Poradna duly
Jana Čurdová
@majkla0 píše:
Dobré večír děvčatamusím se Vám pochlubit, dnes Monička poprvé obědvala mixovanou mrkvičku, podle toho, že vše snědla (vrchovatou lžičku), jí to asi chutnalo
![]()
…já nikdy neměla ráda dušenou mrkev a dnes jsem svůj výtvor zkoušela a mrkev opravdu nezačnu jíst. Akorát si ty své ksichtíky (že to není dobré…bleee)musím nechat pro sebe, aby mě pak nenapodobovala
Ahojky.
No to si s příkrmy teda začala brzy. My ještě tak měsíc počkáme a pak zkusíme banďoru (bramboru
)
Ahoj holky
,
my zasa máme za sebou dnešné druhé očkovanie,síce trošku s plačom ale Mathiasko to zvládol
.
Doktor nás chválil,prcek mu ukazoval ako sa krásne pretáča zo zádičiek na bruško a spet a ako sa hraje s hračkami ![]()
A naše mieri sú: 7100g a 67cm
paola white: doktorka rikala, ze mam zacit s mrkvickou v 5.ti měsících, tech par dnu uz to nevadi
. Dela se mi cim dal tim min mléka, tak proto jsem taky zacala teď.
Lillyccat: je moc sikovnej a pak ze kluci jsou pozadu…nase Monca se furt jeste otáčí jen na bok, ani hračky nepomuzou,aby se pretocila, ona si proste dela podla svého.
no jasně. ona je Monča starší než Maty to jsem si nějak neuvědomila
my taky začneme tak pomaličku tak kolem . měsíce, ale mlíka mám naštěstí pořád dost takže s příkrmy nikam nechvátáme
Ja mám tiež ešte dost mlieka,tak do príkrmov sa tiež neženieme a včera doktor hovoril,že pokial kojím nemám začínat vobec s príkrmami,že nieje vobec dovod,pokial budem kojit aspon do 6.mesiaca,tak asi nebudem prikrmovat ![]()
Ahoj holky
koukám co doktor to jiný názor . holkám v jiné diskuzi to doktoři doporučili už od toho 4 měsíce … já už dávám kaši a dneska koupíme mrkvičku a pomalu začnem . taky plně kojím , ale Kuba se vysloveně na lžičku vrhá , sleduje mě když jím . je to dobré na vývoj mozku , orgánů . je jasné , že po MM děti přibírají , ale mezi tím 4-6 měsícem by se mělo začít určitě a taky to každá máma na mimču pozná kdy už by měla začít ![]()
Tak ja neviem,mám sa riadit doktorom alebo začat po 4.mesiaci pomaličky prikrmovat aj ked zatial mám dost mlieka?Rozoberala som to so sestrou,tá mi povedala,že trebars k obedu dat mrkvičku alebo brambor možem aj ked budem kojit,že nič sa nestane a že prcek si musí zvyknút aj na iné chute nie len na MM.
já taky plně kojím a mlíka mám taky hodně . neublížímu to . pokud to bude prskat a odmítat tak bych počkala , ale za zkoušku nic nedáš
@Kacenka020 píše:
já taky plně kojím a mlíka mám taky hodně . neublížímu to . pokud to bude prskat a odmítat tak bych počkala , ale za zkoušku nic nedáš
tak super,počkám ešte do toho ukončeného 4.mesiaca a pomaličky to budem skúšat,som zvedavá čo nato prcek ako sa bude tvárit pri tom a čo mu budem chutit a čo nie ![]()
Ahoj děvčata, my už se taky přetáčíme na bříško
, ještě se to pokaždé nepovede, ale vztekat se u toho umí pěkně, když to nejde
.
@Kacenka020 to máš pravdu, co doktor to jiný názor. Moje maminka mi dala knížku od profesora Švejcara - péče o dítě( sice už je 30let stará ), ale ten už doporučuje příkrmy od ukončeného třetího měsíce.Docela by mě zajímalo jestli nová vydání uvádějí to samé ![]()
Dávám malýmu přesnídávky a zeleninku už dva týdny, aby se naučil na lžičku. K obědu si dá pár lžiček a pak stejnak dávám ještě mlíčko. Ale kdybych kojila, tak co nejdéle
![]()
@lillyccat píše:
tak super,počkám ešte do toho ukončeného 4.mesiaca a pomaličky to budem skúšat,som zvedavá čo nato prcek ako sa bude tvárit pri tom a čo mu budem chutit a čo nie
ale jak koukám , tak ukončený 4 měsíc už máte
najíždíte pátý
já dám první určitě mrkev , pak třeba mrkev s bramborou a pak i prý hodně jede dětem dýně , cuketa , brokolice a pastyňák ![]()
@Luciper jo to oni říkaj , pár lžiček a pak dokojit . Kuba ze lžičký jí jak největší borec a hrozně o to baví
nebo teda v tvém případě dokrmit UM ![]()
@Kacenka020 píše:
ale jak koukám , tak ukončený 4 měsíc už mátenajíždíte pátý
já dám první určitě mrkev , pak třeba mrkev s bramborou a pak i prý hodně jede dětem dýně , cuketa , brokolice a pastyňák
No vidíš a ja som si myslela,že koniec 4.mesiaca bude 21.6.-vtedy je ukončený,či?! (maličký sa narodil 22.1. a 22.6.-to bude mat presne 5.mesiacov)
@lillyccat Kuba se narodil o týden dřív . 4 měsíc už máte ukončený , najíždíte patý . stejně jako my ![]()
Ahoj holky,
nám doktorka říkala, že přibírá hezky, že příkrmystačí až od ukončeného 6.měsíce, tak mám ještě dva měsíce čas ![]()
Teď jsem byla nemocná a malý to vůbec nechytil, protože měl protilátky v mlíku, tak chci jen kojit co nejdýl, možná dám vodu, kdyby bylo moc vedro.
Majklo myslím, že Monička je jen rozvážná a až si to promyslí, bude se otáčet a lítat, už ji nezastavíte ![]()
Lilly Mathiasek je kouzelný ![]()