První IVF start listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anny9
1.4.25 08:02

@Hopinka.8
Jasně, člověk to musí brát s rezervou, je to dlouhá cesta a bohužel stát se může cokoliv, ale první důležitý krok je splněn a to je potřeba si užít. Příležitosti ke stresovani ještě bude spousta. Jinak já taky beru femibion teď. Já bych se toho nebála, pokud nemáš šílený nedostatek, tak mimco si vše vezme z tvého organismu, to spíš jen ty budeš trpět nedostatkem. A pokud bereš vitamíny, tak myslím, že je to v poho. Mně na začátku IVF řekli že mám málo dečka, tak jsem doplňovala ještě zvlášť. Pak jsem se o tom bavila s doktorkou, že beru femibion i zvlášť decko, a ona říkala že femibion stačí, že zase nadbytek může mít špatný vliv. Zkusila bych se na tvém místě zeptat v caru, jak tam půjdeš na kontrolu :)

Tak já po porodu ty široké zkusím, stejně se určitě do svých starých nevlezu :D a laclace se mi taky líbí, ale zase mi to přijde jako móda pro vyšší lidi. Mam pocit, že bych vypadala jako zneuzita holčička :mrgreen:

Ano, ty hormony tě hrozně ovlivňují. Uvidíme, jak trvale to bude, myslím, že mě to zase přejde, až bude prcek celé noci řvát :lol: v prvním trimestru jsem měla šílené záchvaty vzteku, hlavně teda na chlapa, tak si to užil. Naštěstí měl pochopení a pak jsem se mu vždycky omluvila, když to přešlo :D

To je super, že máš tak zdatneho kuchaře doma :) ten můj dělá jen snídaně, protože ty se mi nechtějí :D

Jo, člověk jim to odpusti, když se nakonec mimi povede :lol: neboj, určitě ti to dopadne dobře. Nám oběma, musí už přece, po takové době :) a to prokrvení máš pravdu, je to docela síla. Krvaci mi i dasne, včera se mi udělalo úplně zle při čištění zubů, jak jsem měla pusu plnou krve. No chuťovka :D

Třeba tě překvapí :D už máš plán, kdy mu to oznámis teda? A dělala jsi dnes další testik? Mně chlap brečel jen při prvním screeningu, to jsme měli slzy v očích oba :lol: oni myslím potřebuji to dítě vidět, aspoň na ultrazvuku, aby jim to fakt došlo :D

• Citovat
  • Upravit
235
1.4.25 08:57

@Anny9 Přesně tak, zatím si snažím ten pocit užívat 😊 Jako opravdu stejně moc neovlivníme, co bude… Jo tak Déčka je ve Femibionu hodně, železa právě málo no. Uvidím, teď jsem domluvená s obvodní doktorkou, že zítra zajdu na rozbor krve a tam vitamíny a minerály doladíme, jako železo, B12, kyselinu listovou a prý jinak hlavně brát hořčík a to Déčko právě.

Zneužitá holčička 🤣 To mě pobavilo. Třeba by i ty lacláče překvapily, když jdou i ty široké džíny. Nejsem zas tak o moc větší, tak Ti můžu referovat :D

To víš, že Tě to na nějakou dobu přejde :lol: Ale tipuju, že když tam jsou ty tendence už teď, tak že se pak vrátí :mrgreen: Chudák, vzteku :D Já právě naopak mám nějakou tulivější potřebu zatím, než je mi přirozené 🙈 Jakože, mám potřebu mu dát pusu nebo obejmout, to normálně nemám :lol: Takže on je chudák furt se mnou 🙈

Joo vařit umí moc dobře a to jen improvizuje. Ale už taky mrčí no, že bych třeba mohla občas aj já uvařit :lol: Jenže já porád knedlím u práce no.

Věřím, že ano, u Tebe už je to úplně na tuty :kytka: Tak pokud to dopadne dobře i nám, tak snad pak bude příležitost se s těma našema výtvorama potkat 😊… Ty brďo, až tak s tím krvácením? 8o Tak to je teda ale síla. Eeee 🙈 A bavila si se o tom s doktorkou? Bereš něco na ředění krve?

Už jsem mu to vyslepičila, to bylo jasný, že to nedám. Nechápu, jak jsem to tenkrát, když se povedlo přirozeně, držela dva dny před ním v tajnosti, to byl výkon :lol: Řekla jsem mu to na procházce. Tak se uculil a samozřejmě, že tomu věřil. A pak nevázaně na jakékoliv jiné téma co jsme vedli, tak z ničeho nic prohlásil několikrát „to byl fofr“ :mrgreen:… No samozřejmě, že jsem to nevydržela a test udělala, i když do poslední minuty jsem byla přesvědčená, že až zítra 🙈 Tak ještě zítra a pak obden, pokud nebude nějaká panika.

PS: jo jinak to chlapi moc neprožívají a jak píšeš - neberou to jako realitu dokud to dítě nedrží v rukách, nebo aspoň nevidí… A ještě perlička - většinou je spíš zajímá, až se s ním dá hrát 🙈 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
1.4.25 18:45

@Hopinka.8
Dobrý nápad, poresit to takto s obvodackou. Aspoň budeš mít klid na duši, že máš vše zkontrolovane :) horcik beru taky, ten mi teda naordinovali na tom kardiu. Jinak spoleham na vitamíny. Dokonce teď holky kolem mě řeší, že v třetím trimestru vše vysadi, aby prý mimco nebylo zbytecne velke 8o to jsem myslela, že tento názor na tehotenske vitamíny už je dávno překonán :nevim:

Oukej, tak dej zprávu, až je zkusíš :D ja už teď tehu oblečení další ani kupovat nechci, max nějakou kojící košili do nemocnice, ale nevím. Nemám ráda ty volné a plandave materiály, hlavne v létě když tam budu cela zpocena :D

To je hezké, tuliva nálada je určitě lepší :lol: To my právě jsme normálně hodně kontaktní, ale co jsem těhotná, tak mi to moc nedela dobře. Jak je člověk nafoukly a bolavy, tak jsem radši, když na mě moc nesahá :D

Jen ať vaří, když mu to jde :D to by se mi taky líbilo, mně vaření hrozně nebaví. Ještě jak já nejím maso a manžel jo, tak je to fakt pruda, skoro vše dělat ve dvou variantách :roll:

No já už dnes na gynde dostala termín na ten test na cukrovku. Naštěstí až za 2 týdny, ale stejně už jsem z toho zoufalá předem :D to krvaceni jsem neresila, já si totiž na dovcu zapomněla zabalit mezizubní kartáčky a teď jsem tím do toho poprvé sáhla zase, tak me to ani nepřekvapuje. Snad se to zlepší.

S vytvorama :lol: ale jo, určitě, já mám v Prostějově rodiče, takže tvým směrem jezdím pravidelně. Psala jsi tuším, že jsi od Olomouce?

Pfff, že přej fofr :D Tak super, já bych taky nemohla čekat s tím oznámením. U mě to u druhého transferu věděla i kamarádka a rodina, že jdeme, takže jsem to všem oznamovala hodně brzo. Čekat bych nevydržela, tak jak s testováním :lol: A test ti nádherně zesílil, gratuluji. To vypadá moc pěkně, prckovi se daří :srdce:

No mně přijde, že manžel se zajímá dost :lol: pořád mi osahava břicho, vždycky když přijde z práce, tak se ptá jak se Oliver měl, co papal, jestli kopal :lol: je to sranda. Zrovna včera jsem říkala, že kdybych spadla ve vaně a rozbila si hlavu, tak chlap mi bude sedět u břicha a utesovat dítě, at vydrzi, že mu hned najde jiný inkubátor :D ale uvidíme, jestli mu to vydrží i po narození, až bude dítě řvát a kakat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
235
2.4.25 08:43

@Anny9 No to jsem teda taky myslela, že je to už stará věc s těmi vitamíny ve třetím trimestru, jak píšeš. To je snad opravdu blbost. A navíc, i kdyby, tak ať je větší, ale bude mít živiny, co potřebuje, to je to nejdůležitější přece. :think: Já bych si to nelajzla. Ale zároveň mám klid v tom, že se nemusím bát velkého dítěte u přirozeného porodu případně.

Však právě plandavé oblečení aspoň v létě dobře větrá :lol:

No to já potřebuju hladit a masírovat :lol: Ale běda, jak se přiblíží, že mě moc zmačkne nebo se přiblíží v sexuálním smyslu, to fakt ne teď :mrgreen:

To chápu, jsem na tom stejně - vaření prostě nedávám, je to strašný opruz pro mě, všechno mi trvá 20× dýl, než jemu mám pocit. No a ještě když teda děláš dvě verze, tak to se Ti vůbec nedivím, to by mě mrsklo.

Jéé a na gyndě teda všechno dobrý, viděla jsi zase prcka? 😊 No radši se tím testem nestresuj dopředu, je to zbytečné, nic s tím nenaděláš, absolvovat to musíš, tak si tím nekaž teď čas :andel: Zrovna jsem včera četla, že ženy v těhotenství často trpí na ty krvácející dásně no 🙈 Mezizubní kartáček, brr 🙈 Já mám zuby tak těsně u sebe, že někde nedostanu ani nit, takže něco takovýho se mě naštěstí netýká. Když jsem se jednou pokoušela tam mezizubní kartáček dostat, tak to byl mordor…

Jj od Olomouce :) Tak to je super. Tak snad to taky zvládnu do úspěšného finále a potkáme se.

Jo mu se zdá všechno fofr a vůbec to fakt neprožívá, prostě takový je :nevim: Jsem se ho dnes ptala, jak to prožívá, že má těhotnou přítelkyni a on „nijak, jak bych to měl prožívat“, takže asi tak :lol: Pokud to bude dobře pokračovat, tak samozřejmě těm, co to ví, co absolvujeme, tak to taky řekneme záhy prostě s tím upozorněním, že se může stát cokoliv. Děkuji :srdce: Snad daří. Dnes jsem zkusila zas :lol: Ale moc jsem pila, už ve dvě v noci jsem to držela zuby nehty a měla jsem zrovna test, co byl jedna půlka víc barviva, druhá podstatně míň (bylo to vidět při namáčení), takže je všelijaký, ale i tak je tam podle mě ždibec posun. Teď už to chci vydržet do pátku :lol:

Tak to je skvělý, že se tak zajímá Tvůj manžel :srdce: Ale právě, aby se stejně zajímal taky o Tebe :lol: Jiný inkubátor :lol: No po narození bude spát hodně jinde manžel si myslím minimálně :lol: A přebalování, to je taky otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
3.4.25 06:52

@Hopinka.8
No přesně, radši větší dítě, než aby mu pak mělo něco chybět. Takže planuji brát až do konce, jen ať se narodí hezky cvalicek :lol: ale s tím císařem bych taky už ráda věděla, jak to bude, abych se mohla na některou variantu psychicky připravit :D

Mně právě to plandave vadí, pak se potím a teče to po mně :D to přiléhavé to pěkně odsaje pryč. No ještě je čas to vymyslet nějak.

To chápu, v tom začátku se člověk bojí i víc protáhnout nebo nějak pohnout, natož řešit sex :lol: Tak snad máš aspoň tuliciho chlapa :)

Naštěstí u toho vaření si ani jeden z nás nepotrpi na nějakou těžkou českou kuchyni, takže většinou dělám minutky, což se dá. Ale jo, jinak je to opruz.

Na gynde dobrý, mimi jsem neviděla, ona mi ho na těch poradnách nikdy neukazuje. Ale říkala, že má dost plodové vody a že je dobré, ze se hodně hýbe, že to znamená že je v pořádku :) a pak jsme řešili tu cukrovku no. Vím, že je zbytečné se stresovat, ale znáš to :lol: a ještě jsem teda objednaná na fyzio s těmi zády, tak jsem zvědavá co se mnou udělají.

Zkus zajít na dentální hygienu, ti ti tam ten kartáček dostanou :lol: je to nepříjemný no, ale ještě jsem nenarazila na tehotensky příznak, který by byl příjemný :lol:

Určitě, ráda se pak potkám. Vezmeme embrya na hřiště a ještě jednou probereme, jaká sranda to byla :lol:

Ono to testování každý den fakt není ideální no, ten progres tam často úplně není. Já testovala u prvního každý den a byla jsem z toho strašně vystresovana. Teď s druhým jsem testovala obden a fakt jsem byla víc v klidu. Netrap se a zkus vydržet až do toho pátku, uvidíš, že tam progres bude :hug: koukala jsem na fotku svých testu teď z posledního pokusu. Myslím, že jsem na začátku ani neměla tak výraznou, jako ty, takže buď úplně v klidu :)

Asi má takovou povahu no. Možná je lepší, že je v klidu a víc distancovany od toho, aspoň ti může být opora, když z toho není rozhozeny :) no já mému už říkala, že bude muset fungovat. On si to dítě vymyslel, takže jen ať pěkně kmitá :lol: Jinak už jsme se pustili do nákupu výbavy a musím říct, že to je teda psycho peněz 8o

• Citovat
  • Upravit
235
3.4.25 09:19

@Anny9 To je podle mě správné rozhodnutí. A chápu, že už by jsi chtěla vědět jaký bude porod :lol: V tom mám „výhodu“, že já vím už teď případně. Akorát jsem si říkala, že bych brala na to porodnici, kde se věnují endometrióze, protože je to prostě jiné, specifické a u toho císaře, aby to nepodcenili, že se může pak endo objevit v té jizvě, nevím zda to můžou něčím podchytit… Ale nevím jestli to vůbec je možné. Gynekologické oddělení jsou specializovaná někde na endo, ale jestli i v porodnictví tam, to nevím.

Aha :mrgreen: Já to zas beru tak, že to pěkně pod tím profukuje a větrá a když teče pot, tak se tím utřu, jak hadrou :lol:

Přesně, pořád kýchám a protahovat se bojím úplně, třeba po ránu, jak mám úplně takovou tu tenzi v těle a potřebuju to silou protáhnout 🙈 Člověk je oprděnej ze všeho.

Tak to je dobrý, máme to stejně, českou těžkou kuchyni vůbec.

A jak to pozná, že má hodně plodové vody? S ultrazvuku asi ne? Jsem zrovna viděla v těch malých láskách porod, kdy měla holčina hodně plodové vody, jak jí odtekla, tak najednou neměla skoro břicho :lol: Jsem taky zvědavá s těmi zády, jak ti pomůžou, těším se na reference. To je můj věčný boj a v těhotenství by to nebylo jinak.

Ale já ho tam nechci ani dostávat 🙈 :mrgreen: Mě je dobře bez zubního kartáčku :lol: Dřív jsem třeba měla kaz nebo tak, ale od doby co používám sonický kartáček, tak ani jednou, zuby úplně jinak vyčištěné, než normálním, nemůžu si ho vynachválit a klepu na dřevo. A ne, že bych chtěla dělat reklamu na kartáček :mrgreen:

„Vezmeme embrya na hřiště“ :mrgreen: :mrgreen: Tak snad jo, budu se těšit 😊

No není, je to samozřejmě nesmysl testovat každý den, ale jen se člověk musí naučit to korigovat. Já se chtěla uklidnit a tak jsem, jak jinak, dnes testovala. Ale teď už opravdu budu obden. Uklidnila jsem se a mám teď vlastně 4 testy a vidět dva dvoudenní progresy :oops: Tak snad je třeba i to známka, že se mu daří dobře :srdce:

Jo jako je to lepší, že je klidný, i když víc zájmu by se mi líbilo, ale prostě asi potřebuje ten čas a něco vidět, cítit a tak… No s tou výbavou 🫣 To se děsím. jako mám na to našpórováno případně, ale čím víc zbyde, tím lépe. Ale třeba jsem se letmo jen tak podívala na kočár, vybráno hned v první minutě případně :lol: a ten dvojkombinace 15 tisíc… Mrkla jsem jen, abych byla v obraze a stačilo mi to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
3.4.25 21:27

@Hopinka.8
Aha, to mě nenapadlo, že ta endometrioza může byt problém i ohledně císaře. No a nepřemýšlela jsi i nad variantou odstraneni dělohy po porodu? Jestli ti to působí tolik problémů a s víc dětmi nepocitas… tak možná by stačilo, kdyby tam měli specializované to gynekologické oddělení a třeba někoho přivzali k tomu porodu. Nooo taky máš co řešit.

Jako jsem na ten porod v červenci zvědavá, jestli budou nějaké tropy, bude to asi náročné :D ale aspoň je fajn, že se mimi narodí do tepla a nebudu muset hned od začátku řešit navlékání do stopadesati vrstev :lol:

Jo, logicky víš, že protahnutim se dítěte nezbavis, ale stejně :lol: jsem se vždycky uklidnovala tím, ze kdyby to šlo tak snadno, potratove kliniky by zkrachovaly :D

Jojo, kontroluje to ultrazvukem. Ale má vždycky obrazovku k sobě, tak nic nevidím. No a s těmi zády dám vědět, fakt doufám, že to pomůže, protože třeba dnes to bolí fakt hodně a odpoledne mě začalo bolet i břicho, tak teď už sotva lezu :roll:

Sonicky kartáček jsem nezkoušela, díky za tip :) já mám strašnou hrůzu ze zubařu, tak se snažím poctivě, ale teď je to náročnější. Kolikrát jsem večer tak utahana, že na to fakt nemam už energii.

Ten dnešní test vypadá moc pěkně, fakt je tam vidět posun. Určitě je to známka, že se mu dobře daří, progres je důležitý :srdce: tak snad ti vydrží odhodlání a nebudeš se zbytečně stresovat :) příští týden už máš kontrolu v caru?

Třeba to ani nechce zatím moc prožívat, když je to teprve na začátku a už vám to předtím nedopadlo. Mně trvalo taky hodně dlouho, než jsem si začala pripoustet, že bychom z toho fakt mohli dítě mít. Je to těžké.

My jsme právě byli minulý týden na veletrhu s dětskými vecmi a nechali tak nějakých 35tis 8o kocar, autosedačka a pak nějaké drobné nesmysly, jako ručníky, deky, hnizdecko, povlečení… jako drsný. Ale zase něco se pak snad člověku vrátí, až to bude zase prodávat.

• Citovat
  • Upravit
235
4.4.25 01:39

@Anny9 nee proboha 🙈 Teď jsem se úplně vyděsila, jak jsi to napsala 🙈 Mám dělohu v pořádku. Celkově se cítím teď dobře. Měla jsem to hrozné jen v období stresu a to ještě vždy ty bolesti ne při menstruaci, ale mimo. Teď jsem i bez nálezu. Jen je potřeba k tomu tělu přistupovat jinak, k těm pacientkam s endo, než bez. To je úplně v nejkrajnějších případech a i tak radikální věc endo stejně nezastaví. Je to o stresu, stravě, psychosomatice. Brrr úplně děsivá představa, jako je pro mě meta jeden prcek, ale určitě chci mít možnost mít další případné kdyby náhodou a ani nechci, aby mi něco chybělo a nemám k tomu ani diagnózu naštěstí, klepu na dřevo. Jde spíš jen o přihlédnutí, provedení třeba toho řezu, nevím.

Tak snad mají rozumné klimy nebo větrání v porodnicích :lol: Ale jo, to je výhoda, že nemusíš hned řešit to navlékání no. No mě by se narodilo kolem mých narozenin. Protože normální termín porodu by byl 12.12., ale císař se dělá o dva týdny dříve. No já bych musela navlékat.

Protáhnutím se dítěte nezbavíš :lol: No hlavne by se nerodilo celkové za existenci lidstva tolik dětí, kdyby bylo protáhnutím či kýchnutí problém :lol:

Tak jako to by Ti mohla taky tu obrazovku otočit jako, ať vidíš taky :D Snad pomůžou zádům. A netvrdne Ti to břicho když bolí? Mě včera navečer teda taky bylo snad všechno. Prsou se nelze dotknout, srdce buší, břicho po stranách mě úplně bolelo na procházce, večer jsem rozdychavala nevolnosti, pachy. A to je úplný začátek. Nepozoruju se, vše přichází v úderech samo 🙈 :lol:

Vidíš, já roky používám Philips SonyCare. Teď už je to regulérní reklama :lol: Škoda, že nejsem „fluencerka“ :lol: S těmi zubaři to mám stejně. Jenom vchazim do ordinace a už chci injekci proti bolesti :lol:

Dnes testovat nebudu, pro potvrzení, že nebudu jsem byla teď v noci čůrat :lol: Až zas zítra. Kontrola musí být 🙈 V úterý mám jít na krev do Caru. To bude 13 dní od KET. Úplně to letí.

Jo však já to chápu a mám to stejně jako že se bojím mít radost zatím nebo tak. Pro mě kritický z minulých nezdaru 6-8 týden. Člověk má respekt už nějak.

No jako jo, nedivím se, to je dobrý byznys ty dětské věci. Já samozřejmě ještě vůbec nezkoumala, co všechno člověk „potřebuje“ pro to dítě. To vždycky říkám, že dřív to zvládli v jeskyni s ničím a teď potřebujeme tolik serepeticek :lol: Tak to už máte hodně pokoupeno :) Určitě se to bude dát prodat pak. Jen asi člověk vzhledem k trhu i v bazarcich musí pak jít hodně s cenou dolů no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
4.4.25 21:51

@Hopinka.8
Jo tak, já myslela, že ti to pravé pořád způsobuje bolesti a problémy. Tak hlavně, že na to máš jasný názor :) já právě to odstraneni po dítěti dost zvažuji, a motivaci je mi už jen bolestivá ms :D ale uvidíme no. Jen jsem si teď četla, že u toho císaře se dělá vycevkovani, a to mě teda vyděsilo :D zatím mi to dělali dvakrát a pokaždé to bolelo a chytla jsem infekci mocaku :roll:

Modernější nemocnice snad klimu mají, ale ty staré na pokojích určitě ne. Ale to se zvládne nějak :D je, to bys mela hezky narozeninový/vanocni dárek :lol: aspoň budeš mít výmluvu, proč nebudeš pect a uklízet na vánoce, když bude čerstvé mimco :lol:

Přesně, pokud je všechno v pořádku, tak se svépomocí jen tak nezbavis. Ale ten pocit tam je no, že uděláš nějaký nepatrný pohyb a pokazí se to. Mně to ještě pořád úplně nepreslo, dnes jsem klopytla ze schodů a hned první co mě napadlo bylo, že jsem si určitě tím urvala placentu. No malý pořád kope, tak asi ne :lol:

Fyzioterapie byla docela dobrá, řekla mi jak mám špatné držení těla a tak, udělala nějaké cviky… No boli to dal, ale třeba se to zlepší. Tvrdnuti břicha je teď zrovna téma na skupině :D ja nevím, buď ne, nebo to nedokážu poznat :nevim: občas mi přijde na dotek pevnější a někdy měkčí, ale netuším, jestli je to jako ono. Ty jo, tak to máš casny nástup příznaků :lol: snad to zůstane v nějaké snesitelne rovině. Já měla šílenou citlivost na pachy, to bylo fakt peklo. Ale myslím, že to začalo trošičku později. Holt si to užiješ od prvního dne :lol:

Tak na kartáček mrknu :D

Držím palce na ráno, ať je krásná čárka :) Tak to už máš za chvilku tu kontrolu. To uh by mohli dělat i ultrazvuk :)

Právě, lepší se na to ještě moc neupinat. Ale určitě ti to už tentokrát dopadne dobře :srdce: každým týdnem pak riziko potratu klesa, tak jsou to postupně takové hezké mety :)

To jo, dnes koupíš úplně všechno. Taky si myslím, že něco kupujeme zbytecne, ale zase si to chci užít, je to hrozně hezké to nakupování :lol: v pondělí by měl přijít balík s věcmi a pak už budeme mít víceméně vše, kromě nábytku do pokojíčku, a ten budeme nakupovat až jak se dodela rekonstrukce. No dolů s cenou určitě, tak uvidíme jestli si to ještě nějakou dobu necháme pro druhé dítě, nebo se to prodá hned.

• Citovat
  • Upravit
235
6.4.25 05:59

@Anny9 Na to, aby Ti odstranili dělohu, musíš mít vážnou diagnózu, kdy to doporučí lékař. To podle mě není asi úplně na přání :think: Budeš chtít druhé dítě. Tohle je strašně radikální rozhodnutí. Pokud máš bolestivou MS, tak bych jako první navštívila v endocentru slecialistu, zda se Tě také netýká endometrióza či adenomyoza. Případně to může být i příčina, kterou může řešit fyzioterapie či hormonalni nerovnováha. Těch příčin může být spousta a nemusí to být neřešitelné. Taková radikální věc je až to poslední řešení. :kytka:… No taky vím o té cevce a je to věc, se které mám v podstatě skoro největší hrůzu 🙈 Vloni na operaci mi ji dali, když jsem byla v té narkóze a měla jsem ji dalších 10 dní. Mocak mi taky operovali, takže, než se zahojil. No v průběhu těch 10 dní mi museli nasadit ATB na mocak. Jinak jsem ji nikdy neměla, ale za to jsem absolvovala tři cystoskopie a to bylo jak mucení ve středověku. Pokaždé bylo nutné pak ATB. Jako z toho mám taky hrůzu no. Jenže když máš po císaři kojit, tak to ti ATB asi dát nemohou. No, tohle je na 💩 Ale je jasný, že při tom potřebuji prázdný mocak.

To víš, že se to z vládne s klimou i bez. Vždycky to musíme nějak zvládnout všechno :) Jo to by byl krásný dárek :srdce: No uklizeno a nazdobink tip top mám vždycky, ale pečení skrz práci vůbec nestíhám nikdy, to mi peče maminka ☺️ 🙈 Takže v tom žádná změna, v úklidu a nazdobení asi určitě :lol:

Je to tak. Já to mám pořád s tím blbým protahováním ve spánku. Dnes jsem se zas hrozně protáhla, to vždycky zazní úplně břicho a celá „vibruju“ a mám z toho hrozný strach :roll: Klopýtla? 😧 Optrneee. Jako četla jsem, že se neustále mění těžiště v těhotenství a že jsou vlastně pak těhotné nemotorně a snadněji padají, že nedrží tu rovnováhu tak dobře 🙈

Takže můžeš dělat nějaké cviky jo? No kdo nemá dnes špatně držení těla no. Ono to hned nepolevi po jejich ošetření. To chce čas. Já vždycky po fyzio byla další dva dny rozsekaná ještě víc, pak to povolilo. A pak si zvyknout i já ten cvik. No jak to má člověk poznat, když to ještě nezažil že :lol: Ale když se Ti to tak zda, že někdy je tvrdší, tak to může být ono. Zeptat se asi doktorky. Jako první vy Ti dala asi magnesko. No pachy mi vadí strašně ty ryby, má to úplně jiný pach pro mě, než normálně. To se mi fakt trochu zvedá žaludek, kdy to cítím. Jinak ty prsa, bušení srdce a únava teda. Jako mám tolik pracovních závazků, to bude těžké dávat 🙈

Čárka krásná, už nezbývá moc, aby byla stejná, jak kontrolní. Tak zas zítra zkusím. Jako děsí ke, když taky ve skupinkách čtu, jak holkám začala slábnout, nebo jedná teď byla na ultrazvuku a že má prcek pomalé srdíčko, že to není dobré. Jako co vše se fakt může posekat :roll: Je mi z toho hrozně. A je mi jich strašně líto. Já nevím, jestli bude ultrazvuk, to by ještě nic moc asi vidět nebylo, budu 4+4 ten den jakoby. Jako je to další meta a pak meta srdíčko právě, moje nepřekonaná meta ještě.

Je to drsný, kdyby člověk věděl, že to dobře dopadne, jak by si to užíval… Ale víně prd. Včera jsme to řekli našim, protože ty věděli, že na to jdeme a jsme s nimi z rodiny nejvíc v kontaktu. Tak jsem řekla s velkým ZATÍM je tam. Tak slzičky v očích, oni si to moc moc přeji no :srdce:

Joo jako to nakupování, jak se to už blíží ten porod, to už musí být taková odměna, radost. No já mám většinu kamarádek s dětma, tak můžu vysondivat, co byla zbytečná koupě a co bylo nepostradatelné ☺️ A kdy budete mít hotovou rekonstrukci? To my jsme v podnájmu a byt je v otevřeném stylu, takže sice je velký, ale obývací místnosti jsou jenom dvě. Ložnice a pak je velký prostor, kde je obývák, kuchyň, pracovna a šatna v jednom. Takže nic pro dětský pokoj. No ideálně bych se pak chtěla přestěhovat k našim dolů to tam opravit, ale to je případně hudba budoucnosti ještě. A pak k moři hlavně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
6.4.25 14:57

@Hopinka.8
No já právě měla při operaci zjištěné nějaké pozměněné buňky v děloze, takže ja ji chci vyndat ze zdravotních důvodů určitě, jen je otázka kdy. Uvidím, jak to bude vypadat po porodu.

Mně u cevkovani nikdy antibiotika nedali. Poprvé mě cevkovali po slepaku, když jsem se do X hodin po operaci nevycurala. Samozřejmě ani při cevkovani ze mě nic nevyteklo, takže absolutně zbytečný úkon. Podruhé u toho odstraneni vejcovodu a to vytazení teda bolelo jak něco. Možná kdyby mi ta antibiotika dali, neodnesla bych to mocakem. Já do toho prvního cevkovani nikdy problém neměla, od té doby se mi to občas vrátí :roll: jako taky chápu, proč se to u toho císaře dělá, ale upřímně mě to hrozně děsí. Tak teď už se zase modlím za přirozený porod :mrgreen:

To jsi dobrá, já to většinou moc neřeším. Baví mě zdobit stromeček, ale tím to hasne :D cukrovi jsem loni kupovala. Mně by ani nevadilo pect, ale když jsme jen dva, tak pak toho je šílené množství a zase dělat třeba jen čtvrt várky se mi nechce. Tak uvidím, co letos s prckem, ale asi to moc řešit nebudu. Chtěla bych ideálně na vánoce odletět někam do tepla :) Tak myslím, že letos budeš mít určitě změnu :lol: S takto čerstvým mimi asi bude člověk rád, že vůbec nějak funguje, natož ještě řešit vánoce :lol:

Neboj, mimco je tam hezky zavrtane a určitě mu tím neublížis :) já nevim jestli je to u mě těhotenstvím, já byla vždycky nemotorna, jen ted to člověk víc vnímá :D ale manžel je super, když jdeme spolu, tak mě vždycky drží na schodech, nerovném terénu a tak.

Právě, já vím, že mám špatné držení těla i z podpatku. Ty už teď teda nenosím, ale těžiště je vychylene. Uvidíme, dnes mi to přijde trochu lepší, i když bolí to pořád. Mně na to bušení srdce hodně pomohlo pravidelně doplňovat horcik, radil mi to i kardiolog, tak zkus :) Ty pachy mi jinak přišly nejhorší, já nebyla schopna ani vzít si jídlo z lednice, protože jsem ji otevřela a úplně mě to praštilo do nosu. A pak krmení psa bylo peklo, dostává večer konzervu a z toho pachu jsem umírala, to musel převzít manžel :D a mas možnost případně práci přerušit, když to prostě nepůjde? Ono ty stavy fakt nejsou příjemné a v zájmu tehotenstvi je občas lepší fakt vypnout.

Já vím, je toho tolik, co se může pokazit. V tom je to nekonecny stres to tehotenstvi. Musíš jen doufat, že je všechno v pořádku. Ale pokud sílí čárka, je to dobré znamení :) mně u prvního začala stagnovat nějak kolem 10. dne po ket, kdy mi připadala pořád stejná. A skončilo to blbě no. Jinak já měla teď první ultrazvuk v 4+5 a byl gestacni váček se zloutkem, tak už by mohlo být něco vidět i u tebe :)

To je super, s někým to sdílet :) ale ten strach je hrozný a myslím že pro ty, co nemají za sebou podobnou cestu, nepochopitelný. Taky závidím všem, co říkají, jak si tehotenstvi užívají. Já odpočítávám každý den a mám milion met, které se postupně naplňují. Ale klid fakt nebudu mít, dokud nebude zdravé venku.

Rekonstrukce bude snad hotová do porodu :D doufám, jde to pomalu. Rekonstruujeme koupelnu a děcák, v tom bývalo skladiště/pracovna, takže jsme museli ještě vybudovat šatnu, aby bylo kam dát věci.. je to otravné. Ono naštěstí ten dětský pokoj zatím nepotřebuješ, dokud bude prcek malý, stejně ho budeš mít v ložnici. Ale pak asi budete muset nějaké změny udělat :lol:

No s tím stěhováním k moři mi ani nemluv. Hlavně s tím vším, co se teď děje, tak bych nejradši koupila dům v nějaké bezpečné zemi někde daleko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
235
7.4.25 15:07

@Anny9 A jo vlastně 🙈 Promííň, já zapomněla, že vlastně jsi tam měla ten nález. Ale tak uvidíš, musí se to pořádně probrat s doktory. Jako bylo by škoda zahazovat tu možnost druhého miminka, ale zas jasně, že pokud by tam mělo být riziko, tak raději tu být pro to jedno.

Aha no to nedávají automaticky ty ATB u toho, ale mě je jasné, že bez toho bych měla zánět hned. Mě začaly problémy s močákem se začátkem sexuálního života. První sex - okamžitě zánět a pak se to se mnou vleklo furt. 11× do roka jsem měla třeba antibiotika. Střeva, imunita z toho v háji a pořád dokola… Vytahování cévky mě naštěstí nebolelo. Ale ty ATB jsem měla z toho důvody, že několikátý den po operaci mi začala téct krev z toho močáku, bylo to strašný popravdě, člověk se bojí, že mu tam prdl nějaký šev nebo něco. No takže strach z cévky naprosto chápu a děsí mě to taky skoro nejvíc na tom císaři.

Jéé do tepla na Vánoce, to bych taky někdy chtěla. I s tím malým prckem to prubnete jo? :) No já bych asi opravdu ve svém případě letos ty Vánoce moc neřešila :lol:

Aha, tak to pak chápu, já mám zas takového přítele… Jdes s ním pochodníku a on najednou vedle tebe není, protože sletěl :lol: On si od dítetě vůbec furt ubližoval, je hrozně nepozorný 🙈 Takže doufám, že tuhle vlastnost by naše dítě nepodědilo :lol:

No zlaté tenisky. Že se ty ženy těmi podpatky některé tak rády trápí 🙈 Já mám teda blbé držení těla i bez toho, ale to je sedavou prací u mě. Snad se ti postupně uleví :) Jako mám citlivější noc, ale nejvíc mi furt vadí ty ryby no. Jako s prací - buď bych vyšla s pravdou ven a pokusila si se domluvit houmáč nějak intenzivnější a nebo neschopenka, ale to bych velice nerada. Jako jezdím do kanclu 3× týdně a jsem tam s nima moc ráda. Dnes jsem byla poprvé - zjistila jsem, že auto je docela problém. Pás mi dělá na břiše strašně zle, ale hlavně mám tuhou spojku v autě a mě strašně bolelo uprostřed podbřišku a píchalo, než jsem se přes ty kolony ve městě dostala do práce :( Měl jsem úplně strach. Z toho jsem teda nešťastná. Koupila jsem si hned ten těhotenský pás a to už super, ale se spojkou to nevyřeším. Vždycky říkám, že automaty jsou pro sraby co neumí řídit a teď bych ho upotřebila :lol:

No Anny… přečetla jsem si Tvou zprávu, jak píšeš, že Ti od 10. dne KET stagnovala čárka a mě už dva dny bolí břicho jako na MS a do toho dnes po dvou dnech test 12. den po KET je po zaschnutí skoro stejný, jak ten z 10. dne. Jako za mokra byl silnější o něco, než ten z 10. dne, ale čekala jsem víc a jsem úplně v té kombinaci všeho vyděšená 8o :roll: Jako v práci vyschizovaná - bolest se řízení, bolest jako na MS, do toho z tebe pořád něco teče (progesteron, ale jak to víš jistě že), takže chodíš na WC kontrolovat, test, který mě úplně neuklidnil… No nervy… No už jsem nervózní z té zítřejší kontroly popravdě.

Je to tak, je to jedna meta za druhou a člověk se modlí, ať už je jen zdravé venku to malé :srdce:

Tak to máte hodně práce teda, tolik rekonstrukce :) Ale tak, hlavně když to bude do toho porodu, ať je pak už klid a žádné bojové podmínky… Jj ze začátku ten děcák není potřeba nějaký rok, dva, tři, ale pak už to chce. No času dost :)

Přesně.. jako já bych chtěla ideálně, aby jsme byli sami na ostrově, ale já bych bez doktorů nepřežila :lol:

Dávám Ti sem ty schízy s dnešním testem. Vypadaly Anny takto při tom, co nevyšlo? :,( Tam po tom zaschnutí jsou prakticky stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
7.4.25 21:03

@Hopinka.8
Jak píšeš, uvidím, jak to bude vypadat. Ale pokud už budu mít pocit, že jsme s plozenim děti skončili, tak s tím nebudu mít problém. Přece jen už to pak má i své výhody :D

Ty jo, tak 11× do roka, to je šílený teda 8o to si vůbec neumím představit. Mě to chytne tak 2× ročně, a teď už to poznám předem a většinou se mi to podaří rozehnat v zárodku čaji a brusinkami. Vlastně naposledy mě to chytlo loni v letadle cestou na Zanzibar. Shánět tam antibiotika bylo super :mrgreen: tak snad tentokrát zvládneme cevkovani lépe. Ale je to fakt hnusný zákrok no.

No chtěla bych letět, takže i s malým. Já myslím, že v tom půl roce by to mohlo být fajn :) Joo, tak když budeš v šestinedělí, budeš mít asi jiné starosti :lol:

Jeee, tak snad bude dítě šikovnější po tobě :D

Já mám s manuálem taky problém, co jsem těhotná. Naštěstí jsme nedávno koupili nové auto s automatem, tak to je pohodička. Vždycky mě z řízení s manuálem bolí břicho. Asi prostě jak napinas ty podrážděné svaly. Neboj, myslím, že to nic špatného neznamená :) a tak uvidíš, jak s prací. Pokud to budeš zvládat, je určitě super tam zůstat, když tě to baví :) snad budeš mít všechno v pořádku.

Bolesti jako při ms mám střídavě skoro celé těhu, neboj :srdce: plašila bych, kdyby to byly nějaké fakt silné kreče, takto by to snad neměl být problém. Po zaschnutí vypadá stejně, to máš pravdu, ale to ještě nemusí znamenat, že je něco špatně. Vydrž, zítra na caru už ti řeknou, jak to vypadá. Já pohledala fotky, ty mamatesty jsou z prvního ketu, čísla jsou DPO, takže by to měl být 8.,9. a 10. den po transferu. Pak už jsem netestovala. Tvoje čárka vypadá rozhodně silnější :) Pak ty clearblue jsou teď z druhého ketu, zase na dpo. Tam byl progres hezky, ale vím, že jsem tehdy dělala i nějaké papírové testy a tam mi to tak viditelné nepřišlo. Může to být i nekvalitním testem, přece jen stojí pár korun a množství barviva v nich se může lišit. Zatím bych neplasila, i když chápu, že je to těžké. Dej zítra vědět :hug:

Rekonstrukce no.. dnes manžel začal bourací práce v koupelně, prach a bordel úplně všude. Skvělé no, asi se zbláznim než to bude hotové :roll:

• Citovat
  • Upravit
235
8.4.25 05:49

@Anny9 to chápu, ale určitě si dej čas. Víš jak, rok dva můžeš být přesvědčena, že druhé nechceš a pak ho chtít budeš najednou. Mám kamarádku, která děti nechtěla, pak se najednou v 37 rozhodla, že jo, vyšlo ji to na první otření trenek. Pak byla vyřízena z těhotenství, mateřství, že kdyby to věděla, tak snad ani do toho nejde. No a malá má dva a půl a říkala, že kdyby byla mladší, tak by chtěla druhé, jen že teď už ne v tom věku, když vidí, že je to pro ni náročné.

No bylo to strašné. Hlavně já ležela bolestná po čtyřech po zemi, jaké to byly záněty toho močáku. Hnus. Pak mi pomohl Wobenzym na to. Ale ten mi zas rozhašil střeva 🙈 Taky je to chytlo na první dovolené u moře. Ale naštěstí jsem se už znala a tak jsem sebou vozila Urifos - jednorázová antibiotika na mocak a ty mi pomohly. Bez nich nikam neodlitam. Doktor věděl, jak to mám, tak mi je psal do zásoby… A už víš, že to bude císař, že už víš, že bude cévkování? ☺️ Jako člověk to na konci dne všechno nějak dá. Jen ať je to malé už prostě tady a zdravé 🙏

Tak to jsem zvědavá, jestli poletite, ale jo, může to být v pohodě :) Samozřejmě to bude už jiná dovolená, ale moře tam bude, takže super.

No už teď jsem zas nervózní z cesty dnes, aby mě to břicho nebolelo. Mě by musel tak půjčit tchán auto s automatem a to se nestane 😁 Navíc je mi v jeho autě blbě :lol:

Děkuji, že jsi vyhrabala ty testy pro mě. No ke zmizela i ta největší bolest prsou, takže jak jsem se asi cítila dnes celou noc. Jestli jsem spala čtyři hodiny, tak je to moc. Přemýšlela jsem, jak se s tím srovnám… Úplně je bolí břicho z nervů z celé noci. Měla jsem pocit prázdna, no děs. A tak jsem nevydržela a šla si udělat test před pátou teď, jak jinak. A dnes mě pro změnu přes to všechno uklidnil 🙏 Jsou to krásné dvě čárky, tam chybí už jen nepatrný fousek k tomu, aby byly na chlup stejně silné. Takže od včera krásný skok. Zajímavé, že se ti vybarvuje tak jeden nic moc, druhý den hezký. Ale máš pravdu, různá barviva, testy nejsou na chlup stejné, rožně koncentrovaná moč a tak… Teď uvidím, co dnes na kontrole. Ale zvláštní s těma prsama taky no. To je prostě strašný, jak je člověk schopný panikařit a nervovat sám sebe.

No to věřím, té je to radost. Ale tak psala jsi, té máte paní na úklid, tak bude mít ta co dělat že. Jen zbytečně třeba nedýchat ten prach z toho no.

Přikládám svůj dnešní uklidňující prozatímní výsledek :andel: A teď jdu ještě být dál nervózní z kontroly, kterou mám v podstatě za chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
8.4.25 09:39

@Hopinka.8
Uvidím no, podle všeho. Zatím je to stejně ještě daleko, teď nejdřív to dotáhnout do konce s tímto a pak řešit další věci :D Já ohledně toho druhého dítěte mám hodně rozporuplné pocity. Teď si říkám, že bych třeba i chtěla, ale zase na druhou stranu, všechno by se zase zkomplikovalo. Rozhodně bych ho chtěla až po přestěhování do většího domu, protože už teď mi to přijde, že ve třech tu budeme úplně na hraně a jedna místnost (pracovna) bude chybět. A taky výdaje na druhé dítě, případně cestování se dvěma, už je prostě náročnější…

To si umím představit, ty záněty močáku jsou hrozná bolest :( Tak aspoň, že už to máš teď lepší. Jen v těhotenství je na to člověk taky náchylnější, tak to chce hodně tu prevenci. Nene, jistotu pořád nemám, ale snažím se s tím vnitřně nějak smířit :) Nevím proč, ale mám pocit, že to tím císařem skončí.

Přesně, já i chci, aby byl prcek od mala zvyklý na to a začlenit ho do našeho životního stylu :)

Hele ty příznaky se různě objevují a mizí, to jsem měla taky. Jeden den je člověku na umření, pak se zase cítí líp :nevim: Časem už mi teda bylo blbě prakticky pořád, ale to až později. A testík dnes vypadá krásně, rozhodně silnější :srdce: Byla bych v klidu, kdyby bylo něco špatně, nesílila by :)

Tak co kontrola, dělali ultrazvuk, nebo jsi šla jen na krev?

Paní na úklid máme, ale chodí jen dvakrát týdně, takže když manžel v neděli udělá bordel, stejně to musím uklidit já, abychom v tom dva dny nechodili :D Teď na konci týdne tam chce vybourat i dveře z chodby, tak vůbec nevím, co se psem, aby tam nelezl a nenosil bordel všude. Bude to zajímavé :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.