopil násobení a dělení, ani nevím, jak. Jinak si už spočte krásně vše, co platí, posledně třeba že má v peněžence 1250,– a koupil si lego za 259,– a dokázal si spočítat, kolik mu zbyde. Musím říct, že z hlavy jsem to teda chvilku chroustala i já
@unuděná píše:
@Kakachna U nás aktuálně pochopil násobení a dělení, ani nevím, jak. Jinak si už spočte krásně vše, co platí, posledně třeba že má v peněžence 1250,– a koupil si lego za 259,– a dokázal si spočítat, kolik mu zbyde. Musím říct, že z hlavy jsem to teda chvilku chroustala i já
Je legracni, jak deti delaji veci podobne.
Take nekolikat prepocitaval penezenku (je asi o stovku chudsi, nez ten tvuj). Vzal si ji, ze si koupi lego, ale zjistil, ze mu 500 chybi. Frustrace strasna, tak jsme se domluvili, ze mu pulku dame, tak to mu prislo taky strasny, ze mu zbyde jen par stovek.
Muz nema odvahu si o tu nasi pulku rict
.
Nasobilku si pocita pomoci nasobku, ale jak k tomu dosel nevim, nikdo mu to nevysvetloval ani neradil, proste najednou zacal sypat nasobky cisel. Mozna se zminila pani ucitelka ve skole. Prisli jsme na to tak, ze mu manzel koupil kalkulacku (nevim, na co) a vysvetloval, ze tady se nasobi. Mladej mu na to odbetil, ze to nepotrebuje, ze si to spocita sam.
@tulipán
je, syn kdyz loni prisel na princip kalkulacky, tak jsme o nem mesic nevedeli
On si dlouho myslel.,ze to je neco jako detska kasicka.,ze si tam ma zapisovat cisla.Taky umel nasat OSEL a nakreslit prsa (manzel zafungoval),ale pak ta heureka, to bylo
No a on si penize sysli snad 4 roky (za narozky, vysvedceni atd) a hodne si hlida, kolik utrati aby mu zbylo dost.To dcera (4,5) ted utratila pracne syslene 400,– za legi, zbylo ji asi 20,– a v klidu mi odvetila, ze ji to neva, ze sie zase vydela a nasetri ![]()
@unuděná To je sikula. U nas se setri cilene od zacatku prvni tridy, pred tim se setrilo, ale nebylo moc z ceho. Ted je tydeni zold ze skoly, tak to jde. Nas jde na to taky fikane, ale nemyslim si, ze by to byl ucel
. Tyden mluvi, ze by si chtel neco koupit (90% lego, 10% karty pokemonu, ktere mu nedovolime). Pak celorodinne vyrazime do Bambule a on tam pul hodinu nestastne stoji pred cenovkami krabic v rozmezi 1000 - 1800,– a pocita, prejde ke krabicim za 1000,–. Nakonec jak oukropecek rekne, ze si to jeste rozmysli, ze by mu zbylo malo. Tak my po tydnu priprav a diskuzi uz chceme mit
nakup za sebou, tak navrhneme nejakou spoluucast, takze ve finale nas vzdycky oskube a jeste mame dobry pocit, ze jsme ho premlouvali. ![]()
@Kakachna tak já mám prvňačku s třeťáka. Holka šla s dokladem je v srpnu takže čerstvě 7 a musím říci, že jen dobře. Když ji porovnam s loňským rokem s teď, je to nebe s dudy. Hrozně dozrála. Jinak komplet přípravu si dělá sama, tašku úkoly ořezat tužky vše. Ráno vstává sama na budík a komplet se vypráví. Do školy je teda vozim, ale jsem v šoku protože kluk je pravej opak. Jako třetí třída a bojujeme s češtinou fest. Zatím opakují, ale gramatika je masakr. Matematika ok a angl. zatim taky ok. Ale čeština
. Ale holka za je fakt úžasná. Hlavně je u povahové jiná. Tak asi tak i nás.
U nás došlo oproti první třídě ke změně. V první bral školu pozitivně, a teď pořád, že škola je peklo, škola je zlo, úkoly jsou otravný, atd…Nevím, jak k tomu došlo. ![]()