První IVF start listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
6.12.24 23:45

@Anny9 to máš asi pravdu, budu muset do sebe toho asi taky hodně ještě cpat pak. Tak hlavně ale právě, aby to bylo co nejvíc ošetřené a ta šance se aspoň zvýšila na co nejvíc 🙂 Jsem ráda, že myslí na tu endometriozu a budou se snažit to osefovat.

Ne, jen jsem opakovala, že nejdříve ten březen a ona říkala právě, že už měsíc předem ti vlastně celé začne těmi léky.

Ty brďo, tak to je opravdu vysoká hodnota. To je asi fakt výjimka, že máš tedy i přesto ovulaci. Četla jsem, že s PCOS bývá také specifické právě to IVF. Tak je dobre, že ti to šlape i přesto :lol: Nedoporučuji ho, tě vy zase asi hrozil hyperstimulacni syndrom že? Ale kdyby jsi neměla embrya, tak co pak zbývá. Naštěstí případně máš :)

Co bych dala za domeček na vesnici :srdce: My jsme v podnájmu v domku na vesnici a mě by zas do města nikdo nedostal. Ani kdyby mi za to ještě naopak platili :lol: Ale chápu, že pokud jsi zvyklá zas obráceně, tak to máš zas z té druhé strany. Já jsem asocial a milovník přírody. Potřebuji vyjít ven a nevidět člověka, za to pole, lesy a ten blahy klid :srdce:

Joo právě si chci ještě užít svátky v klidu, kdy se nemusím bát udělat prudký pohyb, kontrolovat kalhotky, jestli není červená, můžu si dát do nosu, ale to stejně nedělám, protože držím endo dietu a tak :lol:… Testování je přesné z více než 97%. Vyvarovat se emrbyim s chromozomalnimi vadami. Takže víš, že ti dávají opravdu zdravě embryo a vlastně víš, že to co se zjišťuje teprve na prvním screeningu, tak že je v pořádku. Tyhle všechny anomálie dokážou již rozpoznat z toho vzorku… Modlím se, aby jsme že fakt měli zdravé, snad si to zasloužíme 🙏… No počky teď říkáš, že ho budeš držet v šachu s druhým dítětem, ale pocky až porodis a rozjedou se ti maminkovske hormony :D :lol: Nikdy nevíš.

To by ses divila co doktoři dokážou coat léků do lidí 🙈 Tak jak u doktora? Nepochybuji, že všechno v pořádku :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
7.12.24 12:21

@Hopinka.8
Aha, tak jestli měsíc předem, to můžeš začít už někdy v únoru.. tak to zase až tak dlouhá pauza nebude :lol: no jo, nad těmi léky asi člověk nesmí moc přemýšlet a hlavně nesmí číst ty vedlejší účinky. Já dostala po punkci nějaké tabletky, které se dávají na zastavení laktace ale mají vliv i na vaječníky, a to bylo úplně psycho. Tehdy jsem hodně váhala jestli to brát, byly tam věci jako zanet srdečního svalu, neobvyklé sexuální chování, bludy… jako fakt drsný :mrgreen:

Ano, nedoporučují kvůli hyperstimulaku. Ale probírali jsme to a prý v případě nutnosti by to šlo zkusit s nějakými extrémně malými dávkami, ale já už bych do toho stejně nešla. Jinak myslím, že mám hlavně jen velkou zásobu vajíček, třeba i mamka ovulovala ještě v 54 podle gynekologa :D

Člověk asi vzdycky chce co nemá :D Já bych si právě přála město i kvůli dítěti, že máš na vyber lepší školy, kroužky, milion hřišť, parků… ale snad to jednou klapne. A asocial jsem taky, mně právě v tom vyhovuje město, že máš anonymitu davu a nikoho nezajimas :D tady na vesnici se znají úplně všichni, to mě štve :D

97 % zní super, to je opravdu hodně velká pravděpodobnost že bude mimco zdravé. Věřím že i transfery otestovanych embryii pak bývají úspěšnější, protože určitě spousta se nechytil nebo odejde právě kvůli nějakému poškození. Zpětně mě mrzí, že jsme do toho taky nešli, ale my to v té době vůbec ani nezvazovali, nebyl důvod. Ty klidné svátky ti závidím, já jsem úplně vyrazena mimo provoz. Těšila jsem se na pečení cukrovi, nákup ozdob, a nakonec nemůžu dělat nic. Tak snad příští rok i s prckem :lol:

No i pokud přijdou maminkovske hormony, tak to nesmím dát najevo :D stěhování preziju, když hned nebude, ale budu si chtít vyjednat druhého psa :D

U doktora nic. U nás byla brutální sněhová vánice a prostě se nám do toho města nepodarilo dojet. Stali jsme hodinu v koloně a nakonec to vzdali. Zatím je to pořád stejné, tak prostě počkám ještě těch pár dní

• Citovat
  • Upravit
235
8.12.24 09:57

@Anny9 No nebude to dlouhá pauza, jak píšeš 🙂 Uteče to. Uvidím jak se budu cítit, jako vím, že bych byla schopna to odkládat ještě dál. Úplně víc na jaro, ale jestli stejně budou tlačit skrz tu pojišťovnu nebo nevím. Ale jako jo, počítám ten březen… No s těmi vedlejšími účinky. Kéž by to člověk ty lejstra u těch prášků bral vážněji už když byl mladý a blbý a začal do sebe cpát antikoncepci. Je to neskutečné svinstvo zasahovat právě do přirozených hormonů, ještě na tak dlouho. Co všechno to způsobuje… Je to právě jeden z článků co vede ke vzniku endo nebo PCOS a jiných hormonálních poruch a je to logické. Kdybych měla dceru, nedovolím se jí k tomu přiblížit. No a člověk to do sebe rval roky :zed: Teď do sebe musí rvát dobrovolně jiné hormony, aby ho endo nesezrala nebo aby měl dítě… Ty prášky co teď budu zase brát, k tomu je lejstro nežádoucích účinků velké jak létající koberec :roll: Deprese pak očekávám nejpozději do 14 dní z nich. Tam vím jistě, že tohle působení bude. Včetně žádné chuti na sex a život vlastně… Proto se už jinak snažím endometriozu držet stravou a „nestresem“, jen abych nemusela na takových praskach byt, protože to není život, ale přežívání. Ovšem když se endo rozjede, tak to taky není život, to je jen bolest a zoufalství po 24 hodin denně… Proto pokud bych mohla mít volbu, raději bych syna, abych zabránila tomu, že by moje dítě tohle zdědilo a mělo tak trpět. :,(

Jj někdo má přechod později. Tak PCOS poznají podle ultrazvuku a má to i jiné příznaky, ale to bude také strašně individuální. A doktoři přeci jen stále nejsou vševědoucí :)

Přesně tak, každý má na to hlavně úplně jiný pohled :lol: Já bych zas nechtěla vůbec, aby moje dítě vyrůstalo ve městě. Chtěla bych, ať má kam vyběhnout z domu a nebát se tolik. Ať litá po přírodě, objevuje ji a netráví čas hlavně doma u obrazovek nebo jen po kroužcích. Jako můj extrémní sen je vlastní ostrov úplně bez dalších lidí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bohužel na to ještě budu muset chvíli makat :mrgreen: Ne do budoucna by jsme si přáli ale opravdu žít v cizině v teplých krajích na ostrově u moře. Ovšem jestli se nám to nějakou formou povede je ve hvězdách. Proto nechci ani tady řešit bydlení vlastní… Každopádně jinak ano s tou neanonymitou na vesnici máš samozřejmě pravdu :lol: A nejhorší, ze já se o druhé nezajímám, nejsem drbna a když něco, tak už bych raději druhým pomohla a žila v naprostém míru, ale lidi jsou lidi, zcela různí a odlišní a je to nemožné. A zjišťuji, že já je neznám, nevím o nikom nic, ale všichni znají a ví o mě „všechno“ :nevim: :D :lol: To je neřest vesnice.

Jo a vy jste do toho nešli, protože jsi měla mít rovnou ET původně i že? Každopádně věřím, že mrňous, kterého máš u sebe je zdravý ☺️ Já jsem zvědavá, moc bych si přála, aby nám testování žádné neubralo, aby byla všechna zdravá a nebo v nejhorším případě aspoň nějaké. Ale u mě skrz ty potraty to bylo jasné do toho jít. To byl hlavní důvod. I když překvapilo mě, když doktor řekl, že to testování nás posune tak o 10%, to mi přišlo teda sakra málo 8o Přijde mi to jako nejdůležitější krok z toho právě. A že ICSI nás posune tak o 30%. To nechápu, když jsme byli schopni otěhotnět i přirozeně, takže spermie do vajíčka se dostaly :nevim:… Joo a jsem ráda, že tu můžu lítat a dekorovat Vánočně, jak to mám ráda :lol: To by vypadalo u nás, kdybych byla mimo provoz. Ale na pečení nemám nikdy absolutně čas, prostě hodně pracuju a je to neslučitelné. U mě je zázrak, když přes rok občas něco upeču, jinak i vaří stále přítel. Nemám na kuchyň čas a ani moc zájem :lol: I když pečení mě rozhodně baví víc, než vaření, to vůbec. Takže cukroví máme od maminky :oops: a letos ji ještě přidávám práci, že ji prosím o své zdravé verze cukroví, ať nějaké můžu jíst 🙈 :oops:

Joo tak psa naprosto chápu, bez toho si nedovedu představit život :srdce: A když jsou dva, tak je super, že mají parťáka :srdce:

Jee ty brďo, no bylo to pro dopravu špatné no. Ale jinak to bylo krásné ten den to sněžení :srdce: Tak snad aspoň třeba špinění ústává. Jako je pravda, že stresovat je zbytečné, že to bude, jak to má být. Ale je to těžké, když si to člověk tak přeje, ať je to v pořádku. A věřím u tebe, že to v pořádku prostě je :kytka: Takže jedete v pondělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
9.12.24 08:15

@Hopinka.8
Antikoncepce určitě není dobrá no. Ale já ji třeba nikdy nebrala a stejně problémy máme, zatímco některé ženské ji vysadi a hned jsou v tom. A samozřejmě nejrychleji ty, které dítě nechtějí. Není to fér no. Já ani nevěděla, že endometrioza zasahuje tolik do života. Nikdy jsem to nastudovala, ale myslela jsem, že je to spíš o hodně bolestive menstruaci a pak třeba o těch problémech s otěhotněním. Ale takováto diagnóza asi neopravnuje k výběru pohlaví, ne? A je to dědičné?

Bydlení u moře zvažujeme taky :lol: my máme rádi Španělsko, dokonce jsme se tam i brali, takže to je takový hlavní adept. Ale jak píšeš, kdo ví kdy a jestli vůbec :D

Přesně, já se přestěhovala za manželem a jeho rodina tu žije už nějaké generace, takže je samozřejmě všichni znají. Je to hrozný, vůbec tady nechci nikam chodit, je mi to fakt nepříjemné :D

No nas to ani nějak nenapadlo řešit, neměli jsme za sebou žádné potraty ani problémy. No teď už je to fuk, stejně je to nakonec náhoda, jak to celé dopadne. Čím déle to všechno trvá, tím mi připadá jako větší zázrak, že někdo na konci fakt má to zdravé dítě. Jenom o 10 % jo? Ono to asi taky není samospasne, spousta vad se tím patrně nezjistí, protože se vyvine až v průběhu a samozřejmě může být potrat i z důvodu na straně matky :nevim: ale každý posun dopředu je fajn.

Já peču ráda, ale na vaření mě taky neuzije :D ja nakonec objednala cukrovi od nějaké paní, tak snad to bude dobrý. To máš fajn, že ti napece mamka, ta moje na to uz davno rezignovala :D na úklid nám naštěstí teď chodí paní, bez ní by to tady bylo jak na smetišti :D manžel takové ty provozni věci udělá, já se snažím aspoň vyprat, prevlect postele a tak, ale víc absolutně nezvládám teď. A jak je teď venku hnusně a bahno, tak je pořád naslapano od psa :roll:

Co vlastně děláš za práci? :)

Dneska asi nepojedeme, říkala jsem si, že pokud se to nezhorši, tak do toho čtvrtka počkám. Zatím mi to přijde pořád stejné, jeden den trochu víc, pak zase min. Ale v podstatě všechno mívám ráno na vložce, pak přes den nosím intimku a to už bývá většinou čistý výtok. To mi přijde divný, při menstruaci to nejvíc teče když chodíš, ne v noci, a tohle je obráceně :think: ale už nějak kynu, včera jsem se dívala ve sprše že mám břicho jak balón. Je to hrozně divný :lol:

• Citovat
  • Upravit
235
10.12.24 15:19

@Anny9 Endometrióza zasahuje do všech sfér života bohužel a v podstatě 24 hodin denně. Pracovní - nemohla bych pracovat od-do a nemít práci z domu, osobní - nálady, bolesti, omezení (tím vším trpí i partner), problémy s plodností, finanční - endo dieta je drahá (protože zdravé věci jsou drahé), prášky jsou drahé na to, ušlé výdělky, když nemůžeš, to jakým peklem člověk prochází při operaci - respektive před a po… Myslíš na to denně, pořád - přizpůsobuješ se, snažím se si udělat Zen v mysli a to je sakra těžký tady ve střední Evropě v této době… Je to hnus a ano je to dědičné, samozřejmě ne 100%, ale ty predispozice tam jsou. U nás v rodině to ale nikdo neměl, tam hrají ty faktory přecitlivělost, neustálý stres, životospráva, HA… Mělo by to k tomu opravňovat správně. Nechci aby mé dítě trpělo jako já, to není pak moc život a přivádět ho do neživota nechci přece. Doktor se zmiňoval hned na začátku o tom pohlaví, ale pak jsme to neřešili a já nad tím přemýšlela mezitím… Ale to se samozřejmě všechno ukáže. Hlavně ať máme zdravé embryjko nějaké a tohle dávám až kdyby náhodou třeba…

Jéé tak to muselo být krásné taková svatba ve Španělsku :) Je to krásný sen, hodně složitý na provádění no :lol: Tak kéž by nám tyhle sny taky vyšly jednou s rodinami :srdce:

To chápu, taky vlastně nerada chodím po ulici v mé rodné vísce, se bojím, že potkám někoho známého a to není těžké :lol: A víš jak, my asociálové :lol:

Taky to tak vidím, mě příjde pořád scifi projít těmi devíti měsíci, tak dlouhou dobu a na konci mít to zdravé dítě, když se něco může po* každou vteřinu :nevim: :? Jj nic není samospásné, tohle jsou prostě testy jako na konci prvního trimestru no. Ale tech jiných věcí je spousta právě…

Tak to teď aspoň hodně odpočíváš, když máš i úklid :lol: To je fajn, jak se ale znám, tak já bych to nesnesla, já musím všechno sama podle sebe :lol:

Eee tady tak ve veřejné diskuzi bych to asi nezmiňovala kvůli „podobnostním rysům“ :mrgreen: Ale prostě u PC :lol:

To ej zvláštní, že to máš přes noc teda no :think: Já se zas pro změnu včera vzbudila s depresí - to mi dělá vždy, když to mám dostat, asi pokles nějakých hormonů a najednou cítím prázdno v duši. Ale říkala jsem si, že mám do MS ještě 4 dny, do toho migréna strašná na zvracení a just to přišlo včera. Myslela jsem, že když ten cyklus byl tak řízený a OPU jsem brala tedy jako den ovulace, tak luteální fáze má 14 dní a teď prdlajs. Tak jestli to spíš z toho není rozházený celý. A taky to stojí za to, nestíhám přebalovat, ale krom hlavy mě nic nebolí, tak dobrý. Akorát první prášek toho Ryeqa jsem si stihla vzít až druhý den MS, místo prvního, tak snad to nebude vadit… A co Ty? Je to lepší nebo pořád stejné s tím špiněním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
12.12.24 11:18

@Hopinka.8
Aha, tak uvidíš co ty testy a případně vybrat chlapečka :lol: chápu, že by to bylo určitě lepší se tomu vyhnout. Ale je to zvláštní, vybírat si pohlaví dítka. Já bych to hrozně chtěla už vědět, ne že bych něco preferovala, ale ze zvědavosti :D

Jojo, když má člověk práci, která se dá dělat dálkově, tak ten život v zahraničí není úplně nereálný. A líbilo by se mi, že se dítě dobře naučí jazyk, že by tam mohlo chodit do školky a tak.. Joo, je to hezký sen :D

Přesně, 9 měsíců je nekonečná doba. Ale věřím že od toho druhého trimestru už je člověk víc v klidu. Já pak budu řešit hlavně nějakou hranici zivotaschopnosti, aby mě uklidnovalo, že kdyby něco, tak už má šanci přežít i beze mě :D ale samozřejmě nechci vůbec nic takového přivolávat. Jen ať tam hezky zůstanou až do konce :mrgreen:

Já jsem za uklizecku maximálně šťastná. Většinu dnů je mi teď tak blbě, že můj celodenní výkon je vyhrabat se ráno z postele a přemístit se na gauč :D hlavně, že je cisto, byť ne vždy je to úplně jak bych chtěla. Ale chci ji i jak se narodí prcek, aspoň se budu moct soustředit na dítě a neřešit tohle :)

Po OPU je to totálně rozhozene ten cyklus. Já čekala, že přijde ms dřív, ale měla jsem brutálně brzo, asi 6 dní po OPU :nevim: jela jsem tehdy na vyšetření, a řekli že je to ok. Druhá pak už proběhla standardne. Ono čím dřív se ty hormony menstruaci splachnou, tím líp pro tebe :)

My dnes byli na tom ultrazvuku a mimi vypadalo v pořádku :srdce: 2,5 cm, srdíčko :lol: Tak se mi hodně ulevilo, protože včera večer se mi to špinění zase zhoršilo :zed: no a vyfasovala jsem injekce až do konce trimestru, tak si asi ještě něco uziju :D

• Citovat
  • Upravit
235
12.12.24 21:01

@Anny9 Je to zvláštní. Já takhle také nic nepreferuji, jen bych chtěla pochopitelně, aby bylo zdravé a v životě mělo co nejmíň utrpení. A co si budem, kluci mají snazší život :lol:

Joo úplně to vidím, reálně cítím ten sen. Jen mi to neštymuje s tím, že tady má člověk rodinu, rodiče, sourozence a chce s nimi taky být. To je vlastně naše největší brzda v tom snu. Jinak mám práci, kterou můžu dělat odkukoliv, jen potřebuji výkonný počítač a internet ☺️ Což je fajn k tomu snu, přesně jak píšeš. A ano taky bych ráda, aby dítě hned šprechtilo anglicky od mala a tak.

Tomu rozumím, nic neprivolavat, ale je opravdu zázrak, že dnes umí opravdu kolikrát vypiplat malé dítě, u kterého bych tomu fakt nevěřila. Ale jen ať jsou v břiše pěkně poctivě celou dobu :srdce: No zajímalo by mě, o kolik reálně je člověk druhý trimestr klidnější popravdě. Já myslím, že od zrodu zárodku potomka, není klidný už nikdy :lol: 🙈

Jo tak to chápu, když máš teď takové omezenější „sportovní výkony“ :lol: Ale zas nějaký pohyb také potřebuješ, alespoň procházky. Já se teda zpětné upřímně biju do hlavy, že jak jsem naposledy otěhotněla s těma dvojčátkama, tak jsem pořád chodila strašně dlouhé procházky, že mě bolelo to břicho a kyčle… Ale říkala jsem si, že chůze je přirozená, že to vadit nemůže. No trochu si to vyčítám. Ale myslím, že příčina potratu to nebyla.

Tak to jsi mě uklidnila s tou brzkou MS po OPU, já se bála, že je to špatně. Ale jak říkáš, pěkně to „spláchnout“ :lol: Už mi bude končit, byla klidná, teď beru ty prášky proti endo, tak jsem tak nějak psychicky v klidu, že se té mrchy míň teď chvíli bojím. Ale cimdal víc jsem nervózní z těch budoucích výsledků genetiky 😶 Klepou se mi pulky, mám strach, aby nám prošly zdravá ta embryja, vůbec nějaké. Ale snažím se myslet pozitivně.

Jeee to se tak krásně čte :srdce: Ty jo už 2.5 cm? To je fofr ☺️ Úplně Ti v dobrém závidím :kytka: A co Ti říkali na to špinění? Pořád ten myom?… No tak to je drsná představa tak dlouho píchat injekce do břicha teda. Já ho měla slušně rozpíchané z těch 17ti injekci a ne tak tolik. Ale hold, člověk pro to mimino vydrží fakt téměř všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
13.12.24 10:39

@Hopinka.8
Chápu, že v případě zdravotních komplikací je určitě lepší se tomu vyhnout, takže volba pohlaví dává smysl. No však uvidíš, jak dopadne genetika a pak i podle toho se člověk bude rozhodovat. Výsledky už bys měla mít každou chvíli, viď? Nedivím se, že jsi nervózní, taky bych úplně šílela :D jestli mají být do vánoc, tak by ti snad mohli dát příští týden vědět. Určitě budou všechny super a ideálně klucici parta :lol:

Přesně, ta rodina je jediné mínus. Ja bych to asi přežila, vídat se třeba dvakrát do roka, manžel má zase bližší vztahy. A hlavně tady má firmu, takže dokud ta nebude fungovat nějak samostatně bez něj, tak to má komplikovanější. No musíme si počkat, jak to dopadne. My stejně milujeme cestování, tak počítám s tím, že dítko bude od mala na cestách :lol:

Mas pravdu, je neuvěřitelné, jaká mini miminka dokáží zachránit. Jen to asi bohužel není vždy bez trvalých následků. Tfuj tfuj, to se nám nestane, my si smůlu vybraly na začátku. A jak moc se člověku uleví, nevím no :lol: ale třeba riziko spontánního potratu klesa po 13. týdnu asi na 2 %, tak na to se moc těším :D přijde mi, že když to dosáhneme tak daleko a vyjde dobře první screening, tak už je slušná šance, že to klapne :)

Nemyslím, že by procházky zapricinily potrat. Většinou ty potraty jsou pro to, že je něco špatně s embryem. Naopak jsem četla, že je vážně hrozně málo případů, kdy by si ženská ten potrat opravdu způsobila sama. Spíš třeba urychlis přirozený vývoj bych řekla. No já bych na procházky ráda, už mě to doma depta, ale já nesmím vůbec. Doufám, ze to tak nebude celé tehu, je to docela nápor na psychiku.

Já si taky myslela, že je to špatně, proto jsem tehdy zase letěla na CAR :lol: neboj, to náročné máš teď za sebou, a dokud ti prcka nevrátí do břicha, jsi v klidu :lol:

Na spineni tentokrát že v zásadě jsou dva důvody, potrat kvůli nevyvijejicimu se plodu nebo roztahovani dělohy a narušování povrchu placentou. No a protože mimi vypada ok, tak je to spíš ten druhý důvod. No ale co ti budu vykládat, dokud to nepřestane, tak v klidu prostě nebudu :roll:

Injekce jsou na houby, už mám modrinu na břiše. Ale ptala jsem se včera a prý můžeme píchat i do zadku, takže super :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
235
13.12.24 16:53

@Anny9 No říkali, že by měli tak 20tého volat s genetikou, ale jisti si nebyli. No klepu se. No hlavně ať jsou zdravá, pohlaví se uvidí, není to vůbec to nejpodstatnější. Jen jsem prostě tak přemýšlela, že kluk to zdědit nemůže.

Jj to zas u nás je to naopak, to by zvládl přítel vidět rodinu tak 2× ročně a u nás je to takové vázanější ty vztahy, že se potřebujeme vídat 😊 Takže tohle pro mě je prostě to, proč to už dávno neřeším, plnit si ten sen.

To nevím no, zda ty miminka mají trvalé následky, jestli je to pravidlo, ale slyšela jsem o hodně takových případech pravda… Ty brďo, jen na 2%? 8o Tak to je hezké :) Ale já se znám, já bych byla nervózní furt. 🫣

Ahaa, ty máš procházky zakázané skrz to špinění?

Jj teď mám šábes, ale měla bych se taky nějak připravovat, třeba cvičit víc, ať jsem v kondici a jíst víc zeleniny třeba 🫣 🙈

Aha, takže myom už není? Tak to teda věřím, že je ten druhý důvod, ale každopádně přeju, ať to brzy přestane, protože to právě člověku vůbec na klidu nepřidá :roll: :zed: Ale super, že malé vypadá v pořádku a evidentně pěkně prospívá :)

Jo tak to je fajn, že můžeš i do zadku, akorát si pak možná taky komfortně nesedneš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
15.12.24 10:35

@Hopinka.8
Takže teoreticky už za nějakých 5 dní výsledky jo? To je hrozné, takový další předvánoční stres :lol: jsem moc zvědavá, jak vám to dopadne. Existují nějaké statistiky, třeba kolik průměrně bývá vyřazeno?

Pravidlo ty asi není, že by měly následky, ale myslím, že hodně z nich má. Určitě to není pro vývoj ideální. Ale je neskutečně, že zachrání třeba 500g dítě. Vůbec si neumím představit ty nervy, když tohle musíš řešit.

Já asi budu nervózní taky pořád. Spineni dnes zase na ústupu, ale čekám, že se to vrátí. Mně právě na caru řekli ať dodržuji klidový režim, v patek na gynde doktorka zase říkala, že nějaká malá procházka nevadí.. tak já už nevím :D jako moc se mi to pokoušet nechce, ale možná aspoň kolem bloku se psem půjdu. Je mi ho chudáka líto, taky už je nějakou dobu zavřený doma :D

Joo, určitě cvičit a zkusit zdravější jídelníček není na škodu :) a jestli jsi drobná, tak klidně i trochu přibrat. Já zatím spíš hubnu, nějaké ty tukové zásoby by nebyly na škodu :D

Já nevím no, on každý doktor vykládá něco jiného mi přijde :nevim: teď na gynde mi zase říkala že vidí, že je děloha dole hodně prokrvena, proto to občas teče… fakt nevím, neřeším, už mám toho po krk. Ale koupili jsme ten angelsounds a včera zkoušeli, bylo krásně slyset srdíčko, tak mám něco na uklidnění, když budu mít zase strach :srdce: jinak ten zadek není o moc lepší no, ale aspoň mám víc míst na střídání :D

• Citovat
  • Upravit
235
15.12.24 20:46

@Anny9 No nějaké „statistiky“ jsem našla na stránkách Gennetu. Že po 35 roce výrazně stoupá počet chromozomalnich vad. No, když jsem stimulovala bylo mi 35, v den odběru 36, takže tak či tak, nad 35 🫣 https://www.gennet.cz/pgt-a

Jj v době pár let před mým narozením ještě nešlo zachránit ani miminko v sedmém měsíci. Dnes umí občas i z pátého měsíce. Je to hustý, ten pokrok. Ale je to zároveň otázka právě pak, jestli jsou a jaké ty následky. Nervy to musí být strašné pro rodiče :(

Aha, no malá procházka snad nevadí. Jen spíš jak chodí pejsek na vodítku, aby s Tebou třeba neškubal, netahal. To ta naše by mě povláčela :lol: 🙈

Jako zdravé jím v tom smyslu, že záměrně se vyhýbám cukru, lepku a laktózy. Jen s tou zeleninou a ovocem je to u mě chudý no 🫣 Moc mě na to neužije… Jsem malá a hubená, hubnout bych nechtěla. Já loni zhubla stresem přes deset kilo a jsem ráda, že jsem alespoň pět dohnala, takže hubnou nee 🙈 😀 Jakto, že hubnes? Je Ti blivno pořád? :poblion:

Aha, to tak říká se, že to je v těhotenství více vše dole prokrvene, logicky no. A když se blbě zeptám, co při velké? Když člověk musí zátlacit, to v pohodě s tím krvácením?… Jee tak to je paráda, že už teď tím to srdíčko slyšíš, já myslela, že je to třeba až na pozdější stadia těhotenství ☺️ To musí uklidnit 🙂… To je fakt, nebude Tě bolet jen břicho, ale i zadek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
16.12.24 20:05

@Hopinka.8
Ty jo, to je hodně zajímavé. Ta statistika pro tebe ještě nevypadá tak zle. A víš co, pořád je to jen nějaký průměr, tvůj výsledek může být úplně jiný. Vždyť dneska fakt mají ženský zdravé děti před padesátkou, tak není žádný důvod proč by se to vám nemělo povest :hug:

Byli jsme dnes na mini procházce na vánoční trhy. Udělalo se mi hrozně zle v autě, a pak znovu na trzích protože tam smrdel langos. Takže jsem se několikrát skoro :poblion: a doma zase zakrvacela, jak to ze mě vyteklo. Asi si dám od procházek zase oraz :D

Tak to držím palce, ať se ti ideálně poradi trochu nabrat. Já měla s váhou vždycky problémy, a vůbec donutit se pravidelně jist a tak. Teď je to extrém, je mi právě pořád blbě a někdy i hlad mám, ale není nic, z čeho by se mi nevedal žaludek. Dnes jsem klesla na 41 kg, tak doufám že níž už nepůjdu. Normálně mám tak 42,5 kg, tak to pořád ještě není nějaká hrůza.

Ty jo, a co vlastně jis? To ti zbývá už jen maso ne? :D

O velké mi říkala doktorka, že právě není dobře moc tlačit, takže co nejvíc zmekcovat stolici :D ja na zácpy naštěstí netrpim a kupodivu ani teď ne. Jim právě hodně ovoce a vlákniny, tak zatím to jde :D

Ten angelsounds je fakt super, doporučuji. Oni právě píšou že to jde snad až od 16tt, ale v recenzích psali že našli i dřív a my taky no. Dnes jsem ale měla málem infarkt, hledala jsem dítě a bylo úplně na opačné straně než minule. Už jsem měla nahnáno :lol:

• Citovat
  • Upravit
235
17.12.24 17:19

@Anny9 No jak se blíží pátek, tak jsem čím dál víc nervózní, jestli budou volat teda… Občas jedu kolem kliniky, třeba dnes, tak vždycky s nima mluvím, že kolem nich jedu a že na ně myslím a že věřím, že jsou v pořádku a že je budu opatrovat celý život a tak :oops: Blázen už jsem 🙈 No úplně pozitivní statistiky to nejsou, ale uvidíme prostě, nic nenaděláme ani teď, ani pak, všechno je to o přírodě (pořád i u IVF). Ale jo máš pravdu, že se rodí zdravé děti i ještě o dost starším ženám. Před padesátkou, to už je hustý a musí to být opravdu vyjímky.

Tak to asi nebyl ideální cíl procházky teda :lol: Tak snad se pak ulevilo doma. Spíš to chce přírodu, čerstvý vzduch :)

Tak to máš teda strašně málo 8o To jse měla naposledy na střední takovou váhu teda. To musíš být hodně malá a drobounká. Neměli doktoři námitky s tím těhotenstvím, když máš tak málo kilo? Já měla právě v loni 57, to byl můj rekord a to už jsem trošku taková „oteklá“ byla :lol: Pak pracovní stres a najednou 47, pak operace, nová strava a 45, tak jsem se snažila ať přiberu. Už v těch 47 se doktor zhrozil, že to pro těhotenství není ideální. A to já jsem malá i výškově. Teď mám něco kolem 50ti kg a dobrý jako takhle.

Kdepak já vůbec nejsem masový typ :lol: Byla jsem i vegetariánka. Ono dnes těch možností je opravdu hodně naštěstí. Ovšem vše minimálně 3× tak dražší samozřejmě. Bohužel jedy jsou levné, když chceš jíst zdravě, je to finančně náročné. Je to špatně nastavené v té společnosti. Dnes jsem se pokusila upéct zdravé perníčky, no je to elaborace, aby to drželo :lol:

Aha, no tak to já bych právě problem měla :oops: Já teda tlačit musím vždycky a hodně :oops: Takže to je jedna z věcí, které se bojím. A nevím čím „změkčovat“. Jako pomáhá mi psyllium, ale nejsem schopná ho jíst pravidelně každy den 🙈 Třeba kukuřičný chleba s extra vlákninou, má na mě naprosto přesně opačný efekt. Ovoce a zeleniny moc nejím no :roll: Možná to bude jedna z příčin. Tak to máš fajn, že to tak máš, že to máš v pohodě :D

Tak to je zajímavé, hodně mě to právě překvapilo, že takhle opravdu brzy, ale je to fajn. Jen to třeba nemusí v tom začátku, jak je to dítě ještě malé, třeba jistojistě zachytit vždycky a pak to může vyplašit. Cestovat by nemělo ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
18.12.24 13:00

@Hopinka.8
Nejsi blázen, já to dělala taky :lol: přišlo mi to jako strašně zvláštní pocit, že máš někde zamrazene děti :D i ta strašná náhoda u transferu pak, který ti vyberou. Vem si, že každé z nich je úplně jiný budoucí člověk, jiný vzhled, osobnost… je to psycho :D

Tak co nějaké výsledky, pořád nevolali? Jasně, nenadelas nic. Nezbývá než čekat jak to dopadne. A pak jak dopadne transfer a pak tehotenstvi. Je to celé hrozná zkouška trpělivosti.

Námitky žádné neměli, já myslím že se to hodnotí hlavně podle BMI, a tam jsem na spodní hranici zdravé váhy. Takže v pohodě. Ono hodně záleží i na té výšce a celkově stavbě těla bych řekla. Já ani nejsem vyloženě modelkovsky hubena, mam vetsi zadek a stehna. Aspoň nějaké tukové zásoby :D Jé, já taky byla vegetarianka :D byla bych pořád, ale co jsme se začali snažit o dítě, tak jsem zařadila i ryby a mořské plody. Máš pravdu, zdravá strava je dražší. Ale taky se snažím, hlavně dbát na nějaké bílkoviny, protože teď do sebe fakt skoro nic nedostanu. Ale uklidňuje mě, že dítě si to vezme z organismu, takže maximálně budu trpět já :D

Já myslím že to není takový problém, zácpu má většina těhotných a asi to nějak zvládají. Ale určitě bych zkusila víc vlákniny, jestli ti ovoce nechutná, tak třeba ve formě džusu. Já každé ráno snidam bílý jogurt s ovesnými vločkami a ovocem a nemůžu si stěžovat :D psyllium mi doktorka taky doporučovala, ale nezkoušela jsem. Je pravda, že při stimulaci jsem zkoušela všechno možné a nezabralo nic :D

Už se hýbe, takže není pokaždé úplně na stejném místě :lol: ale už to celkem chytám. Jen teda je fakt, že než to naladim, jsou to nervy :D

• Citovat
  • Upravit
235
19.12.24 21:20

@Anny9 To ano, právě je to zvláštní myšlenka ☺️ Ale třeba přítel na tom právě řešil to, že to není dítě, které by bylo přírodně vzniklé. Jakože ve smyslu, že tahle to vybrala příroda sama, ale tady tu konkrétní spermii někdo spojil s konkrétním vajíčkem, že takhle by nevzniklo. A jako jo, zajímavá myšlenka. Ale v tuto chvíli to člověka už moc nezajímá vlastně ☺️

Nene zatím nevolali. Říkali, že kdyžtak až dvacateho, takže zítra. Ale mam takové tušení, že spíš nezavolaji 🤔

Tak jestli máš zadek při 41 kg, tak musíš být malinká, to i já budu obr a to mi říkávali špunte 🙈 Taky bych byla ráda pořád vegetariánka, ale tělo si začalo samo říkat nějak o maso. Jako moc mu nedám. Když tak losos, kuře (no dnes nic zdravého), výjimečně vepřové. Hovězí nerada a ani není zdravé… No to jo, dítě si vezme a ty budeš vycucla :lol:

No já s tím mám poslední dobou velké problémy 🙈 🫣 Ale třeba ovesné vločky, z těch mě vždy bolely střeva. Takže jen ten jogurt s psylliem, to je super, ale i tak mám problém a milovník jogurtu, abych to jedla denně, taky nejsem 😀 Jsem mlsoň. Ale jak píšeš, džusy by mohly být fajn, děkuji za tip, jen najít hlavně bez přidaného cukru. Musím to začít více řešit no, protože je to náročné a u těhotenství bych se případně fakt bála. Ale u stimulace jsem zrovna problém neměla :lol: Já jsem prostě v tomhle obrácená :mrgreen:

To je hustý, přijde mi, že to jde úplně rychle, že ti v tom břiše nějak rychle roste to malý :lol: Tak hlavně, že vždycky naladis ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.