První rok školky = automaticky nemoci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
24.10.12 20:09

No uvidíme, doufám že nebude muset.dala si říčt a jí více ovoce, páč si dost vytrpěla, tak snad.ale nechci ji trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
4.9.13 09:24

@AdaNaty jak dlouho vydrzi ten sirup v lednici z cesneku? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuria
4.9.13 10:09

Tak bohužel ano. Celý první rok byla dcera nemocná, neustále kašel, rýma, pak dokonce angina a pak neštovice. Protože jsem měla doma druhou, tak jsem skoro nevytáhla paty, protože když se začla uzdravovat starší, tak to chytla mladší. A nejen holky, neustále nachcípaná jsem byla i já, manžel a moje mamka. Když jsem měla dlouho něco naplánováno, tak jsem ji radši ani do školky neposlala, protože byla jistota, že něco chytne. Kamarádka mi poradila vironal a bylo to lepší, užívali jsme všichni. Prostě je to tím, že tam celou dobu chodí děti s rýmou a kašlem, je to problém dnešní doby. Starší dcera nastupovala do školky v 3,5 letech a do tý doby nebyla nemocná, do roka byla kojená, tak jsem si říkala, jak jsem jí prospěla, že má fakt dobrou imunitu, ale nástup do školky nám ukázal zač je toho loket. Kdybych chodila do práce, tak by mě jistojistě vyrazili.

• Citovat
  • Upravit
10726
17.3.14 12:30
@CokeLady píše:
Ahoj, prosím o zkušenosti:

Můj prcek :srdce: nastupuje do školky - první 2 měsíce jen na dopoledne, poté na celý den. Budou mu 2 roky, imunitu má relativně dobrou, je otužovaný, stýká s dětmi svého věku, když mu upadne rohlík na zem, seberu, ofoukám, jedeme dál. Nikdy neměl nějakou závažnou nemoc, chřipku nebo antibiotika. Když jsem nemocná já nebo manžel, horečkujeme, smrkáme, kašláme, nikdy to zatím nechytil. Je mi jasné, že školka to možná přinese. Moc na ty „lékárenské bazmeky“ nedám, snažím se ho zdravě krmit.

Nutno dodat, že „školka“ má kapacitu max. 7 dětí, o to snad méně možností k nakažení než v kolektivu 25 dětí.

Máte nějaký osvědčený recept na „školkovou imunitu“, docela mě děsí ty děti, co jsou pořád na hromádce a ráda bych riziko školkového marodění minimalizovala.

tak to by mě taky zajímalo, co Ti kde napíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.3.14 12:31

@CokeLady recept žádný není :nevim: Jakmile se dítě dostane do kolektivu a je v něm často souvisle delší dobu, tak musíš počítat s tím, že ulehne.. záleží i, v jakém stavu tam bude docházet těch dalších 6 dětí.
U nás syn do třech let zdravý, bez atb, sem tam rýma a kašel, po nástupu do školky je nemocný častěji, ale též jen rýmy a kašle, naštěstí nic horšího.. atb pouze jednou. Horší je to, že ty bacily přenáší na mimino, které se z toho vyhrabává hůř

• Citovat
  • Upravit
50186
17.3.14 12:32

Můj syn chodí od října do školky a skoro nemarodí, když nepočítám rýmu, kterou má pomalu každý měsíc. Na imunitu nedávám nic, jí akorát zeleninu a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.3.14 12:34

Dceru mám ve školce od dvou a půl let, poprvé opravdu onemocněla až minulý týden, tedy po 7 mi měsících docházky. Bez rým. Dávám jí Imunoglukan, denně, ten jí imunitu drží velice dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.3.14 12:36
@CokeLady píše:
Ahoj, prosím o zkušenosti:

Můj prcek :srdce: nastupuje do školky - první 2 měsíce jen na dopoledne, poté na celý den. Budou mu 2 roky, imunitu má relativně dobrou, je otužovaný, stýká s dětmi svého věku, když mu upadne rohlík na zem, seberu, ofoukám, jedeme dál. Nikdy neměl nějakou závažnou nemoc, chřipku nebo antibiotika. Když jsem nemocná já nebo manžel, horečkujeme, smrkáme, kašláme, nikdy to zatím nechytil. Je mi jasné, že školka to možná přinese. Moc na ty „lékárenské bazmeky“ nedám, snažím se ho zdravě krmit.

Nutno dodat, že „školka“ má kapacitu max. 7 dětí, o to snad méně možností k nakažení než v kolektivu 25 dětí.

Máte nějaký osvědčený recept na „školkovou imunitu“, docela mě děsí ty děti, co jsou pořád na hromádce a ráda bych riziko školkového marodění minimalizovala.

No, my máme za sebou hororovou zimu a na hromádce jsme byli s přestávkami cca dvou, tří dnů pořád… jsem moc zvědavá co ti kdo poradí. Nám až teďka docela dost zabralo colostrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
17.3.14 12:45

Tak nám nepomohl Imunoglukan, Preventan nic..ani Bronchovaxom a Ribomunyl na předpis. A to je dětem prosím pěkně 4 a téměř 8 let :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
17.3.14 12:46

Já jsem zakladetlka :-) Tak u nás ten první rok výživný byl. Vždycky chytil hutnou zadní rýmu, z toho dávivý kašel a už to jelo. Do té doby byl nemocný minimálně. Nejhorší byl paradoxně červen - celý měsíác, angína kombinovaná virozou a zanětem spojivek :zed:
Na druhý školkový rok jsem se řádně připravila a nasadila Preventan junior, denně, vitaminove tablety (denně, protože odmítá ovoce a zeleninu, vitaminy ma ve strave minimalne, jinak bych vitaminy nedavala, kdyby to normalne jedl) a homeopatika, dvoje, přímo na míru, na zadní rýmu. Takže ted od září byl nemocní v říjnu týden s lehkou laryngytidou bez teplot, v lednu kašel rýma bez teploty a od včera má pruduskový kašel, tak čekám, co z toho bude :? takže zatím 2× týden plus tedka kdoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
17.3.14 12:48
@CokeLady píše:
Už jsem od tebe ten Imunoglukan někde četla, že jsi ho moc doporučovala. :palec: Škoda, že člověk nemá srovnání, jak by an tom dítě bylo bez toho a zda je to opravdu takový „zázrak“ nebo na ostatní moc nefunguje. Máš i nějaké reference na Imunoglukan z okolí?

Taky dávám Imunoglukan, syn je ve školce už druhý rok. Loni byl nemocný v podstatě každý měsíc - rýma a kašel, ATB naštěstí jenom jednou. Ale když má např. zvýšenou teplotu, tak ho další den do školky nedávám, vyberu si OČR a jsme doma cca týden. Častěji má rýmu a kašel, to taky jsme raději doma, někteří rodiče děti ve stejném stavu pošlou do školky, mně to teda vadí. Pokud dávám Imunoglukan, taky je možné, že onemocní, ale není to až tak často (teď díky Imunoglukanu byl v pohodě dva měsíce v kuse :mrgreen: ) a když už něco zase chytne, tak se dávka zdvounásobí (ráno + večer) a nemoc má podstatně lehčí průběh a je rychleji fit. Takže za mně ano, určitě mu pomůže Imunoglukan. Pokud chceš mít srovnání, zkus tři měsíce nedávat a kdyby byl často nemocný, tak nasadit a uvidíš. I když imunita se mu posílí prý až po pár týdnech braní, takže ta odezva není hned.

• Citovat
  • Upravit
5822
17.3.14 12:49

Tak já mám tříleťáka, měsíc v soukr. školce a zatím jsme zdaví a v pohodě. Kluk teda ještě nebyl od narození ani jednou nemocný, žádný vitamíny a podobný nekupuju, jen pestrá strava, jinak maloch byl od narození na Nutrilonu, tak nevím, kde tu imunitu pobral, když ne ode mě. Ve školce jsem se na začátku ptala a bylo mi řečeno, že ikdyž bude mít jen rýmu, klidně může přijít, teda pokud to není hustá žlutá rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.3.14 12:54

Ahoj,

já mám 3 děti, dnes 13,5, 9, 4,5 r. Nejstarší dcera do nástupu do školky nebyla krom rýmy nemocná, tam nastoupila 1. září, 16. září lehla s virózou a s malými přestávkami marodila do jara. U druhé jsem předpokládala podobnou katastrofu, ale ta se vůbec nekonala, první rok proběhl s jednou lehoučkou virózou. Syn je teď ve školce také od září zdravý až na dvoudenní zvýšenou teplotu.

Když to proberu zpětně, tak jsem první dceru držela proti ostatním skleníkově - ne že by nešla mezi děti, ale dávala jsem pozor na „nachcípané“, zůstávala s ní v době epidemií doma, míň jsme cestovali. Jak jsem psala, nebyla do školky nemocná. Další dvě měly posdstatně drsnější odchov, od mimin byli bráni do školek a škol za staršími sourozenci, nachcípané děti a chřipková období jsem neřešila, autobusem jsme jeli někam skoro denně. Tak 2× za rok něco chytli, stačili se asi promořit.

JInak u té nejstarší nemocné jsme tenkrát zkoušela kdeco všechno, trochu pomáhal Preventan. Přišlo mi ale, že po opakovaných nemocech je pak dítě už prostě oslabené, bylo by potřeba nechat ho po nemoci doma několik týdnů, což při práci nejde, strčí se do školky, sotva opadne teplota a do týdne jede nanovo…

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.3.14 12:55
@CokeLady píše:
Už jsem od tebe ten Imunoglukan někde četla, že jsi ho moc doporučovala. :palec: Škoda, že člověk nemá srovnání, jak by an tom dítě bylo bez toho a zda je to opravdu takový „zázrak“ nebo na ostatní moc nefunguje. Máš i nějaké reference na Imunoglukan z okolí?

Nemám, z okolí ne, on ho v podstatě nikdo nezná, nebo děti ničím nepodporuje. Já si ho podle recenzí a zkušeností jiných vyhledala na internetu a zakoupila ;)
Za sebe můžu napsat, že dokud ho malá neměla, tak si z kolektivu běžně nosila rýmy, virozy a jednou i zánět střediouší, pachatele znám.-). Imunoglukan jsem nedávala hned od začátku, takže srovnání -osobní mám. Ale je i plno jiných přípravků, asi to chce zkoušet a hlavně-tu imunitu opravdu podporovat i něčím „zevnitř“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.3.14 13:04

A jinak tedy naše zkušenost - ne nemusí to být vždycky, že se po nástupu do školky zvýší nemocnost, u nás jen 1 dítě ze tří bez přípravků apod., ale když je náchylné, těžko s tím něco uděláš, nejlépe nechávat pořádně domarodit a ještě odpočinout, než jde znovu do školky. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí