Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
13.4.12 22:10

Ahoj, koukám že už jste pěkně rozjetý. Můžeme se přidat? :mrgreen: Jsme taky lednový. Mám otázku, možná blbou :lol: Za deset dní nám budou tři měsíce a malej má 62 cm, plus mínus 6kg ( porodní 51/3550)ve dvou měsících měl necelých 5,5kg, pije pořád stejný množství UM, ale interval mezi se zkracuje i na 1,5hodiny.Je to normální? :? V noci vstává teda jednou dvakrát na jídlo.Někde sem slyšela, že přidávají po třetím měsící banán do UM, máte s tím někdo zkušenosti?Díky za rady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.4.12 12:52

u nás j to naprosto stejné. a nic kromě kojení mu dávat nebudu.a už vůbec ne UM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.4.12 13:36

HM, to se máš, já už bohužel mlíko nemám, kojení nám vydrželo jen asi měsíc. Měli jsme nějaký špatný období a já o mlíko přišla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
14.4.12 16:07

@Luciper Ahojky , já teda plně kojím , ale přes den si říká po dvou hodinkách . neveme si asi tolik jak by si vzal po těch třech , ale dávám mu kdykoliv si řekne a v noci vstáváme na jídlo dvakrát . A po 4 měsíci začnu dávat mrkvičku asi pomaličku , brambůrek . o tom banánu sem neslyšela tak to neporadím . nebo mu toho mlíčka dělej víc a uvidíš jestli bude chtít víc .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.4.12 19:01

„@Luciper“pardón jsem si nevšimla že si psala, že jste na UM. já myslela že kojíš a UM chceš dokrmovat. banán ani nic jiného bych nepřidávala až do toho 6.měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
14.4.12 20:16

Ahoj já teda taky pouze kojím, ale s příkrmama chci začít až v půl roce, a to prvně zeleninku a pak ovoce, aby si zvyknul na chutě, protože některé dětičky si zvyknou na sladké ovoce a zeleninu plivou :D
Jo a banán staví, tak aby nemělo mimi zácpu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.4.12 20:38

@Kacenka020 dělám mu do hlašky 150, ale on si drží to svoje kolem tý stovky plus mínus, a s tím banánem jsem to nikde nenašla, tak to radši nebudu zkoušet, aby sme neměli zácpu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
14.4.12 20:55

Ahoj holky,

Luciper: o banánu jsem taky neslyšela, máte krásnou váhu, i ti pěkně papá, tak bych to vůbec neřešila :mrgreen:

Dnes jsme byli na vítání občánků, samozřejmě, že malá začala brečet ještě než jsem ji vytáhla z autosedačky. Plakala jako jediná :mrgreen: . Nakonec se nám ji podařilo uklidnit. Trvalo to jen 20 minut. Byli tam 4 děti, které nám přednášeli básničku…bulela jsem jako malá :mrgreen: . A když pak mluvila místostarostka, taky jsem bulela…ty hormony ve mně furt jsou. Předevčírem jsem bulela i když jsem se dívala na pohotovost na nově…hrozný.
Malá měla oblečené růžové dupačky a žlutý kabátek. Ostatní děti měli všichni rifličky a mikču. A já jsem měla rifle a oranžovou košily.
Bylo to pěkné a strašně dojemné :hug: :srdce: .

A ještě jedna novinka…už 2 dny mi malá pije mlíčko přímo z prsu…úplně jsme odstranily kloboučky :dance: , ale stále dokrmuji Sunarem :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.4.12 21:04

@majkla0 Tak to si skvělá, mě se za tu dobu co sem kojila nepodařilo kloboučky odstranit :( Na vítání už se taky moc těšíme, ale pořád nevíme kdy bude :x tak se snad dočkáme v létě.Myslím že je jedno co jste měli na sobě :kytka: , hlavně že jste si to užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
14.4.12 21:11

@Luciper to je škoda s těma kloboučkama. Mě ted bolí bradavky, ale ony si zvyknou. Nejdřív jsem malou začala šidit v noci, to byla taková ospalá, začala papat s kloboučkem a pak jsem ji šoupla prso. Jsem moc ráda, že jsme to zvládly, pozdě, ale přece :mrgreen: . A připadá mi, že se mi dělá i víc mlíka, když se dotýkáme přímo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
14.4.12 21:13

@Luciper a ještě, ty jsi psala, že jsi kojila jen měsíc?…to jste moc času neměli, na odvykání kojení s kloboučkama. Nám to trvalo až do ted…tedy 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
14.4.12 21:29

@majkla0
Super zprávy :) Majklo jsi jednička :potlesk: Mám radost, že se to povedlo a malá si dala říct, bradavky si zvyknou, já je mazala bepantenem, ten se nemusí smývat před kojením, jen jsem ho otřela…

Jinak já budu u vítání taky bulet, už se na to těším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.4.12 11:53

@majkla0 jojo,bohužel, tak snad příště-jestli teda nějaký bude :mrgreen: . Malýho trápili prdíky, ale krutě. Tak sem byla nevyspalá, unavená a na nervy. A jedno s druhým vedlo k tomu, že přestalo být mlíko. Je to škoda, ale na druhou stranu budu sobecká, ale sem i ráda že už nekojím. Při kojení se mi rozjel neskutečně atopický ekzém, teď už se to pomalu vrací do normálu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
16.4.12 08:10

Ahojky holky vidím , že řešíte vítání občánků nás čeká někdy v červnu , taky se těším :hug: a pročpak jste používali na kojení klobouček , to já vůbec neměla malej hned bumbal z prsu, kojím pořád a dáváme občas čajíka s trochou medíku. Taky bych už chtěla přikrmovat trošku moc se na to těším , ale taky nevím jestli začnu něčím od ukončeného 4 měsíce nebo jestli počkám do toho 6? :?: Někdo říká , že jak si zvykne na jiný nebude chtít mlíko , někdo zas , že mlíko bude chtít pořád tak nevím asi to má každé dítě jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
16.4.12 08:48

@Markuška Někdo s kloboučkama kojít musí kvůli bradavkám . sou holky který je mají zapadlé a mimi se prostě nepřisaje , nemá k čemu … Hodně doporučujou začít od toho ukončeného 4 , aby si mimčo začlo zvykat a nemělo pak alergie a tak a od 6 ukončeného by se mělo pomalu přidávat i masíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí