První vajíčko od slepičky, co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
5.3.12 16:19

Díky, tady na emiminu najde člověk opravdu radu na všechno. Navíc jak jsem teď těhule tak se do těch slepiček pořád snažím nějak vcítit,no každopádně dík všem za rady :mavam: až začnou kvokat určitě se zas přijdu poradit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.3.12 16:26

Jestli to nebude zakladatelce vadit, tak se vetřu s dotazem :)
Máme kohouta důchodce, kterého nikdo z rodiny není schopný zabít, navíc když už se dožil úctyhodného věku :) A teď chceme slepice (předchozí umřely stářím). Můžou se dát dohromady ke kohoutovi nebo mám radši poprosit souseda, aby kohouta preventivně odstranil? Moc díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Billi
5.3.12 17:10

My dávali vždycky dohromady. Třeba se první dny trošku pokolobali, ale za dva dny byl většinou klid.

• Citovat
  • Upravit
1433
5.3.12 17:15

Jasně že nevadí ;)
Taky bych dala asi dohromady, kohoutka by mi bylo líto. Měli by se časem srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
5.3.12 18:01

Měli by si zvyknout. my máme na dvoře kačeny důchodce, králíky důchodce… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.3.12 18:05

tak snad se zkamarádí :) Kdyžtak bude mít kohout svůj prostor :)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
5.3.12 18:11

Na zemědělce nám říkali, že oplodněný vajíčko při jídle stejně nepoznáme, pokud se sebere hned a ne až po čtrnácti dnech :-) tak bych si ho vzala a snědla :-)

• Citovat
  • Upravit
5527
5.3.12 22:07

To je krásná diskuze!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
6.3.12 09:28

lulje: A hlavně užitečná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.3.12 14:45
Barush píše:
lulje: A hlavně užitečná ;)

Takových je tady bohužel poskrovnu :,( Mě zaujal už ten název.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.3.12 14:51

Je holky super diskuse.Zrovna premyslim,ze si poridim pet mozna sest slepicek,chci tedy ceske kropenate,ale stale vaham.nevim presne jak se o ne starat,a hlavne jako jakej kurnik,ci jak velky prostor venku?oploceny celej i se striskou,nebo staci pouze plotek?nebudou litat?chci k nim jeste na zkousku jednu krutu,ale to vylozene na maso :think: cim krmite ty slepicky?a jak casto k nim chodite?a rvpu moc?ja jen ze mame okolo netolerantni sousedy :roll:

• Citovat
  • Upravit
1433
6.3.12 16:58

Je to super mít slepičky, my máme kurník z osb desek, asi 60×100cm, 50cm nad zemí takže mají prostor i pod kurníkem když třeba prší.Dovnitř jsme jim dali lino, na to dávám piliny každý druhý den vymetu dám nové, dobře se to udržuje. Mají tam jeden hřad.Pod kurníkem plánuju teď postavit ještě ty hnízda na snášku. Kohoutci začali kokrhat až teď na jaro, kolem 7.ráno. Obojí sousedi kolem nás vpohodě, akorát muj říkal že ti přes ulici měli řeči. Bydlíme totiž skoro v centru Zlína v baťovských půldomkách :roll: budem kdyžtak muset zvukově izolovat ten kurník nebo nevim.jinak máme asi 70cm plotek, hedvábničky prostě nelétají. Doporučuju sehnat knížku encyklopedie slepic a tam si sehnat plemeno co by vyhovovalo.Jinak krmím buď šrotem nebo granulema pro nosnice 110kč/10kg a máme to docela na dlouho.Jinak je pustím občas na zelené, zbytky z kuch., třeba jablka, mrkve docela jim jel i ananas ;) Krmím ráno, když nemaj dám čistou vodu a pustím je z kurníku. Večer zas nakrmím a zavřu kurník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
6.3.12 16:58

Bez kohouta o nich nikdo ani vědět nebude, slepice ani nijak nesmrdí. Krmím pšenicí a zbytky z kuchyně. Kurník by měl být minimálně tak velký, aby se tam všechny slepice v pohodě vešly, nijak se nekrčily, vyspaly se tam … a udělat jim tam nějaké „bidlo“ na spaní a hnízdo na snášení. Měl by jít zavřít, využiješ hlavně v zimě. výběh záleží na tom kolik máš prostoru. samozřejmě čím větší, tím lepší, ale slepice jsou skromná zvířata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
6.3.12 17:04

Jinak dvířka máme tak že celý předek jde otevřít, to používám když jim čistím,a v něm vyříznutá dvířka mini akorát pro ně.Taky zavírací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.3.12 20:44

Přestože jsem z města a chování slepiček se mě alespoň prozatím netýká, musím říct, že tohle je mezi těmi všemi rozchody, úřady a problémy tady tak krásná diskuze, že jsem jí musela celou přečíst a představovat si jak běhám kolem kurníku hlídat vajíčka a slepičky. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný