Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Odebrali mi krev, udělali UTZ, potvrdili těhotenství a jeho stáří. Při vnitřním UTZ ti doktor zavede takovou úzkou hlavici do pochvy, lépe embryo vidí. Můj doktor ho ale v těhotenství nedělá ani jednou, zbytečně to tam nechce dráždit. Vše dělá přes břicho.
@Aduš8 píše:
Odebrali mi krev, udělali UTZ, potvrdili těhotenství a jeho stáří. Při vnitřním UTZ ti doktor zavede takovou úzkou hlavici do pochvy, lépe embryo vidí. Můj doktor ho ale v těhotenství nedělá ani jednou, zbytečně to tam nechce dráždit. Vše dělá přes břicho.
Aha a ptali se te na nejake otazky? Na co bych se mela priravit?
Na jaké otázky? Pokud jdeš ke svému gynekologovi, tak ten o tvém zdravotním stavu ví. A jak a kdy se na miminko zadělalo ho nezajímá, stejně tak, jako zdravotní stav otce či zbytku rodiny.
Zeptá se kdy jsi měla poslední menstruaci, udělá vnitřní utz a nejspíš nějaký stěry. Krev mi třeba nikdo nebral, kolem 7tt už by mělo být i srdíčko. Utz zevnitř je že ti strčí takovou tyčku dovnitř, přes břicho to ještě není vidět.
@Anonymní píše:
A boli to?blba otazka
některé ženské si stěžují, že bolí
mě třeba bylo víc nepříjemné první UZ přes břicho (1.trim screening), to jsem měla pocit, že tou sondou jezdí až po podlaze
jinak mě třeba na první prohlídce ani jednou nebrali krev, ptali se na poslední MS a jelikož to nikdy neodpovídalo, tak jsme čekali 1-2 týdny co bude (moje cykly byly děs běs).
@Anonymní píše:
Ahoj jak u vas vypadala prvni prohlidka u gynekologa kdyz jste se dozvedeli ze jste tehotna? Jsem v 7 tydnu (6tt). A co znamena ultrazvuk zevnitr? Dekuji
A ty jsi uz nekdy byla u gynekologa? protoze mi pripada, ze ne. Ten ultrazvuk mi delala ma doktorka preventivne i mimo tehotenstvi. To same stery a vzdy chce vedet posledni menstruaci. Vic otazek bude mit, az ti budou vypisovat tehotenskou prukazku, ale tu muzes dostat az na konci 3.mesice.
@Anonymní píše:
Ahoj jak u vas vypadala prvni prohlidka u gynekologa kdyz jste se dozvedeli ze jste tehotna? Jsem v 7 tydnu (6tt). A co znamena ultrazvuk zevnitr? Dekuji
Ty nechodíš na preventivky?
Můj gynekolog dělá vaginální (vnitřní) ultrazvuk při každé preventivní prohlídce
Není to nic, co by se nedalo vydržet, pokud se uvolníš, nijak to nebolí. Nicméně od nějakého 9tt už dělá můj gynekolog UTZ jen přes břicho, že je to bezpečnější.
Vnitrni utz nedela kazdy gynekolog pri kazdorocni preventivce? ![]()
@Ernais hele, já vím i o takových, kde si ho žena musí zaplatit, jinak udělá klasickou prohlídku a odebere cytologii.
Je to jako preventivka, vnitřní utz moje dr dělá pokaždé, akorát když řeknu že mám 2 čárky na testu tak dr hledá nějakou bublinu, popripadne srdíčko
na nic se ptát nemusíš, pokud tě něco zajímá tak se zeptej. Akorát bys měla vědět kdy byla poslední ms.
@pikola asi fakt záleží na doktorovi, stěry mi nedělal ani při jednom těhotenství, ale odběry krve hned na první kontrole. A potvrzené těhotenství mám z UTZ přes břicho poprvé v 5+2 a podruhé v 7.tt.
@Aduš8 mě třeba krev brala jenom když nic nenašla na utz, aby věděla jak je vysoké hcg, když viděla hned těhotenství na utz, tak krev už nebrala.