Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím doporučte knížky pro první čtení. Dcera je prvňáček, chtěla bych ji pod stromeček koupit nějaké knížky, které si nejspíš brzy bude schopna sama číst. Mam v plánu brzy zajít do knihkupectví a vybrat alespoň dvě hezké knižky pro první čtení. Ráda se nechám inspirovat - jestli máte doma nějakou opravdu hezkou knížku pro nejmenší čtenáře, šup sem s ní ![]()
Dcera četla v první třídě od Albatrosu z edice První čtení: Žab a Kunk, Kuba nechce číst, Teta to plete
Dcera se zamilovala do mych knizek: Alencina citanka, Martinkova citanka- jsou stale k dostani v knihkupectvi ![]()
@Zorbas píše:
Dcera se zamilovala do mych knizek: Alencina citanka, Martinkova citanka- jsou stale k dostani v knihkupectvi
Jojo, ty máme u našich
ale na první čtení si představuji ještě něco jednoduššího ( a menšího, aby se jí ta knížka dobře držela ![]()
@Tarinka píše:
Dcera četla v první třídě od Albatrosu z edice První čtení: Žab a Kunk, Kuba nechce číst, Teta to plete
Děkuji za tipy, kouknu na ně.
Tafikova dobrodruzstvi, jsou to puvabne a celkem vtipne pribehy o surikatach. Synek se na tom rozecital ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Tafikova dobrodruzstvi, jsou to puvabne a celkem vtipne pribehy o surikatach. Synek se na tom rozecital
Můžete prosím hodit odkaz? Nebo - je ten název spravne? Pořád mi vyhledávač hází jen Hafikova dobrodružství ![]()
@hicha píše:
Můžete prosím hodit odkaz? Nebo - je ten název spravne? Pořád mi vyhledávač hází jen Hafikova dobrodružství
Pardon- Tafik a Šteteckova vzduchoplavba, Tafik a cesta na konec sveta a Tafik a obri miminko. Odkaz dat pres telefon neumim ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Pardon- Tafik a Šteteckova vzduchoplavba, Tafik a cesta na konec sveta a Tafik a obri miminko. Odkaz dat pres telefon neumim
V pohodě takhle už to nepochybně najdu
díky, kouknu na to
Série o Bubáčkovi, tři knížky. Dcera se do toho v první třídě úplně zamilovala
Pak se nám líbila Justýnka a asistenční jednorožec. Nebo z těch kdysi mých Kvak a Žbluňk jsou kamarádi (myslím, že to znovu vyšlo právě v edici První čtení).
@Poštolka J píše:
Ema naopak. Ale netuším, jestli se ještě dá koupit.
Ano dá a je ještě ema ve skolce, která je taky mic hezká
Já doporučuji knížku Jakub a Jáchym. Jednoduchý a krátký text. A zároveň vyzkoušíte čtení s porozumněním.
U nás se líbilo vyloženě z edice prvního čtení: Teta to plete, Teta to zase plete, Já chci taky do školy, Zlobilky
A úplně nejvíc frčely Knížky pro Lucinku, zvlášť ta zimní