Poradna duly
Jana Čurdová
@suricata píše:Suricatko bolesti som mala 6hodín ale ja som myslela,že už nebudem mat sily toho našeho prcka porodit ja som bola tak vyčerpaná a unavená z toho všetkého.Nedostala som nič,snažila som sa byt statočná a hrozne mi pomohlo ked tam bol priatel somnou,vieš tak psychicky.No a ked som prcka už porodila,tak som ležala na tom lehatku ako keby som ani nerodila aspon tak mi to tvrdil priatel ked ma videl ako vypisujem esemesky a volám si s mamčou ako keby sa ani porod neuskutočnil.Ibaže mi namerali vyššiu teplotu,tak mi dali tabletku aby mi klesla.A ty ako to po tom porode,čo si mala nejaké problémy?
@lillyccat
A jak dlouho jsi měla bolesti? A dávali ti na to něco, nebo jsi byla statečná a nic jsi nechtěla? Mě ani ty bolesti nepřišly to nejhorší, ale měla jsem hrozný strach, že to malý nebo já nedáme a pak po tom porodu jsem myslela, že to nepřežiju
vítání občánků: dnes jsme se o tom bavily s rodinou (babička, teta, strejda atd.), chtěla jsem ji dát rifličky a nějakou pěknou mikču…prej to nemám dělat, že to není hezký, takže půjde asi v dupačkách žlutých. No a já, nevím, kouknu se někde ještě po obchodech, třeba mi něco padne do oka
.
@majkla0
Já si taky myslím, že miminko má vypadat jak miminko a ne jak malý dospělý. A na holčičku určitě seženeš pidi rozkošné šatičky ![]()
@majkla0 píše:
Jé děvčata, ted si čtu, co jsem vám psala,to vítání občánků máme v sobotu, ne ve středu. Divný myslím na sobotu a napíšu středu. Tak sorry, pak vám dám určitě vědět, jak jsme dopadly
.A taky se pochlubím s kojením: na té 3měsíční kontrole se paní doktorce nelíbila Mončina váha, je prej na té nejspodnější hranici. Měří 61 cm, váha 4700 g (porodní 49cm, 3100g). Takže dokrmuju už Sunarem. Koupila jsem si homeopatika na podporu produkce mléka…zabraly asi za 2 dny, prsa mám ted nalitější. Ale po každém kojení ji mám nabídnout 50 ml Sunaru, někdy to vypije, někdy si jen cucne, nebo nechce vůbec. Hlavně, že přibírá víc a to se paní doktorce líbí. A říkaly mi, že i takhle můžu kojit dlouho. Akorát furt máme ten debilní klobouček, prostě tu bradavku nechce a nechce.
Tiež želám vela-vela mlíčka a nech Monička len a len priberá a rastie.A nevieš čím to može byt sposobené ked nechce tú bradavku či to tak býva,že proste mimi odmieta papat z bradavky?
Juj,holky ale sme sa tu rozkecali ale mrzí ma,že naša diskusia je taká zanedbaná,kde sú tie časy ked ani jedna z nás ešte nemala u seba mimi a nosila ho v brušku,to boli písané litánie,čo
Každý den sme tu trávili kopec času a hodín písaním si a teraz?!
Viem,že nieje tolko času a máme iné starosti ale ja napríklad si vždy nájdem čas aby som si tu poprečitala čo je nové na e-miminu.
Ved ani neviem ako rastú a ako sa majú iné holky tu od nás z prvorodičiek ![]()
@suricata píše:
Uááá mě děsí už jen kojení se zoubkama
No ved to suricatko mna to tiež desí ked si predstavím to kojenie ked bude mat prcek prvé zúbky ![]()
V porodnici mi řekli, že mám malé a tuhé bradavky, takže je mimi nenasaje, protože na to nemá sílu. Tak jsme začaly kojit s kloboučkama. Je na to už hodně zvyklá. Když ji kojím v noci, tak je taková napůl ospalá, tak začínám s kloboučkama a jak se pustí, hned ho sudám a pije mi přímo z prsu. Ale jak si uvědomí, že je to bradavka a ne ta umělá hmota, tak musím zase nasadit kloubouček.
Ono v něčem je to výhoda, ten příkrm ji dávám z flašky, a nehrozí, že by mi přestala sát z prsa. Je to skoro to samý vlastně umělá hmota a zase umělá hmota.
Kdybych měla holou bradavku a příkrm dávala z flašky, mohla by si zvyknout na tu flašku a prso odmítat. Na to si dávejte pozor, kdyby jste náhodou musely začít přikrmovat.
Jo je to škoda, že ta diskuze skomírá, a to bych tipovala, že tu bude víc diskuzí teď s miminkama, já mám teda vždycky spoustu otázek
navíc jsem zvědavá jak to mají ostatní holky ![]()
@lillyccat píše:
Suricatko bolesti som mala 6hodín ale ja som myslela,že už nebudem mat sily toho našeho prcka porodit ja som bola tak vyčerpaná a unavená z toho všetkého.Nedostala som nič,snažila som sa byt statočná a hrozne mi pomohlo ked tam bol priatel somnou,vieš tak psychicky.No a ked som prcka už porodila,tak som ležala na tom lehatku ako keby som ani nerodila aspon tak mi to tvrdil priatel ked ma videl ako vypisujem esemesky a volám si s mamčou ako keby sa ani porod neuskutočnil.Ibaže mi namerali vyššiu teplotu,tak mi dali tabletku aby mi klesla.A ty ako to po tom porode,čo si mala nejaké problémy?
Měla jsem velké krevní ztráty a málo hemoglobinu a zkolabovala jsem a celkově to stálo za prd, hlavně, že nám to dobře dopadlo a máme doma zdravé kluky, doufám, že se s tím brzo vyrovnám a nebude měto dohánět k slzám, to samé přeju tobě.
no vidíš, to je pravda, na zoubky jsem nemyslela
…žádné rozkousané bradavky ![]()
ještě vám vlezu do diskuze ohledně porodu:
Měla jsem naoko stejný porod jako lillyccat, akorát trval 8 hodin bolestí. Já si nedala ani epidurál, přijde mi to zbytečný. Ke konci když už byly kontrakce po minutě, tak jsem dokázala skoro usnout mezi nimi, připadalo mi to jako věčnost…přítel se strašně divil, jak prostě dokážu v takové chvíli skoro usnout. Já byla tak vyčerpaná, a říkala jsem si, kde mám jako vzít ty síly na tlačení prcka. No tělo ženský si dokáže poradit, ta příroda je opravdu skvělá
, jak to všechno zařídila.
Nejvíce jsem se bála toho natržení a taky jsem si to pěkně vyžrala, natržená jsem byla úplně, praskla mi i jakási cévka, takže velká ztráta krve. A další strach jsem měla, abysme byly obě v pořádku, protože občas jsem četla, že matka po porodu zemřela, nebo dítě. Z těchhle věcí jsem měla největší strach, natržení a smrt.
@suricata píše:
@majkla0
A co si vemeš na to vítání občánků?
rifle a chtěla bych si k tomu koupit nějakou košily, přítel určitě půjde v košily. Šaty nenosím. Ale určitě to bude volnější, protože mi zbývá ještě něco z bříška ![]()
@majkla0 píše:
rifle a chtěla bych si k tomu koupit nějakou košily, přítel určitě půjde v košily. Šaty nenosím. Ale určitě to bude volnější, protože mi zbývá ještě něco z bříška
Jo to mě taky, ale aspoň byl důvod koupit novou sukýnku ![]()
Tak mě napadá, vlezeš se do něčeho před těhotenstvím, mě jsou furt jen těhotenské rifle, jiné nezapnu, se mi nějak rozšířila pánev ![]()