Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@micta píše:
My perličku nemáme.vcera šel syn taky poprvé,nemohl se dočkat.ráno vše ok,a když jsem si pro něj za 2 hodiny jela,tak brečela celá první třída a učitelka jim do toho zpivala-foukej,foukej větříčkuvečer jsme šli spát s pláčem, že do školky ráno nechce.nicmene ráno opět v pohodě.doufám že dneska už tam nikdo brečet nebude, protože strhává k pláči i ostatní.
Jo taky když jsem šla dneska pro dítě, tak slyším učitelku zpívat, někdo tam hrál i na flétnu a do toho vyloženě řev od dětí
![]()
@MMMB píše:
@Babs18
Ano, chodí tam totiž i 2lete děti, tak pro ne.
A to je prave ten problem,ale o tom tahle diskuze neni,tak se radsi nebudu vic vyjadřovat… ![]()
@Králičice píše:
@bjetuschka - mě už bylo loni naznačeno, že dcčru nechávám moc doma - zatím jsem na rodičáku, tak můžu. Ona je nemocná každou chvíli, ale je to extrémní nedonošenec, takže jsem ráda, že jsou to jen virozy. Teď jsem ji chtěla nechat vytrhnout mandle, ale objevily se komplikace, které můžou být rizikové pro narkozu a než se to dořeší, tak je na to mým pediatrem uvalena stopka..
Jejej, tak držím palce, ať je vše v pořádku. Zdraví je přece to nejdůležitější a kor když byla malá jak píšeš extrémní nedonošenec. Divím se, že to učitelky nechápou a vůbec že jsou tak drzý a ještě to komentují ![]()
@Babs18
Tohle je soukromá školka, kde je pro tyto děti personal na víc a věnuje se méně dětem více ucitekek, takže tam to problém není.. otázka je, jestli je vhodne dávat do školky takové male prcky, myslím, ze by měly být ještě doma s mámou, ale samozřejmě každý ma jinou situaci a důvody pro to být muzou.
@MMMB píše:
Tak náš 1. den byl děsný. Syn se do ni tesil, hned jak tam vešel, běžel za dětmi a nas rodičů si vůbec nevsimal, tak si říkám super, bude to Dobryza 3h jsem pro nej přišla, a on ubreceny a v pline (od prosince je bez a 3mesice i přes noc). Prý se 3× pocural i přesto, ze byl na zachodku a pořad se ptal, kde je mama a tata
no uvidim co přinese zítřek, každopádně pro nej dojedu driv a kdyby to byla taková hruza pořad, tak ho budu dávat třeba jen 2-3× tydne.. 3 rocky bude mít až v prosinci, tak ma ještě nárok, jen je hodně spolecensky a miluje děti, tak jsem myslela, ze bude radši ve školce s dětmi, než se mnou a 2mesicnim braskou doma
Nevim, jestli te to povzbudi, nebo vydesi
, ja mam syna ve skolce od kvetna na 1 den a od zacatku cervence na 2, bez llin taky od prosince, i na noc, je mu teda lehce pres 3 roky a ve skolce se nekdy pocura doted…ucitelky rikaji, ze bud se zapomene (zabere do hry), nebo s nimi jit nechce…a protestuje kazde rano, ze tam nechce (ale po 5 minutach je v pohode a pak kolikrat nechce domu). Ucitelky to extra neresi, pry to nekterym detem holt trva…(nezijeme v CR)
náš první školkový den ještě neproběhl
Dítě nemocné, ještě ani neví, jak to tam vypadá
ale já vím, že má značku králíka
tak za měsíc snad půjde
Moc se těší
Jinak u nás otevřeli třídu pro děti od 2-3let a všechny tam mají dudel a plíny
Myslím, že takové dítě patří domů k mámě a né doo školky… Ten řev co byl slyšet za okny..!
![]()
@bjetuschka - narodila se 26+0 a naštěstí je zdravá, jen nám teď 2 x v létě omdlela a ve hře byla epilepsie, ale ani eeg ji neprokázalo…
Jinak syn má 2,5 roku a zítra jde poprvé - má trochu ještě rýmu, ale v pondělí mi řekli, že bez teploty a kašle má přijít.
@Andrea.Tom - u nás tu třídu otevřeli právě taky, ale podmínka je být bez plínek.. A dudlík nekomentuju..
S tím, že já jsem domluvená s manželem, že doma zůstanu jak dlouho bude potřeba, takže pokud to nepůjde, stáhnu ho..
@MMMB píše:Tak.pokud jde o.soukromou skolku,tak je to o necem jinem a je to.kazdeho vec…ve statni by se to.tolerovat nemelo
@Babs18
Tohle je soukromá školka, kde je pro tyto děti personal na víc a věnuje se méně dětem více ucitekek, takže tam to problém není.. otázka je, jestli je vhodne dávat do školky takové male prcky, myslím, ze by měly být ještě doma s mámou, ale samozřejmě každý ma jinou situaci a důvody pro to být muzou.
@Andrea.Tom píše:Presne…chudaci deti…ja teda byla ve skolce od 2 let,ale mela.jsem tam.brachu a nemela jsem dudlik ani plinu…byla jsem tam.spokojena…
náš první školkový den ještě neproběhlDítě nemocné, ještě ani neví, jak to tam vypadá
ale já vím, že má značku králíka
tak za měsíc snad půjde
Moc se těšíJinak u nás otevřeli třídu pro děti od 2-3let a všechny tam mají dudel a plíny
Myslím, že takové dítě patří domů k mámě a né doo školky… Ten řev co byl slyšet za okny..!
![]()
@Králičice píše:
@bjetuschka - narodila se 26+0 a naštěstí je zdravá, jen nám teď 2 x v létě omdlela a ve hře byla epilepsie, ale ani eeg ji neprokázalo…
Jinak syn má 2,5 roku a zítra jde poprvé - má trochu ještě rýmu, ale v pondělí mi řekli, že bez teploty a kašle má přijít.
@Andrea.Tom - u nás tu třídu otevřeli právě taky, ale podmínka je být bez plínek.. A dudlík nekomentuju..S tím, že já jsem domluvená s manželem, že doma zůstanu jak dlouho bude potřeba, takže pokud to nepůjde, stáhnu ho..
Tohle je rozumne ![]()
Ahoj holky,
tak jak pokračuje školkování? U nás už to děti prohlédly a jak se říká, že druhý a třetí den je nejhorší, tak asi ano - skoro všechny děti plakaly, když jsem odváděla dceru.
U nás každé ráno s usměvem, jen první den jsem šla 20minut po otevření školky po spinkání a už tam byla předposlední, takže to plakala, že všechny děti šly domů a její máma nikde. Druhý den jsem už jsem startovala dřív a 5 minut jsem čekala před školkou s dalšíma nedočkavýma maminkama a jen co se otevřely dveře, tak byly jak koně na dostizích - dokonce do sebe navzájem i strkaly
![]()
A naše milejdy? „Cože? Už? Ale já si hraju s koníkama!“
Tak babo rad, v kolik pro ni mám jít dnes? Ale vzhledem k tomu, že máme třídní schůzky půl hodiny před zavíračkou, tak je to jasné - bud pujde semnou na schůzky a nebo ji vezmu po nich ![]()
A hláška dne? Taková perlička - dnes ráno, byla pět minut vzhůru a už říkala „Já se nudím, už půjdeme do školky?“
![]()
@Králičice jeje, Beruška malinká
Ale vypiplala sis ji pěkně.
A co teda ty mdloby způsobily, horko? Já mám holky taky předčasně - 35+4, což si samozřejmě netroufám srovnávat s vámi, ale koloběh doktorů jsme si taky užili ve velkým
A kdepak jsi rodila?
@bjetuschka - jo, horko a dehydrace.. a asi nemá ráda pohled na krev. S tím, že dnes mi logopedka oznámila, že malá má asi problém se soustředěním..A rodila jsem v Ostravě.
@Králičice píše:
@bjetuschka - jo, horko a dehydrace.. a asi nemá ráda pohled na krev. S tím, že dnes mi logopedka oznámila, že malá má asi problém se soustředěním..A rodila jsem v Ostravě.
No, taky je u nás problém na logopedii, ale trochu jinačí. Tak nevím, jak to bude s odkladem. U vás je odklad taky ve hře, viď? A už jste zdraví? ![]()
@bjetuschka - ani ne..je listopadova a na preventivce v 5 letech ji doktorka rekla, ze nevidi problem. Umi scitat do 10, zna pismenka abecedy..chytra je a u toho, co ji bavi vydrzi dlouho..horsi je to ostatni