Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mohu se k Vám také přidat? Začátkem roku se chystám na IVF a ráda nazbírám co nejvíce informací.
@medmenka Stimuluju od neděle. Příští týden mě čeká odběr vajíček. V pátek jedem na ultrazvuk, tak uvidíme… Co ty?
@Camiben My se tento měsíc snažíme s manžílkem sami, bral jsem clostík, mám za sebou 2× IUI a do dalšího už nepůjdem. Rozhodla jsem se jít rovnou do IVF jen mám docela strach ze stimulace, mám PCOS. Po ms jdu na kontrolu tak to proberu s doktorkou. To když se zažádá na pojišťovnu tak to trvá jak dlouho asi tak?
A jaké léky jsi dostala na stimulaci?
@medmenka Nám narovinu řekli, že jiná šance než IVF není. Minulý pátek jsme si byli pro léky na stimulaci a podepisovali jsme dohodu o IVF…nic víc, takže to vypadá, že si to CAR s pojišťovnou vyřídí sám
Zatím si píchám Gonal, ale v pátek dostanu ještě něco k tomu. V protokolu mám psaný Prednison.
@CaTakmiben tak to moc držím palce ať se zadaří hned napoprvé ![]()
Já chodím do ISCARU a tam to snad trvá těch 30 dní čeká se na schválení od pojišťovny.
Se budu asi hloupě ptát ale co je to ten protokol?
Ahojky holky, rada se přidám, nás čeká 1. IVF ke konci ledna. Chodíte do Gestu, manza ma horší spermio, jinak problém nenalezen ![]()
@medmenka Ahoj, vítám tě
Schválení pojišťovně netrvá déle jak 2 týdny
Ovšem pokud to CAR už poslal před svátkama, tak o svátcích to asi fakt nikdo neschválí, tak tam může být i ten měsíc ![]()
@Camiben Já dneska začínám Synarelem a příští pátek mám kontrolu a fasuju léky
Prednison už ale beru měsíc, pokud ti ho chce dr. dát tak to bys ho už snad brala
Myslím, že nemá smysl ho brát třeba až od OPU
![]()
@kaczule1 ahoj, tak to jsem ráda že to nebude trvat tak dlouho.CAR zatím nic neposílal, je to zatím stále otevřené, měla jsem čas přes svátky s manzou si to pořádně rozmyslet co a jak a jdem do toho.
@Blondýna007 tak aspoň nás tady bude víc ![]()
Tak já holky začala zobat antikoncepci a 8.1.jedeme do caru vyzvednout leky a začneme se stimulací. ![]()
@Katulinek1980 tak hlavně vykročit pravou nohou ať se dílo povede
![]()