První kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
749
13.8.21 17:22
@Janli píše:
Pár takových koček jsem viděla, nejsou tak psychicky vyrovnaní jako později kastrovaní, prostě zůstávají tak trochu puberťáky. A nechceš mít doma kočku, co od tebe vyžaduje, aby jsi jí dělal parťáka při rvačkách… nevidím důvod, proč kastrovat tříměsíční koťata, když je můžeš kastrovat později, zvlášť když žijou v bytě bez kontaktu s jinou kočkou. Kočka sama nezabřezne, kocour bez potřeby řešit teritorium nebude značkovat. Něco jinýho jsou venkovní kočky, ale i tam bych to řešila až v půl roce, kdy se zklidní. Nezlob se, ale já za tím vidím do velké míry lobby chovatelů.

Jo já Tvůj názor samozřejmě respektuju, po pravdě, já s tím měl ze začátku také morální problém, ale musel jsem dodržet smlouvu. Dnes i když u některých vrhů už nemusím, jelikož chovám na svých odchovech, tak stejně kastruji ve 13. týdnu, ještě před odchodem koťat do nových domovů a to čistě proto, že jsem přesvědčen, že je to tak pro zvíře nejlepší. Máš pravdu, že někdy jde fakt o lobby chovatelů, mě o tohle nejde, já mám mnohem více zájemců než koťat a nepatřím k těm, kteří fanaticky vyvádí kvůli chovu bez pp. Mě je to jedno, pokud se mají kočky dobře, mají milující domov, tak ať si mají koťata i bez rodokmenu. Mě jde o blaho koček a nelíbí se mi, když kočka slouží jako živý inkubátor, nějaký rodokmen je vedlejší. Navíc si své odchovy vždy prodám a ještě si vybírám, nesvěřím kotě každému. Takže já to dělám čistě proto, že vidím, že koťata to snáší mnohem lépe, než dospělá zvířata a taky je chráním před nějakým řezníkem, když kolikrát vidím, jakému praseti lidé v dobré víře svěří zvíře, tak si to raději ještě zařídím já jako chovatel. Ve výsledku s tím mám akorát starosti a další výdaje. Za cenu, za kterou kotě prodám bych ho prodal i bez kastrace. Takhke mě to stojí prachy, čas a kotě mám o to déle. Kočku dávám do nového domova až 14 dní po sterilizaci a kocoura po týdnu od kastrace.Ale jak říkám, je to jen můj názor a mé přesvědčeni ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.8.21 17:29
@Janli píše:
Tak zrovna teď kamarádka řeší komu dát koťe, protože je její králik z kočky ve stresu a nežere… ;)

A? Ano, to se klidně může stát a stává, i pokud k jednomu králíkovi přibyde druhý. Nebo ke starší kočce kotě. Nebo kočka ke psovi. V ničem to nevyvrací to, co píšu. Co je téměř jisté je, že to má řešení, které má v rukou chovatel. Ovšem ten, který do toho zas tak moc energie a času investovat nechce, raději místo hledání a realizace toho řešení vymýšlí, jak se zvířete zbavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.8.21 17:31

Kočka jí podle potřeby. Misku s granulemi může mít stále k dispozici. A hlavně, ať má vždy vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.8.21 17:43

@Ja-rekk ono je to teď těžký, pitomců, co množí koťata pro peníze, je fakt hodně. Taky jsem teď při hledání koťete narazila na množírnu, sice takovou domácí, ale i tak… Chápu, že pro chovatele koček, co má nějakou odpovědnost, může být zrovna tohle dilema a nechce to podporovat, no… je to asi menší zlo, i když zrovna mainky jsou klidnější, takže tam se to tak nemusí projevovat, ale u evropských koček bych se toho opravdu bála. Když se chytne větší temperament, tak to je o nervy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný