Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj! Prvni porod 28 hodin, problemy, skoro kleste, nakonec se se narodila zdrava holcicka. Po porodu transfuze, zanet delohy a symfyseolyza. Bala jsem se druheho porodu, byla jsem v o hodne horsi kondici nez pred prvnim a i resila, zda nejit do cisare… Nakonec -po 24mesicich porod c.2. Zacatek kontrakci 02:00-,v porodnici v 05:00,kde otevrena jen na 2cm!!! Pote na porodni pokoj, pravid. kontrakce a tlak na hraz, myslela jsem, ze to nepreckam nasledujich aspon 6-8 hod(po zkusenosti z minule). A-v 7:00 bylo.na svete nase krasne miminko;-) Takze drzim pesti! A jeste -po porodu jsem byla schopna vstat, chodit a fungovat!!
Muj prvni porod ve 22letech byl presne pred 17ti mesici.. trval 3dny..celou dobu jsem nespala..delali hamiltona..vyvolavacky..nakonec nastala takova situace ze skoncil akutnim cisarem ktery bohuzel partner nestihl..a kvuli spatne domluve mezi sestrama nebyl ani u umyvani a mereni..syn se narodil 2tydny pred terminem s vahou 3790gr..a to porad tvrdili ze nebude mit ani 3kg
nemam pekny zazitek..strasne me to mrzi jak to bylo..hlavne ze partner nebyl u toho..ale bohuzel..snad nam to vyjde priste
dite jeste jedno chci..ale taky se bojim co a jak bude..jestli bude i druhe cisarem..uvidime ![]()
První porod hodně bolestivý, dlouhý 36 hodin, nevyspání, křížové bolesti, dvě tablety na vyvolání v rozmezí několika hodin ( první moc nezabrala), velké šití. Celkově hrůza.
Druhý: den před porodem, nepravidelné bolesti celý den( slabé) ale byla jsem doma, daly se zaspat, nic hrozného, porod se rozběl sám, od příjezdu do porodice s pravidelnýma ale slabýma kontrakcema jsem porodila za 3 hodiny, šití žádné, bolesti poloviční, celkově dobré. Rozestup mezi dětma 2,5 roku. Druhý porod co jsem slyšela byl vždy rychlejši a lepší. Alespoň v mém okolí.
@Anonymní píše:
První porod hodně bolestivý, dlouhý 36 hodin, nevyspání, křížové bolesti, dvě tablety na vyvolání v rozmezí několika hodin ( první moc nezabrala), velké šití. Celkově hrůza.
Druhý: den před porodem, nepravidelné bolesti celý den( slabé) ale byla jsem doma, daly se zaspat, nic hrozného, porod se rozběl sám, od příjezdu do porodice s pravidelnýma ale slabýma kontrakcema jsem porodila za 3 hodiny, šití žádné, bolesti poloviční, celkově dobré. Rozestup mezi dětma 2,5 roku. Druhý porod co jsem slyšela byl vždy rychlejši a lepší. Alespoň v mém okolí.
Moc vsem dekuju. Taky jsem slysela, ze to byva rychlejsi. Snad budu mit take zkusenost, ze porod bude kratsi a celkove lepsi. WYZ
@Eame píše:
Muj prvni porod ve 22letech byl presne pred 17ti mesici.. trval 3dny..celou dobu jsem nespala..delali hamiltona..vyvolavacky..nakonec nastala takova situace ze skoncil akutnim cisarem ktery bohuzel partner nestihl..a kvuli spatne domluve mezi sestrama nebyl ani u umyvani a mereni..syn se narodil 2tydny pred terminem s vahou 3790gr..a to porad tvrdili ze nebude mit ani 3kgnemam pekny zazitek..strasne me to mrzi jak to bylo..hlavne ze partner nebyl u toho..ale bohuzel..snad nam to vyjde priste
dite jeste jedno chci..ale taky se bojim co a jak bude..jestli bude i druhe cisarem..uvidime
To me mrzi. Je to skoda
WYZ
@Anonymní píše:
Jinak kdyz ctu 36 hodin, tedy jeste o 5 hodin dele nez muj, tak me napada jen jedine prirovnani: mucirna
![]()
Druhy kompenzace, mela jsi narok
![]()
WYZ
@Nezavislazena píše:
Proc do toho jdes teda znova? Jednou ti to nestacilo?
Protoze miminko mi za to stoji, i kdyby to bylo podruhe stejne. Nepripravim se o celozivotni stesti kvuli strachu z max. dvoudenni bolesti a dramatu. Coz nemeni nic na tom, ze se bojim hodne. Ale porad jsem pri smyslech, nemam fobii, ktera by me dohnala se druheho ditete vzdat.
WYZ
@Nezavislazena píše:
jo aha nepripravis se o to aby si se cely zivot starala byla roztrhala az nekam do pr od porodu a mela na krku dite
Gratuluji jeste tak 5 deti a mas vystarano na barak
Tak tu posledni vetu nechapu vubec. Tvemu prispevku nerozumim, asi jsi nejak frustrovana a zavistiva, kdyz mas potrebu se vyjadrovat k tematu, o kterem zjevne nic nevis. Tak Ti preju, at se Ti do budoucna dari lip a byla jsi spokojenejsi
O me si nedelej starosti ![]()
WYZ
@Anonymní píše:
Tak tu posledni vetu nechapu vubec. Tvemu prispevku nerozumim, asi jsi nejak frustrovana a zavistiva, kdyz mas potrebu se vyjadrovat k tematu, o kterem zjevne nic nevis. Tak Ti preju, at se Ti do budoucna dari lip a byla jsi spokojenejsiO me si nedelej starosti
WYZ
ona @Nezavislazena bude nějakej novej místní troll…na to vubec nereaguj na takovéhle příspěvky ![]()
@Popokatepetla píše:
ona @Nezavislazena bude nějakej novej místní troll…na to vubec nereaguj na takovéhle příspěvky
Ted jsem ji zaregistrovala v jine diskuzi, v podobnem duchu. Mas pravdu
WYZ
Ahoj, ja jsem taky měla první porod příšerný, sice „jenom“ 19 hodin, ale celou dobu křížové bolesti, z posledních asi 6 hodin si nic nepamatuju, mezi kontrakcemi jsem omdlevala. Malého taky chtěli tahat pumpou, ale nakonec jsem ho vytlačila. Šitá jsem byla až někde a 2 týdny jsem si nesedla.
Do druhého jsme i přesto šli hned a za 15 měsíců jsem rodila dceru, za odměnu
To byla rychlovka, ty nejbolestivější kontrakce bych spočítala na prstech, a do porodnice jsme to málem ani sestihli, malá se narodila čtvrt hodiny po příjezdu
měla jsem 2 kosmetické stehy a sedla jsem si hned. ![]()
Za 2 a půl měsíce mě čeká 3. porod a doufám, že bude alespoň z poloviny stejný jako ten druhý ![]()
@Marketka25 píše:
Ahoj, ja jsem taky měla první porod příšerný, sice „jenom“ 19 hodin, ale celou dobu křížové bolesti, z posledních asi 6 hodin si nic nepamatuju, mezi kontrakcemi jsem omdlevala. Malého taky chtěli tahat pumpou, ale nakonec jsem ho vytlačila. Šitá jsem byla až někde a 2 týdny jsem si nesedla.
Do druhého jsme i přesto šli hned a za 15 měsíců jsem rodila dceru, za odměnuTo byla rychlovka, ty nejbolestivější kontrakce bych spočítala na prstech, a do porodnice jsme to málem ani sestihli, malá se narodila čtvrt hodiny po příjezdu
měla jsem 2 kosmetické stehy a sedla jsem si hned.
Za 2 a půl měsíce mě čeká 3. porod a doufám, že bude alespoň z poloviny stejný jako ten druhý
To zni fantasticky, co bych za to dala. Drzim palce, at je to v nejhorsim stejne fajn
![]()
WYZ
Holky…já se taky moc bojím druhého porodu
měla jsem krizové bolesti 5 dní a taky se to nedalo vydržet… doufám ze 2. Porod v lednu bude lepší ![]()
Urcite k tomu neinklinujes… moje zkusenost- prvni v terminu, druhe 14 dni jsem prenasela a treti o tyden drive