Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím maminky,
prosím moc o radu, Malej má něco přes 5.měsíců začíná nás trápit prořezávání zoubků. V lekárně mi dali Mundisal, ale v letáku není napsané zda ho od tohoto věku může? Prosím poraďte, děkuji moc.
Ahoj, ja davala uz od 4,5 mesice. Samozrejme s mirou… Mam na aplikaci kousatko od Tommee tippee a chvalim ![]()
Nám žádný takový přípravky nepomáhaly. Osvědčil se nám ale starší rohlík. Jak byl tvrdší (ale nesmí být úplně), namasírovaly se mu dásničky a bylo to ok.
Podle mě to taky nezabírá, malá to vždycky spolkla dřív, než jsem jí to stihla namazat.. Lepší jsou chladivý kousátka..
@Sluníčkonesvítí to je fakt, nam zas pomohla takova ta sitka na ovoce, co do toho strcis jabko nebo v nasem pripade hrusku a malej to cumlal a masiroval si tim „boule“…
Nám docela zabíral Calgel
Hlavně, když ho to v noci budila, tak jsem mu to trošku potřela, a pak lépe spal…
@ninabu píše:
Ahoj, ja davala uz od 4,5 mesice. Samozrejme s mirou… Mam na aplikaci kousatko od Tommee tippee a chvalim
Děkuji za reakci, malinko jsem se lekla co mi to dala, tam bylo psané jen pro děti, chtěla jsem mít jistotu že to prckovi nijak neublíží.
Jinak kousatka se nám chladí v lednici.
Jen mě ho je líto v noci chuděrka tak naříkal a byl unavený, jak mu nešlo spinkat, je zvyklej chrupkat celičkou noc.
@Saffiraa píše:
Nám docela zabíral CalgelHlavně, když ho to v noci budila, tak jsem mu to trošku potřela, a pak lépe spal…
O něm jsem slyšela, ale v lékarně ho neměla, tak mi dala Mundisol, uvidíme zda malinko pomůže ![]()
@gabriela82 třeba syn po nás ty kousátka s křikem házel
Ale rohlík zabíral dobře. Jenže každé miminko je jiné. Třeba u staršího syna bych ani nepostřehla, že mu lezou zuby, kdyby nezačal hodně slintat a neměl průjem. Jinak žádné teploty, žádný pláč, žádné opruzeniny. Mladší mi to ale vynahrazuje se vším všudy.
Nám teda mundisal skvěle pomohl a měl ho v těch cca pěti měsících. Kupuju si ho i dneska když mě bolí dásně ![]()
U prvního syna nám pomohl obyč. dětský kartáček na zuby anebo kurka od chleba
![]()
@Sluníčkonesvítí píše:
@gabriela82 třeba syn po nás ty kousátka s křikem házelAle rohlík zabíral dobře. Jenže každé miminko je jiné. Třeba u staršího syna bych ani nepostřehla, že mu lezou zuby, kdyby nezačal hodně slintat a neměl průjem. Jinak žádné teploty, žádný pláč, žádné opruzeniny. Mladší mi to ale vynahrazuje se vším všudy.
Tak opruzeniny se nás netýkají, ani průjem, jen trochu teploty, přes den je i veselej a hraje si, ale v noci fakt kňourá i ze spaní. Je mi ho líto:(
Máte krom gelu ještě nějaké rady jak to díťátku ulehčit od bolesti, hlavně na noc?
@Janka001 tak pokuď jsi si opravdu jistá, že jde o bolest ze zubů, tak můžeš dát na noc Nurofen.. Ať se vyspinká. Ale není to úplně ideální a nemělo by to být denně.
@Janka001 Já dávám paralen čípek. Do dvaceti minut je klid a spinká.
@gabriela82 píše:
@Janka001 tak pokuď jsi si opravdu jistá, že jde o bolest ze zubů, tak můžeš dát na noc Nurofen.. Ať se vyspinká. Ale není to úplně ideální a nemělo by to být denně.
jj.. je to od zubů, nateklé dásně a dole se nám klube jednička už jde vidět bílá tečka