Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, koukám že už jste pěkně rozjetý. Můžeme se přidat?
Jsme taky lednový. Mám otázku, možná blbou
Za deset dní nám budou tři měsíce a malej má 62 cm, plus mínus 6kg ( porodní 51/3550)ve dvou měsících měl necelých 5,5kg, pije pořád stejný množství UM, ale interval mezi se zkracuje i na 1,5hodiny.Je to normální?
V noci vstává teda jednou dvakrát na jídlo.Někde sem slyšela, že přidávají po třetím měsící banán do UM, máte s tím někdo zkušenosti?Díky za rady. ![]()
u nás j to naprosto stejné. a nic kromě kojení mu dávat nebudu.a už vůbec ne UM!
HM, to se máš, já už bohužel mlíko nemám, kojení nám vydrželo jen asi měsíc. Měli jsme nějaký špatný období a já o mlíko přišla ![]()
@Luciper Ahojky , já teda plně kojím , ale přes den si říká po dvou hodinkách . neveme si asi tolik jak by si vzal po těch třech , ale dávám mu kdykoliv si řekne a v noci vstáváme na jídlo dvakrát . A po 4 měsíci začnu dávat mrkvičku asi pomaličku , brambůrek . o tom banánu sem neslyšela tak to neporadím . nebo mu toho mlíčka dělej víc a uvidíš jestli bude chtít víc .
„@Luciper“pardón jsem si nevšimla že si psala, že jste na UM. já myslela že kojíš a UM chceš dokrmovat. banán ani nic jiného bych nepřidávala až do toho 6.měsíce
Ahoj já teda taky pouze kojím, ale s příkrmama chci začít až v půl roce, a to prvně zeleninku a pak ovoce, aby si zvyknul na chutě, protože některé dětičky si zvyknou na sladké ovoce a zeleninu plivou ![]()
Jo a banán staví, tak aby nemělo mimi zácpu
@Kacenka020 dělám mu do hlašky 150, ale on si drží to svoje kolem tý stovky plus mínus, a s tím banánem jsem to nikde nenašla, tak to radši nebudu zkoušet, aby sme neměli zácpu ![]()
Ahoj holky,
Luciper: o banánu jsem taky neslyšela, máte krásnou váhu, i ti pěkně papá, tak bych to vůbec neřešila ![]()
Dnes jsme byli na vítání občánků, samozřejmě, že malá začala brečet ještě než jsem ji vytáhla z autosedačky. Plakala jako jediná
. Nakonec se nám ji podařilo uklidnit. Trvalo to jen 20 minut. Byli tam 4 děti, které nám přednášeli básničku…bulela jsem jako malá
. A když pak mluvila místostarostka, taky jsem bulela…ty hormony ve mně furt jsou. Předevčírem jsem bulela i když jsem se dívala na pohotovost na nově…hrozný.
Malá měla oblečené růžové dupačky a žlutý kabátek. Ostatní děti měli všichni rifličky a mikču. A já jsem měla rifle a oranžovou košily.
Bylo to pěkné a strašně dojemné
.
A ještě jedna novinka…už 2 dny mi malá pije mlíčko přímo z prsu…úplně jsme odstranily kloboučky
, ale stále dokrmuji Sunarem
.
@majkla0 Tak to si skvělá, mě se za tu dobu co sem kojila nepodařilo kloboučky odstranit
Na vítání už se taky moc těšíme, ale pořád nevíme kdy bude
tak se snad dočkáme v létě.Myslím že je jedno co jste měli na sobě
, hlavně že jste si to užili.
@Luciper to je škoda s těma kloboučkama. Mě ted bolí bradavky, ale ony si zvyknou. Nejdřív jsem malou začala šidit v noci, to byla taková ospalá, začala papat s kloboučkem a pak jsem ji šoupla prso. Jsem moc ráda, že jsme to zvládly, pozdě, ale přece
. A připadá mi, že se mi dělá i víc mlíka, když se dotýkáme přímo
.
@Luciper a ještě, ty jsi psala, že jsi kojila jen měsíc?…to jste moc času neměli, na odvykání kojení s kloboučkama. Nám to trvalo až do ted…tedy 3 měsíce.
@majkla0
Super zprávy
Majklo jsi jednička
Mám radost, že se to povedlo a malá si dala říct, bradavky si zvyknou, já je mazala bepantenem, ten se nemusí smývat před kojením, jen jsem ho otřela…
Jinak já budu u vítání taky bulet, už se na to těším
@majkla0 jojo,bohužel, tak snad příště-jestli teda nějaký bude
. Malýho trápili prdíky, ale krutě. Tak sem byla nevyspalá, unavená a na nervy. A jedno s druhým vedlo k tomu, že přestalo být mlíko. Je to škoda, ale na druhou stranu budu sobecká, ale sem i ráda že už nekojím. Při kojení se mi rozjel neskutečně atopický ekzém, teď už se to pomalu vrací do normálu. ![]()
Ahojky holky vidím , že řešíte vítání občánků nás čeká někdy v červnu , taky se těším
a pročpak jste používali na kojení klobouček , to já vůbec neměla malej hned bumbal z prsu, kojím pořád a dáváme občas čajíka s trochou medíku. Taky bych už chtěla přikrmovat trošku moc se na to těším , ale taky nevím jestli začnu něčím od ukončeného 4 měsíce nebo jestli počkám do toho 6?
Někdo říká , že jak si zvykne na jiný nebude chtít mlíko , někdo zas , že mlíko bude chtít pořád tak nevím asi to má každé dítě jinak
@Markuška Někdo s kloboučkama kojít musí kvůli bradavkám . sou holky který je mají zapadlé a mimi se prostě nepřisaje , nemá k čemu … Hodně doporučujou začít od toho ukončeného 4 , aby si mimčo začlo zvykat a nemělo pak alergie a tak a od 6 ukončeného by se mělo pomalu přidávat i masíčko