Poradna duly
Jana Čurdová
@lillyccat píše:
No uvidíme čo nám povedia na urade,či aj my nebudeme musiet zaplatit ale podla všetkého by sme nemali,pretože ja mam síce vybavené prechodné bydlisko u priatela ale platím popelnice na SVK a tu to odomna nechcú a maličký ked tu nieje nahlásený,tak snád nam to poslali omylom,pretože ked nám poslali odtialto pozvanku na vítanie občankov,tak zistili potom,že to automaticky bolo poslané,že ked sa maličký narodil tu v ČR a otca má tiež z ČR,tak nám to poslali ale ked zistili,že má prcek adresu na Slovensku hned nás poslali domov a bolo po finančnom 1000-korunovom príspevku.
Inak suricatko tiež by sme chceli druhú holčičku ale nato ešte aspon ja mam kopec času,pretože som ešte akosi nezabudla na tie bolesti a všetko okolo toho,ešte je to pre mna čerstvé aj ked už to je vyše 2-mesiacov za mnou,ešte si stále spomínam
Já vím, je to těžké, zrovna dneska jsem si zas vzpoměla a normálně se rozbrečela, navíc pak to šestinedělí, bylo to otřesné, ale doufám, že u druhého nebudou komplikace a když se dívám na to miminko… Určitě bych chtěla ještě jedno.
A ty popelnice platíme dvakrát já i manžel, takže u malého jsme s tím trochu počítali, docela mě to štve, ale co nadělám.
Tvůj malý je fakt šikovný, že usne sám při kolotoči ![]()
Myslím,že ten moj prcek je po mojom priatelovi on ked bol malinký tak bol taký kludnučký a aj mu to tak zostalo,že to nieje žiadny nervák ale taký kludas až ma to niekedy hnevá,ved mi čo sme spolu 3roky tak sme sa snád pohádali 2krát aj to kvoli blbostiam a za chvilku už nás to prešlo obidvoch ![]()
Inak neviem či je to pravda alebo sa to len tak hovorí ale ja ked som bola tehotná tak som bola tiež v pohode a úplne bez stresov a rozčulovania sa nad niekym alebo nad niečim a maličký je tiež taký ale zato moja sestra tá bola stále nervozna a hádavá a s maličkou si zasa užila tie prvé 3mesiace (taká malá nerváčka to bola a stále taká uplakaná
) a to sme potom hovorili sestre nech sa nečuduje,že to má po nej ![]()
My bysme taky chtěli sourozence a také prozměnu opačné pohlaví, tedy kluka
. Ale nevím kdy. Aby od sebe měli třeba 2-3 roky, nebo počkat třeba těch asi 6 let, vůbec nevím.
Lillyccat: já bych mohla rodit třeba hned, bylo to sice hrozný a následné šití mě zlobilo ještě 2 měsíce, ale miminko mi to hnedka vynahradilo a pomohlo zapomenout
.
A ty odpady, u nás jsou miminka narozená od 1.1.2012 osvobozena na rok od odpadů, takže platit budeme až příští rok
. Kdyby se narodila 31.12.2011, tak bysme platili.
Spaní
, to máme doma andílka
. Ted zrovna šla spát.....spí mi 7-8 hodin, pak ji nakojim a pak ještě dá max.4 hodiny… a vstáváme kolem 8-9 hodiny ranní. A jak ji uspávám? To ji zase musím pochválit: dám ji do postýlky,rožnu ji lampičku, chvíli si hraje s hračkami a žvatlá, a asi po 10-ti minutách tam nastane ticho a Monča spí jak pařez
![]()
Suricatko a prcka kojíš alebo ste museli prejst na UM?
Ja zatial kojím malého,no uvidím dokedy nám to tak zostane,pretože moja mamča kojila len prvé 2 mesiace a moja sestra(dvojička) kojila do 4 mesiaca,tak som zvedavá kolko mi vydržíme ![]()
@lillyccat píše:
Myslím,že ten moj prcek je po mojom priatelovi on ked bol malinký tak bol taký kludnučký a aj mu to tak zostalo,že to nieje žiadny nervák ale taký kludas až ma to niekedy hnevá,ved mi čo sme spolu 3roky tak sme sa snád pohádali 2krát aj to kvoli blbostiam a za chvilku už nás to prešlo obidvoch
Inak neviem či je to pravda alebo sa to len tak hovorí ale ja ked som bola tehotná tak som bola tiež v pohode a úplne bez stresov a rozčulovania sa nad niekym alebo nad niečim a maličký je tiež taký ale zato moja sestra tá bola stále nervozna a hádavá a s maličkou si zasa užila tie prvé 3mesiace (taká malá nerváčka to bola a stále taká uplakaná) a to sme potom hovorili sestre nech sa nečuduje,že to má po nej
No tak to je parádní, že jste se s přítelem tak našli, my se taky nehádáme, ale když už se pohádáme, tak je to divoký
, naštěstí je to jednou do roka.
Jinak fakt věřím, že to těhotenství ovlivní miminko, malý je hodný, kdyby neměl ty prdíky snad by ani neplakal, třeba na kojení jen tak popotahuje a když mu hned dám, tak ani nepláče, ale když to hned nejde, tak spustí, jednou jsem musela kojit na procházce na lavičce ![]()
@majkla0
Ty jo, to je šikulka
ta vám teda nádherně spinká.
Mě příjde, že čím blíž jsou k sobě, tím líp si rozumí, kdyby se zadařilo chtěla bych ty 2 roky od sebe, ale teď se mi to kecá, ale uvidím, jak bude malý šikovný a co bude mít manžel v práci ![]()
@majkla0 píše:
My bysme taky chtěli sourozence a také prozměnu opačné pohlaví, tedy kluka. Ale nevím kdy. Aby od sebe měli třeba 2-3 roky, nebo počkat třeba těch asi 6 let, vůbec nevím.
Lillyccat: já bych mohla rodit třeba hned, bylo to sice hrozný a následné šití mě zlobilo ještě 2 měsíce, ale miminko mi to hnedka vynahradilo a pomohlo zapomenout
.
A ty odpady, u nás jsou miminka narozená od 1.1.2012 osvobozena na rok od odpadů, takže platit budeme až příští rok
Spaní. Kdyby se narodila 31.12.2011, tak bysme platili.
, to máme doma andílka
. Ted zrovna šla spát.....spí mi 7-8 hodin, pak ji nakojim a pak ještě dá max.4 hodiny… a vstáváme kolem 8-9 hodiny ranní. A jak ji uspávám? To ji zase musím pochválit: dám ji do postýlky,rožnu ji lampičku, chvíli si hraje s hračkami a žvatlá, a asi po 10-ti minutách tam nastane ticho a Monča spí jak pařez
![]()
![]()
Sme sa s priatelom o tom bavili asi po kolkých rokoch skúsit druhé a asi by to bolo až po 4-5rokoch nech je medzi nimi troška rozostup a predsa maličký už by bol viac taký samostatnejší ako keby mal 2roky,no uvidíme,každopádne ked budem zasa vtom určite vám dám info
.Ja som zasa to šitie nemala najhoršie ja už som na druhý den behala ako keby som ani nerodila ale ja mam ešte pred očami tie bolesti aj ked vtej chvíli ako som zbadala prcka a dali mi ho,tak som na všetko zabudla ale ešte si nato spomeniem a zatial neplánujem,že by som opet chodila s bruškom
.
A čo sa týka tých odpadov to platí asi len u vás v meste nie v celej ČR,či ![]()
Tak Monička je na tom podobne ako ten moj Mathias stým spánkom,tak to je super!A dufam,že aj tí naši prckovi budú časom spávat 7-8hodín ![]()
@lillyccat píše:
Suricatko a prcka kojíš alebo ste museli prejst na UM?
Ja zatial kojím malého,no uvidím dokedy nám to tak zostane,pretože moja mamča kojila len prvé 2 mesiace a moja sestra(dvojička) kojila do 4 mesiaca,tak som zvedavá kolko mi vydržíme
kojím, kojím ![]()
Lilly třeba ti to vydrží a budeš kojit ještě v roce, říká se, že příjdou krize, když je růstový spurt, chce to vydržet a kojit, aby se produkce mléka upravila, já bych chtěla kojit co nejdýl, je to pohodlný a miminko dostane, co potřebuje.
@suricata píše:
No tak to je parádní, že jste se s přítelem tak našli, my se taky nehádáme, ale když už se pohádáme, tak je to divoký, naštěstí je to jednou do roka.
Jinak fakt věřím, že to těhotenství ovlivní miminko, malý je hodný, kdyby neměl ty prdíky snad by ani neplakal, třeba na kojení jen tak popotahuje a když mu hned dám, tak ani nepláče, ale když to hned nejde, tak spustí, jednou jsem musela kojit na procházce na lavičce
Tak vidíš tiež to máš doma podobne stým priatelom
.Tými prdíkami si prejde skoro každý,takže máš pravdu keby nemali tie prdíky tak ani nevieš ako tí prckovi plačú,u nás to isté maličký ked zamrnká tak už viem,že je čas kojenia
a ked vidím na nom,že sa snaží tlačit a nejde mu to tak snim pocvičím on sa vyprdí a je dobre (ale poviem vám on nám prdí ako starý chlap až nám to je s priatelom smiešne
)
Suricatko inak ja keby som bola tiež v takej situácii ako ty tiež by som ho nenechala plakat a kludne by som ho nakojila hocikde,ved nenecháme tých našich prckov hladovat,no nie
![]()
@lillyccat
A jak dlouho jsi měla bolesti? A dávali ti na to něco, nebo jsi byla statečná a nic jsi nechtěla? Mě ani ty bolesti nepřišly to nejhorší, ale měla jsem hrozný strach, že to malý nebo já nedáme a pak po tom porodu jsem myslela, že to nepřežiju ![]()
Jé děvčata, ted si čtu, co jsem vám psala,to vítání občánků máme v sobotu, ne ve středu. Divný myslím na sobotu a napíšu středu
. Tak sorry, pak vám dám určitě vědět, jak jsme dopadly
.
A taky se pochlubím s kojením: na té 3měsíční kontrole se paní doktorce nelíbila Mončina váha, je prej na té nejspodnější hranici. Měří 61 cm, váha 4700 g (porodní 49cm, 3100g). Takže dokrmuju už Sunarem. Koupila jsem si homeopatika na podporu produkce mléka…zabraly asi za 2 dny, prsa mám ted nalitější. Ale po každém kojení ji mám nabídnout 50 ml Sunaru, někdy to vypije, někdy si jen cucne, nebo nechce vůbec. Hlavně, že přibírá víc a to se paní doktorce líbí. A říkaly mi, že i takhle můžu kojit dlouho. Akorát furt máme ten debilní klobouček, prostě tu bradavku nechce a nechce.
@suricata píše:
kojím, kojím
Lilly třeba ti to vydrží a budeš kojit ještě v roce, říká se, že příjdou krize, když je růstový spurt, chce to vydržet a kojit, aby se produkce mléka upravila, já bych chtěla kojit co nejdýl, je to pohodlný a miminko dostane, co potřebuje.
Tak to dúfam,chcela by som do toho roka,dlhšie už nie.Viem,čo mám kamarátku tá má 2ročného syna a ten nič iné nechce len prso a predstav si oni kde všade prídu tak on len cici-cici pýta od nej.A v noci musí sním spávat s prsom v pusine,dúfam,že také niečo sa nám nestane to by ma asi nepotešilo moc ![]()
@majkla0
to je bezva! Držím palce ať je mlíčka dost a Monička přibírá stále víc a víc, ony jsou holčičky drobnější, než kluci.
No tak to se těším na zprávy z vítání občánků, už víš, co si vezmeš na sebe a co dáš Mončí?
@lillyccat píše:
Tak to dúfam,chcela by som do toho roka,dlhšie už nie.Viem,čo mám kamarátku tá má 2ročného syna a ten nič iné nechce len prso a predstav si oni kde všade prídu tak on len cici-cici pýta od nej.A v noci musí sním spávat s prsom v pusine,dúfam,že také niečo sa nám nestane to by ma asi nepotešilo moc
Uááá mě děsí už jen kojení se zoubkama ![]()