Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, zdravím vás, dokud není takové horko a mám sílu psát
Ktay vítám tě taky!
jezdíám taky do sanusu - v jihlavě! já už vím, že ani druhé IUI nám nevyšlo a pokud se má něco dít na podzim, tak si určitě nechám udělat genetiku a imunologii - mám to taky načtené z diskuzí, protože přesně, jak říká peta, nechci platit za něco, co možná nemá smysl.. a s tím začátkem IVF - holky často zmiňují dlouhý a krátký protokol - není to právě podle dne cyklu, kdy se začíná stimulovat?
holky neupečte se dnes, peti, borůvky asi nebudou - nemám parťáka…
Ahojky, dekuji. Podle toho co jsem si tu precetla a podle toho co rikal dr. to vypada na kratky protokol, u nas je spis problem so spermiom nez se mnou, tak dufam ze to vse dopadne hned aby jsem nemusela zas cekat to je to nejhorsi ta doba cekani… Inak drzim palecky uz vis kolik mas asi foliku? @Lehrerin ja jezdim do sanusu v HK a jsem tam spokojena
ale jak rikate kazdy CAR ma jine postupy a proto u nekterych diskuzi cumim
u mne to vypada ze ani zadnou genetiku nebo imuno delat nebudou, takze nevim ale zeptam se dr. na to… Inak ja se prave dnes chystam upuect
za chvili razim k vode
tak se mejte a uzivajte hezkeho pocasi ![]()
Ahoj holky, tak včera jsem si napíchala poslední injekce a zítra v 8:30 mě čeká OPU. Jsem tak natěšená. Dnes si už dojdu pro neschopenku, protože jsem už vyplácala sposty dovolené, jak jsem tam po jednom dni jezdila na kontroly. Vypadá to, že v sobotu už budu mít embryjko u sebe, jestli to teda všechno dopadne dobře. Ale to nebudu předbíhat. A pak bych měla hodně odpočívat a ne se stresovat v práci. Určitě napíšu, jak to probíhalo. Zatím pa.
@Petinaa
je tak to je rychlost
budu moc drzet
, at jde vse ako po masle
A budes si davat dve nebo jedno?
Ahoj holky, tak včera jsem byla na OPU. Odebrali mi 17 vajíček, z toho 12 je jich pěkně zralých. Přítel měl spermio v normě, což je veliký úspěch. Minule bylo katastrofální. Jenže si to vzal k srdci, celý ty měsíce jedl antioxidanty, selen a zinek, hodně zeleniu, více pohybu, taky změnil zaměstnání a už nedojíždí takovou dálku do práce. Takže jsem nad míru spokojená. Dnes si budu volat embryoložce, jak to vypadá. A v sobotu půjdeme asi na KET. Holky, asi je to tím, že mám plný břicho srůstů po všech těch operacích, ale mě to OPU strašně bolelo. Nic nechtělo zabrat, dostala jsem kapačku a ještě prášek a pak se mi teprve ulevilo. Vůbec jsem netušila, že to takhle bolí. Nejhorší ale bylo, že jsem ještě na sále cítila strašnou bolest. Pořád jsem cítila, jak do mě někdo něco narve a ven a zase a pořád dokola. A pak mě teprve budili a lehla jsem si na lehátko. Je možné, že jsem i přes narkozu cítila tu bolest?
@Petinaa
Je tak to je krasny pocet
, tak ted aby jich bylo co nejvic oplodneno a pak aby se k tobe embryjko prisalo a uz nepustilo
. Jeste jsem neslysela ze by nekto rikal ze OPU boli
a uz vubec ze by to bylo citit pres narkozu
, hlavne ze uz to mas za sebou a ted budes uz jenom odpocivat a pak si uzivat tehulkovani ![]()
Tak nakonec jich na oplodnění bylo jen 8 a z nich se jich oplodnilo 6. Na transfer jsem objednaná na sobotu a to se domluvíme, kolik jich zavést a kolik zamrazit. Takový počet nemusí zůstat až do soboty, ale i tak je to super a moc se těším na sobotu!!!
To se ty pocty pekne snizujou… Ale hlavny je ze porad jich je dost, v sobotu budu na tebe myslet a drzet vsechny palecky
![]()
Ahoj holky, tak už mám transfer za sebou. Jsem z toho trošku smutná… ze 17 vajíček jich bylo oplodněno 6 a když jsem šla na transfer, tak mi bylo řečeno, že se vyvíjí velice pomalu a že pouze u dvou dospěl vývin tam, kam má.. rozhodovali jsme se, jestli nechat zanést 1-2. A tak bylo rozhodnuto. Mám u sebe obě. Hodně odpočívám. Hrozně se bojím, aby to vyšlo.. mrzí mě, že jsme si nemohli nechat zamrazit a že když to teď dobře nedopadne, že mě bude stimulka čekat znovu.. je mi divné, že z tolika jich zůstalo tak málo… a fakt se bojím. Ještě jsem se chtěla zeptat, dostala jste některá kromě Crinone na zavádění ještě třeba utroš? Já totiž jen ten Crinone gel..Jinak jsem moc ráda, že mám embryjka u sebe. Pořád na ně mluvíma a hladíme bříško ![]()
@Petinaa
je tak to moc drzim palecky at se hezky chytnou. Hlavny je ze aspon nejake byli v poradku
Ja nevim jak to je u IVF ja mela ale vzdy po IUI utrogestany… Mne konecne zejtra ceka na konzultace a ta injekce pred ms. Jeste se zeptam nevis kdy se poprve neco plati uz zejtra mi daj injekce nebo
?
Katy, já nevím, jak to máš ty, ale když jsem fasovala injekce, byla to první konzultace, když už měli v CAru všechny výsledky, tak jsem platila cca 4tis za injekce a pak při další kontrole jsem ještě doplácela a pak jsem platila až při OPU (9tis za ICSI a za narkozu). Jinak vlastně nic…
Dekuju, ja si teda radsi vemu prachy
Oni se nestrati
Moc drzim palce aby se vam to povedlo hned napoprve tak hezky odpocivej a nohy nahoru ![]()
Ahojda holky
můžu se k vám přidat? Mám za sebou tři IVI a ve středu si jedu pro injekce na IVF. Jezdíme do Sanusu do hradce králové. Začínám z toho mít trochu strach a zároveň se hrozně těším že budeme zase o kousek blíž k miminku
![]()
Ahoj ZaHa, jasně, že se můžeš přidat. Kéž by nám to všem vyšlo tak, jak si přejeme ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.