Prvňáček - školní batoh, nebo aktovka?

276
5.8.12 20:26

Prvnáček- školní batoh nebo aktovka ??

Ahojky, ráda bych věděla názor těch kteří chystají či už vyslali prvnačka, zda je lešpí batoh(samozřejmě od nezavadných prodejců jako např.- Topgal, Bagmasters atd.) či aktovka. Někdo tvrdí, že aktovka kvůli uspořádání věcí, že je to pro ně jednoduší, ale zase je težší. někdo zase, že batoh je lehčí a skýtá více možnosti uspořádání a naučí díte si třídit věci apod..pište své nazory. v září vedeme prvnákama a nemůžeme se stále rozhodnout, kterou variantu vybrat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
5.8.12 20:38

Ahoj. Koupili jsme aktovku, shodli jsme se s manželem, že do první třídy jedině aktovku - otevřeš jednu komoru a vidíš, kde co je. Máme Topgal za cca 900 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
5.8.12 20:51

Já koupila něco mezi aktovkoua batohem…super!!Vydrželo mu to 4 roky-úplná spokojenost ještě jsme to za 100kč střelila v bazárku!!Důležité je aby to mělo pevná záda, široké popruhy, prostorné, lehké a nějaké reflexní prvky, dobrá je jedna velká přehledná komora, oddělená kapsa na sváču a na láhev + spona na klíče jo ještě pevné dno…Měli jsme něco podobného jako je na tom obrázku ale v modrém pro kluka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.8.12 20:55

Dneska se dají koupit hodně lehké aktovky, v podstatě podobně váhově jako školní batohy, ty taky musejí mít vyztužená záda. My kupovali do 1.třídy aktovku a teď do druhé batoh. Udělala bych to znovu stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18794
5.8.12 21:06

Kamarádka kupovala pro syna prvňáčka tenhle batoh Herlitz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
5.8.12 21:15

Dcera měla aktovku Herlitz. Bude ji mít i do 2. třídy.
http://www.skolnibrasny.cz/detail.php?…
Velká spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
5.8.12 21:48
@hkac píše:
Ahoj. Koupili jsme aktovku, shodli jsme se s manželem, že do první třídy jedině aktovku - otevřeš jednu komoru a vidíš, kde co je. Máme Topgal za cca 900 Kč.

Heh, a u batohu ne? ;) Jako samozřejmě, je mi jasné, že záleží na značce. Nicméně bez mučení priznávám, že v současné době školní batoh pro první stupeň od aktovky většinou nejsem s to rozeznat, co je co a vycházím z popisu prodejce :nevim: Jinak taková ta klasická aktovka, co znám ze svého dětství, tu měla nejstarší holka v první třídě (dostala ji) a celkem se neosvědčila, do druhé třídy chtěla jinou (špatně se do ní dávaly objemnější věci typu krabička se svačinou nebo plechovka s filly koníky).

Mladší děti teď mají batohy od Emipa, přišlo mi u nich lepší zavírání, než u aktovek, ale jinak… technický nákres:
http://www.galpos.cz/…-770XX_b.jpg - aktovka
http://www.galpos.cz/…B-79XX_b.jpg - batoh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
5.8.12 21:50
@Rumi píše:
Ahojky, ráda bych věděla názor těch kteří chystají či už vyslali prvnačka, zda je lešpí batoh(samozřejmě od nezavadných prodejců jako např.- Topgal, Bagmasters atd.) či aktovka. Někdo tvrdí, že aktovka kvůli uspořádání věcí, že je to pro ně jednoduší, ale zase je težší. někdo zase, že batoh je lehčí a skýtá více možnosti uspořádání a naučí díte si třídit věci apod..pište své nazory. v září vedeme prvnákama a nemůžeme se stále rozhodnout, kterou variantu vybrat. :nevim:

Hlavně doporučuju - at už vyberete cokoliv at si prvňáček může sám vybrat třeba z pěti variant co mu nabídnete… je to pro ně zážitek a jdou raději s tím co se jim líbí..

Příspěvek upraven 05.08.12 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.8.12 21:51

@Les2311 U toho, čemu já říkám batoh, tak ne ;). Z mýho pohledu jsou obě dvě z tvých odkazů aktovky a bylo by mi jedno, co by si dcera vybrala. Prostě já chtěla, aby měla jednu hlavní komoru a dvě na boku, ne tři zipy ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.8.12 21:57

Ještě dodám, že počítám s tím, že příští rok bude chtít dcera jinou (ať už teď má batoh nebo aktovku), takže víc jak ten litr bych za aktovku nedala, i kdyby měla vydržet pět let.

Dcera vybírala ze tří variant, nejvíc nadšená je z toho, že zepředu na víku jsou vyměnitelní smajlíci (na suchý zip) :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
5.8.12 22:08

Syn by chtěl tenhle batůžek http://www.bagmaster.cz/…batoh-rex-01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
5.8.12 22:10

Či druhá varianta http://www.bagmaster.cz/…aggy-st-2017 jen v klučičích barvách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
5.8.12 22:13

@Rumi Juuu mě se líbí ten dinosauří ..je bezva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
5.8.12 22:13

Sisulík -určitě si bude vybírat sám, jen abysme věděli kam ho směřovat zda na aktovky či na batůžek. je to náš sic vysoký, ale huběnour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
5.8.12 22:17
@hkac píše:
@Les2311 U toho, čemu já říkám batoh, tak ne ;). Z mýho pohledu jsou obě dvě z tvých odkazů aktovky a bylo by mi jedno, co by si dcera vybrala. Prostě já chtěla, aby měla jednu hlavní komoru a dvě na boku, ne tři zipy ;).

No však, z mého taky… ale výrobce si to evidentně nemyslí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin