Prvňáček má covid - OČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1663
19.11.20 18:25

@Lama Lama děkuji v za info, tak s tím počítám že kdyby náhodou tak jdu na nemocenskou.

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak od pátku 13 do úterý 17 syn byl v karanténe, takže jsem s ním byla doma 5 dni.

Teď jsme doma od 18.11 na deset dní.

Takže my stačí jeden OČR nebo jak to je, když jsme doma v kuse 15 dní. Abych pak doma nebyla zadarmo.

Mám v tom hokej. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.11.20 18:53
@Aspera píše:
Z toho co jsem nedávno četla bys měla mít OČR po celou dobu karantény. Těch 9 dní platí jen v případě nemoci, nespojené s covid. Platí nyní 70% a mělo by to platit do června. Pokud budeš pozitivní a máš nárok na nemocenskou, měla bys jít na ní.

Ne, i v případě onemocneni covidem., je to i v tom odkazu na cssz, co tu nekdo dal. Ale je otazkou, zda to bude nekdo resit, když to zacalo karantenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
19.11.20 19:14
@Lama Lama píše:
NO tak zaznít může leccos. Má to oporu v legislativě?

To netuším, zatím jsem to neřešila, ale četla jsem to u toho OČR. Určitě jde o peníze. Dítě OČR - platí stát. Rodič neschopenka - platí zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.11.20 19:19
@Aspera píše:
To netuším, zatím jsem to neřešila, ale četla jsem to u toho OČR. Určitě jde o peníze. Dítě OČR - platí stát. Rodič neschopenka - platí zaměstnavatel.

No, já se neptám, proč je to tak nastavené, já se ptám, proč ve smyslu na základě jakého zákona, vyhlášky, nařízení… musíš jít na neschopenku a ne být na očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.11.20 19:27
:,( :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
:pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
:poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
19.11.20 19:28

@Lama Lama protoze z povahy veci jsi ze zakona v karantene. Tudiz bude mit prednost nemocenska pred ocr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.11.20 19:34
@mag píše:
@Lama Lama protoze z povahy veci jsi ze zakona v karantene. Tudiz bude mit prednost nemocenska pred ocr.

No, to že jsi v karanténě, ještě nemusí nutně znamenat, že musíš mít neschopenku, spousta lidí může při své karanténě pracovat z domova, ale už při tom nemůže hlídat dítě. Takže pak je OČR zcela na místě a nelze tvrdit, že musí mít nemocenská přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.11.20 19:59
@mag píše:
@Lama Lama protoze z povahy veci jsi ze zakona v karantene. Tudiz bude mit prednost nemocenska pred ocr.

No a? Karanténa neznamená automaticky prace neschopnost. Brání karanténa péči o dítě? Ne.
Takže znovu, na základě čeho má předhnost nemocenska před ocr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
19.11.20 20:21
@Lama Lama píše:
NO tak zaznít může leccos. Má to oporu v legislativě?

Oni neřekli, že musíš. Ale že máš preferovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.11.20 20:27
@vokishka píše:
Oni neřekli, že musíš. Ale že máš preferovat.
:mrgreen: tak jistě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
19.11.20 20:33

@Lama Lama 48/1 písm. d) zakona o nemocenském pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.11.20 20:39
@mag píše:
@Lama Lama 48/1 písm. d) zakona o nemocenském pojištění

Takže když nejdříve zavolám dětské doktorce, tak nárok na ošetřovné vznikne dříve :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.11.20 09:19

Do středy jsi byla na OCR kvůli zavřené škole. Od středy máš OCR na nemocné dítě, OCR vydá dětská lékařka. Tam je to klasika, devět dní, 60 %. Pokud bude dítě pak uzdravene, tak pokud budeš ty dál doma, tak pak dítě jde do školy a ty nastupujes na svou pracovní neschopnost.
Jinak jak už bylo psáno, to že je někdo v karanténě nutné neznamená, že musí mít neschopenku na sebe. Já měla neschopnost jen tři dny, zbytek sem Doležela doma v rámci homeoffice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí