První zouky

178
29.4.13 16:15

první zouky

Zdravím maminky,
prosím moc o radu, Malej má něco přes 5.měsíců začíná nás trápit prořezávání zoubků. V lekárně mi dali Mundisal, ale v letáku není napsané zda ho od tohoto věku může? Prosím poraďte, děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2647
29.4.13 16:20

Ahoj, ja davala uz od 4,5 mesice. Samozrejme s mirou… Mam na aplikaci kousatko od Tommee tippee a chvalim :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 16:22

Nám žádný takový přípravky nepomáhaly. Osvědčil se nám ale starší rohlík. Jak byl tvrdší (ale nesmí být úplně), namasírovaly se mu dásničky a bylo to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.4.13 16:26

Podle mě to taky nezabírá, malá to vždycky spolkla dřív, než jsem jí to stihla namazat.. Lepší jsou chladivý kousátka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
29.4.13 16:28

@Sluníčkonesvítí to je fakt, nam zas pomohla takova ta sitka na ovoce, co do toho strcis jabko nebo v nasem pripade hrusku a malej to cumlal a masiroval si tim „boule“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
29.4.13 16:30

Nám docela zabíral Calgel :D Hlavně, když ho to v noci budila, tak jsem mu to trošku potřela, a pak lépe spal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
29.4.13 16:31
@ninabu píše:
Ahoj, ja davala uz od 4,5 mesice. Samozrejme s mirou… Mam na aplikaci kousatko od Tommee tippee a chvalim :potlesk:

Děkuji za reakci, malinko jsem se lekla co mi to dala, tam bylo psané jen pro děti, chtěla jsem mít jistotu že to prckovi nijak neublíží.
Jinak kousatka se nám chladí v lednici. :palec: Jen mě ho je líto v noci chuděrka tak naříkal a byl unavený, jak mu nešlo spinkat, je zvyklej chrupkat celičkou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
29.4.13 16:32
@Saffiraa píše:
Nám docela zabíral Calgel :D Hlavně, když ho to v noci budila, tak jsem mu to trošku potřela, a pak lépe spal…

O něm jsem slyšela, ale v lékarně ho neměla, tak mi dala Mundisol, uvidíme zda malinko pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 16:37

@gabriela82 třeba syn po nás ty kousátka s křikem házel :nevim: Ale rohlík zabíral dobře. Jenže každé miminko je jiné. Třeba u staršího syna bych ani nepostřehla, že mu lezou zuby, kdyby nezačal hodně slintat a neměl průjem. Jinak žádné teploty, žádný pláč, žádné opruzeniny. Mladší mi to ale vynahrazuje se vším všudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
29.4.13 17:00

Nám teda mundisal skvěle pomohl a měl ho v těch cca pěti měsících. Kupuju si ho i dneska když mě bolí dásně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
29.4.13 17:09

U prvního syna nám pomohl obyč. dětský kartáček na zuby anebo kurka od chleba ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
29.4.13 18:00
@Sluníčkonesvítí píše:
@gabriela82 třeba syn po nás ty kousátka s křikem házel :nevim: Ale rohlík zabíral dobře. Jenže každé miminko je jiné. Třeba u staršího syna bych ani nepostřehla, že mu lezou zuby, kdyby nezačal hodně slintat a neměl průjem. Jinak žádné teploty, žádný pláč, žádné opruzeniny. Mladší mi to ale vynahrazuje se vším všudy.

Tak opruzeniny se nás netýkají, ani průjem, jen trochu teploty, přes den je i veselej a hraje si, ale v noci fakt kňourá i ze spaní. Je mi ho líto:(
Máte krom gelu ještě nějaké rady jak to díťátku ulehčit od bolesti, hlavně na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.4.13 18:05

@Janka001 tak pokuď jsi si opravdu jistá, že jde o bolest ze zubů, tak můžeš dát na noc Nurofen.. Ať se vyspinká. Ale není to úplně ideální a nemělo by to být denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 18:30

@Janka001 Já dávám paralen čípek. Do dvaceti minut je klid a spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
29.4.13 18:57
@gabriela82 píše:
@Janka001 tak pokuď jsi si opravdu jistá, že jde o bolest ze zubů, tak můžeš dát na noc Nurofen.. Ať se vyspinká. Ale není to úplně ideální a nemělo by to být denně.

jj.. je to od zubů, nateklé dásně a dole se nám klube jednička už jde vidět bílá tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.