Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1065
4.9.21 22:51

@samantafox Hele já jsem třeba dítě dala ze státní školy pryč, ale věř, že linkování notýsku je prkotina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.9.21 22:58
@Liberalissima píše:
Jasně psala, že děti nejsou doma. Navíc je rozdíl mezi diskuzí, které se věnovat chce, a linkováním, kterému se věnovat nechce z naprosto relevantních důvodů.

Jo jo, plkání na internetu se věnovat chce, ale udělat něco pro vlastní dítě do školy, tomu se věnovat nechce. Hlavně že se argumentuje nesmírně drahocenným časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 22:59
@Tojsemja3 píše:
@samantafox Hele já jsem třeba dítě dala ze státní školy pryč, ale věř, že linkování notýsku je prkotina.

No právě. Mám jakési obavy, že je to jen začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 23:00
@milami píše:
Jo jo, plkání na internetu se věnovat chce, ale udělat něco pro vlastní dítě do školy, tomu se věnovat nechce. Hlavně že se argumentuje nesmírně drahocenným časem.

Ach jo. Tak tady asi nepomůže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.21 23:01

@samantafox tak neřeš pitominy, řeš ty opravdové problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.9.21 23:02
@Tojsemja3 píše:

Taktez nemam dite na statni skole, neb tyhle prkotiny ( ony to opravdu prkotiny jsou ) me proste stvou a je to odraz toho, jak to tuzemsky skolstvi porad funguje.
Spadovost me vubec nezajimala, ja jsem chtela dobrou skolu pro sve dite. A ne nejsem eko, bio, racio matka prudilka. My se proste neprudime vzajemne a funguje to. Rodice se obecne hodne zapojuji a pomahaji. Diky super pristupu mame vsichni chut byt soucasti toho procesu.
Na druhou stranu ucitelky ve statnim to snadne vubec nemaji. Maji vzdelavat deti z ruznych soc. skupin, kde jsou i rodice nespolupracujici, rodice bez zdroju, rodice kterym je skola fuk, rodice od XY deti a treba jen nestihaji.
To at nastavi ucitelka cokoliv, tak trva nez se to zazije. Navic mivaj tech deti ve tridach hodne. Uprimne mit tam dite, tak ten sesit ssi nalinkuju :lol: neb nechci prudit a dokazu chapat vyse zminene duvody. No, ale myslim si sve, stejne jako ucitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 23:03
@Tojsemja3 píše:
@samantafox tak neřeš pitominy, řeš ty opravdové problémy.

Ty ještě neprisly, naštěstí. Možná nepřijdou. Nechci předjímat, mám jen obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.21 23:09
@samantafox píše:
Ty ještě neprisly, naštěstí. Možná nepřijdou. Nechci předjímat, mám jen obavy.

Upřímně moc Ti přeji, aby ses nesetkala s větším problémem, než je linkování notýsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45702
4.9.21 23:11
@Tojsemja3 píše:
Upřímně moc Ti přeji, aby ses nesetkala s větším problémem, než je linkování notýsku.

S cim ses ve statni skole setkala ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.21 23:12
@Šarlota4 píše:
Taktez nemam dite na statni skole, neb tyhle prkotiny ( ony to opravdu prkotiny jsou ) me proste stvou a je to odraz toho, jak to tuzemsky skolstvi porad funguje.
Spadovost me vubec nezajimala, ja jsem chtela dobrou skolu pro sve dite. A ne nejsem eko, bio, racio matka prudilka. My se proste neprudime vzajemne a funguje to. Rodice se obecne hodne zapojuji a pomahaji. Diky super pristupu mame vsichni chut byt soucasti toho procesu.
Na druhou stranu ucitelky ve statnim to snadne vubec nemaji. Maji vzdelavat deti z ruznych soc. skupin, kde jsou i rodice nespolupracujici, rodice bez zdroju, rodice kterym je skola fuk, rodice od XY deti a treba jen nestihaji.
To at nastavi ucitelka cokoliv, tak trva nez se to zazije. Navic mivaj tech deti ve tridach hodne. Uprimne mit tam dite, tak ten sesit ssi nalinkuju :lol: neb nechci prudit a dokazu chapat vyse zminene duvody. No, ale myslim si sve, stejne jako ucitelka.

Souhlasím, po té co dítě přešlo neskutečná úleva pro něj, ale i pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.21 23:14
@veria píše:
S cim ses ve statni skole setkala ty?

Se škatulkováním a nálepkováním dětí, s bagatelizováním a neřešením dle mě rizikových situacích, s represivní přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.9.21 23:23

Tak si vzpomínám, jak v uplynulém šk. roce žádala p. u., zda by děti přišly v jednoduchém čarod. kostýmu a kdo může, ať přinese koště. No tak jsem vyrobila jednoduché koště z březového proutí a dcerka si ho nesla do školy.
To je teprve věc, co si to ta úča dovoluje…

Ona totiž chtěla na čarodějnice uspořádat pro děti na školní zahradě mimo jiné soutěž v „jízdě“ na koštěti. Jelikož se koštat sešlo ve třídě 5, byl z toho souboj družstev.
Když jsem si přišla pro dcerku, vyšla ze třídy a děkovala. Protože bez pomoci rodičů jsou prostě často namydlení.
Já si teda práce p. u. vážím, i když mě leccos taky otravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.9.21 23:26
@dedrichov píše:
Tak si vzpomínám, jak v uplynulém šk. roce žádala p. u., zda by děti přišly v jednoduchém čarod. kostýmu a kdo může, ať přinese koště. No tak jsem vyrobila jednoduché koště z březového proutí a dcerka si ho nesla do školy.
To je teprve věc, co si to ta úča dovoluje…Ona totiž chtěla na čarodějnice uspořádat pro děti na školní zahradě mimo jiné soutěž v „jízdě“ na koštěti. Jelikož se koštat sešlo ve třídě 5, byl z toho souboj družstev.
Když jsem si přišla pro dcerku, vyšla ze třídy a děkovala. Protože bez pomoci rodičů jsou prostě často namydlení.
Já si teda práce p. u. vážím, i když mě leccos taky otravuje.

Tak tohle je snad něco jiného, ne? Koště bych zajistila bez mrknutí oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.9.21 23:56
@samantafox píše:
Tak tohle je snad něco jiného, ne? Koště bych zajistila bez mrknutí oka.

No to nevím, většinu rodičů to asi otravovalo nebo je právě tahle žádost nalepená v deníčku připravovala o jejich čas, když košťat přišlo 5 a dětí je ve třídě 28.
Co je pro Tebe například přijatelné a co už ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.9.21 00:11
@dedrichov píše:
No to nevím, většinu rodičů to asi otravovalo nebo je právě tahle žádost nalepená v deníčku připravovala o jejich čas, když košťat přišlo 5 a dětí je ve třídě 28.
Co je pro Tebe například přijatelné a co už ne?

Koště je smysluplné a v zájmu dítěte. Potenciálně mě zřejmě budou otravovat věci jako přehnaný důraz na formu (krasopis), linkování čehokoli, výuka kravín typu přítoky řek, počet obyvatel v Mongolsku a průmysl v Jižní Americe. Bazirovani na slepé poslušnosti dítěte (a rodiče :D ), důraz na „ticho“ v vyučování, učení se zpaměti bez porozumění, nezájem o to, proč dítě nespolupracuje, nízká vnitřní motivace dětí, známkování domácích úkolů, nedostatečný důraz na efektivní používání IT ve výuce, nekomunikativní styl výuky AJ… Uf, ještě by se něco našlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí