Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kaczule1 Ahojky,tak to mě mrzí, že ti ta cysta nezmizela. Já už mám po MS, byla jsem na tom hormonálním profilu a výsledky nejsou zrovna ok. ![]()
@Katulinek1980 jakto? co tam našli? Já teď taky užívám HA a Prednison a 14.12. jdu na kontrolu. Pokud tam cysta bude pořád, tak se IVF odsouvá, jestli ne, tak s další ms začínám stimulovat ![]()
Holky, já teda jdu už na 2. IVF, ale toho prvního jsem se bála jako nikdo asi a až pak jsem zjistila, že opravdu není čeho
Nejhorší na tom je to čekání na všechno. Kolik bude folíků po stimulaci, kolik vajíček, kolik se jich oplodní, jestli se chytne…
![]()
@kaczule1 Prý mám vyšší hladinu jakýsiho hormonu FSH, ale prej to není zas tak hrozný.
Taky se bojím abych nějaký to vajucho měla, když jich mám prý málo. ![]()
Já jak v lednu dostanu ms tak jdeme taky na to.
A tobě budu držet palečky aby jste to nemuseli posouvat a šli jste na to co nejdříve a hlavně aby ti to tentokrát dopadlo dobře.
No to je dost ze se to tu zase rozjizdi.Tak se pridavam, zkousela jsem 10den po ET test a bohuzel nic. Doktor mi rikal ze je to jeste brzo at pockam ale moc tomu neverim
Vsem co znam se to uz 10den ukazalo, tak nevim ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Jsem teprve ve fázi, kdy musím zvednout telefon a objednat se do nějakého centra. Dneska mě pustili z nemocnice po laparoskopii kvůli rozsáhlé endometrióze a bohužel mi zbyl jen jeden vaječník a jsem i bez vejcovodů. Takže jediná naše možnost je IVF. Takže vzhůru do toho, snad už nenarazíme na další překážky…
@Brozule Tak to me mrzi ze si mela takove problemy ale verim ze uz bude vse dobre.Tak mnoho stesti do IVF a at se co nejdriv zadari. A uz nejaky car mate vybrany?
@Andrej29 Dekuji,dnes jsem volala do caru a ua tyden tam jedu na krev a ultrazvuk tak uvidime. Hlavne teda nesmim dostat MS
@Aninkaaa moc přeju, aby nedorazilo a dopadlo to dobře. To čekání a nejistota je hrozný, vůbec si nedokážu představit, jak to budu zvládat já ![]()
@Aninkaaa píše:
@Brozule Tak to me mrzi ze si mela takove problemy ale verim ze uz bude vse dobre.Tak mnoho stesti do IVF a at se co nejdriv zadari. A uz nejaky car mate vybrany?
@Brozule ahoj
a držím palce aby se hned povedlo ![]()
Holky, mě furt pobolívá na té jedne straně a dneska možná o něco víc, takže si myslím, že cysta nezmizela
Spíše se bojím, jestli není větší
![]()
@kaczule1 ahojky, to je mi líto s tím potratem… je to tak nespravedlivé:(, doufám, že se vše špatné brzy zlomí a všechny se dočkáme úspěchu. Nicméně - já abych řeka pravdu tak nevím jak to je přesně - ve středu jdeme na tu velkou konzultaci, kdy nám vlastně vše řeknou.., já o tom vlastně nic nevím.. Kaczule, překvapila jsi mě s tím Gyncentrem… myslela jsem že on sám má CAR..
@sarinka83 tak pak řekni, jak jste se dohodli. Co vím, tak CAR nemá a spolupracuje s Gyncentrem
Jediné cary co vím jsou - Gyncentrum a Eurofertil a pak ještě v Polance (patří pod Olomouc) Fertimed, ale co jsem slyšela, tak i odtamtud odcházejí a celkem rychle ![]()
@kaczule1 no a ty bys tedy doporučila ten Eurofertil? Víš co? Je dost blbé, abych mu nějak odmítala gyncentrum - jen tak preventivně, já nevím. Neumím si to opředstavit - léčí mě pár měsíců a pak bych si takhle dupla.. já nevím, není to blbé? Jsem hrozně vděčná za jakoukoliv radu a referenci.
@sarinka83 pokud by tě poslal na IVF do gyncentra, tak bych si já osobně dupla. Sice jsem tam nebyla ale fakt jsem neslyšela ani jedno pozitivum
Přece jen jde o psychiku ale i o peníze ![]()
Po potratu jsem si byla jistá, že druhé IVF budu chtít taky v Eurofertilu. Nejen pro to, že se to tam povedlo napoprvé (šťasná náhoda), ale hlavně přístup úžasný. Ale rozhodnutí je na tobě
Já osobně bych volila Eurofertil nebo Reprofit. Ten je sice z Brna, ale má pobočku i v Olomouci. Smím se zeptat odkud jsi?
Ale třeba tě nepošle do Gyncentra, třeba už dělá IVF ![]()