Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2324
4.9.21 13:55
@samantafox píše:
Ale číst s porozuměním jste se učili, ne?

A vy?
Můžeš tedy odpovědět na dotaz jiné uživatelky, jak a kolik toho máte linkovat, že ti to zabere 10 minut každý týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
4.9.21 13:55
@milami píše:
A to, jestli učitelka bude 27× přepisovat stejnou větu, nebo ji do sešitku nalepí vytisknutou, nebo sdělení napíše asistetka pedagoga nebo děti ze starších ročníků, může být rodiči zcela jedno. I kdyby to dělala učitelka sama, jistě to nedělá na úkor dětí, ale v době, kdy na to má čas. A časem si do těch sešitků budou psát žáci sami, což má i pro ně své výhody.

nakonec to vlepení listečku i prvňáček zaznamená. Ví, že má nějaký úkol nebo že má něco sdělit rodičům. Učí ho to samostatnosti v hlídání si ukolů spíš, než když jen rodičům přistane email od učitelka. Aspoň já to tak vnímám, že ten deníček dítě lépe „zapojí do děje“. Ale možná jsem taky už stará konzervativní matka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.9.21 14:06
@samantafox píše:
Debatovat o stavu českého státního školství mi naopak smysluplné připadá. Tato diskuze skutečně není o deníčku… Navíc, děti jsou dnes na akci, tak mám výjimečně čas :)

Můj syn má skvělou paní učitelku a světe div se, také měly děti v první třídě notýsek - samy si ho linkovaly, aby se to naučily (pokud jim to nešlo, pomáhali rodiče). Paní učitelka také psala do notýsku vzkazy - děti hrozně rády četly její krasopisné písmo a velmi často, když si syn nebyl jistý třeba tvarem písmenka, tak si vzal notýsek a díval se, jak to píše paní učitelka. Zároveň je tím vedla k tomu, že je dobré naučit se krásně psát a nejen ťukat na počítači. Její práci navíc jsme s rodiči opravdu oceňovali a byla to učitelka s velkým U. Využívání počítačové techniky se dnes strašně přeceňuje, se systémem jsou často problémy. Máš důležitý vzkaz na Bakalářích a spadne ti doma síť, je tam chyba a nenačítá se to apod. - moje častá zkušenost. A jsi namydlená, protože se k tomu prostě nedostaneš. Zlatej papír.
Moje rada - nekecej učitelce do její práce, když tomu nerozumíš. Ona ví přesně, co dělá. A važ si toho, že máte tak skvělou učitelku. Až dostanete nějakou, která ti v deset večer napíše na mail, že mají děti druhý den výlet a ty si to prostě už nepřečteš, tak pochopíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
4.9.21 14:11

Tak si ty svoje ratolesti učte doma, když řešíte takové hlouposti. Od té doby co jsem zde na emiminu učitelky vážně lituji, to je do nebe volající, řešit takové hlouposti a neodnese to nikdo jiný, než děti.

• Citovat
  • Upravit
1017
4.9.21 14:12
@milami píše:
A vy?
Můžeš tedy odpovědět na dotaz jiné uživatelky, jak a kolik toho máte linkovat, že ti to zabere 10 minut každý týden?

10 minut celý deníček. Nehodlám ztrácet ani minutu svého času děláním nesmyslné věci. Věk a vážná nemoc mě dost poučila. Už odpovídat na tento povrchní dotaz, který není k věci, mě obtěžuje. O deníček přece vůbec nejde. Jde o vztah učitel - rodič a trvání na nesmyslných věcech ve státním školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.9.21 14:13
@ivašot. píše:
nakonec to vlepení listečku i prvňáček zaznamená. Ví, že má nějaký úkol nebo že má něco sdělit rodičům. Učí ho to samostatnosti v hlídání si ukolů spíš, než když jen rodičům přistane email od učitelka. Aspoň já to tak vnímám, že ten deníček dítě lépe „zapojí do děje“. Ale možná jsem taky už stará konzervativní matka :nevim:

Vidím to úplně stejně.

Teď někteří rodiče mají problém s tím, že učitelka zavedla deníček a píše do něj, údajně na úkor svého sebevzdělávání. Mají problém udělat 2-3 čáry na stránku, potom budou mít problém vystřihnout písmenka, obstarat dítěti nějakou věc apod., protože to považují za speciální domácí úkol pro ně a oni přece nejsou žádné asistentky. Ne, jsou to matky (a otcové) prvňáčků a i to s sebou přináší jistou spolupráci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 14:13
@Katchulina píše:
Tak si ty svoje ratolesti učte doma, když řešíte takové hlouposti. Od té doby co jsem zde na emiminu učitelky vážně lituji, to je do nebe volající, řešit takové hlouposti a neodnese to nikdo jiný, než děti.

Inteligentní příspěvek, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 14:14

@milami písmenka stříhat nehodlám. To budou dělat děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.9.21 14:16
@samantafox píše:
10 minut celý deníček. Nehodlám ztrácet ani minutu svého času děláním nesmyslné věci. Věk a vážná nemoc mě dost poučila. Už odpovídat na tento povrchní dotaz, který není k věci, mě obtěžuje. O deníček přece vůbec nejde. Jde o vztah učitel - rodič a trvání na nesmyslných věcech ve státním školství.

Jistě, o deníček přeci vůbec nejde. Jen o něm máš celý svůj úvodní příspěvek a diskuzi jsi nazvala Prvňáček - deníček proč? Ale vůůůbec o něj nejde.

Příspěvek upraven 04.09.21 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.9.21 14:17
@samantafox píše:

Tohle běžte říct té učitelce, že nehodláte ztrácet ani minutu svého času :mrgreen:. Myslím, že si udělá obrázek hned na začátku a navíc je to otřesný příklad pro dítě. Tvl sednout si spolu a nalinkovat pár čar, to je vážně problém :zed:

Příspěvek upraven 04.09.21 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 14:17
@Adrasteia píše:
Můj syn má skvělou paní učitelku a světe div se, také měly děti v první třídě notýsek - samy si ho linkovaly, aby se to naučily (pokud jim to nešlo, pomáhali rodiče). Paní učitelka také psala do notýsku vzkazy - děti hrozně rády četly její krasopisné písmo a velmi často, když si syn nebyl jistý třeba tvarem písmenka, tak si vzal notýsek a díval se, jak to píše paní učitelka. Zároveň je tím vedla k tomu, že je dobré naučit se krásně psát a nejen ťukat na počítači. Její práci navíc jsme s rodiči opravdu oceňovali a byla to učitelka s velkým U. Využívání počítačové techniky se dnes strašně přeceňuje, se systémem jsou často problémy. Máš důležitý vzkaz na Bakalářích a spadne ti doma síť, je tam chyba a nenačítá se to apod. - moje častá zkušenost. A jsi namydlená, protože se k tomu prostě nedostaneš. Zlatej papír.
Moje rada - nekecej učitelce do její práce, když tomu nerozumíš. Ona ví přesně, co dělá. A važ si toho, že máte tak skvělou učitelku. Až dostanete nějakou, která ti v deset večer napíše na mail, že mají děti druhý den výlet a ty si to prostě už nepřečteš, tak pochopíš. ;)

Využívání počítačové techniky se přeceňuje? Aha… Nebo je to tak, že ty počítače jsou už všude kam se podíváš? A bude hůř, do budoucna. A jestli „hůř“nebude a dojde ke kolapsu elektronické komunikace a internetu, tak - a to mi věř- krasopis bude tvému dítěti k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 14:23

@Matt 02 co je na tom otřesného? Co přesně? Argumentuj. Že nehodlám slepě plnit hloupé pokyny? To je snad pro děti dobrý příklad, ne? Považuji se za úspěšnou a k tomu hodláme vést i své děti. Na druhou stranu, o učitelce bych se nikdy před dětmi negativně nevyjadřovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.9.21 14:24
@samantafox píše:

Nehodláš ztrácet ani minutu svého drahoceného času, udělat 2 čáry tě obtěžuje, odpovídat na dotaz tě obtěžuje, to, že učitelku neobtěžuje psát nebo lepit dětem sdělení do sešitku, je evidentně taky špatně. Už teď lituju učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.21 14:25

Řešíš malichernosti. Tebe strašně něco obtěžuje. Je to pro tvé vlastní dítě. Ale je to strašně obtěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.9.21 14:28
@samantafox píše:
Využívání počítačové techniky se přeceňuje? Aha… Nebo je to tak, že ty počítače jsou už všude kam se podíváš? A bude hůř, do budoucna. A jestli „hůř“nebude a dojde ke kolapsu elektronické komunikace a internetu, tak - a to mi věř- krasopis bude tvému dítěti k ničemu.
:lol: No… je vidět, že vůbec nevíš, která bije. Přečti si pár odborných knížek od renomovaných dětských psychologů a neurologů (rukopis, učení, děti) a možná pochopíš. Nezlob se, ale ty budeš ten typ, co radí instalatérovi, jak opravit trubky. :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí