Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
28.5.12 21:18
@majkla0 píše:
Dobré večír děvčata :mavam:musím se Vám pochlubit, dnes Monička poprvé obědvala mixovanou mrkvičku, podle toho, že vše snědla (vrchovatou lžičku), jí to asi chutnalo :dance: :srdce: …já nikdy neměla ráda dušenou mrkev a dnes jsem svůj výtvor zkoušela a mrkev opravdu nezačnu jíst. Akorát si ty své ksichtíky (že to není dobré…bleee)musím nechat pro sebe, aby mě pak nenapodobovala :mrgreen:

Ahojky.

No to si s příkrmy teda začala brzy. My ještě tak měsíc počkáme a pak zkusíme banďoru (bramboru :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
28.5.12 22:01

Ahoj holky :mavam: ,
my zasa máme za sebou dnešné druhé očkovanie,síce trošku s plačom ale Mathiasko to zvládol :palec: .
Doktor nás chválil,prcek mu ukazoval ako sa krásne pretáča zo zádičiek na bruško a spet a ako sa hraje s hračkami :mrgreen:
A naše mieri sú: 7100g a 67cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
29.5.12 05:50

paola white: doktorka rikala, ze mam zacit s mrkvickou v 5.ti měsících, tech par dnu uz to nevadi :). Dela se mi cim dal tim min mléka, tak proto jsem taky zacala teď.

Lillyccat: je moc sikovnej a pak ze kluci jsou pozadu…nase Monca se furt jeste otáčí jen na bok, ani hračky nepomuzou,aby se pretocila, ona si proste dela podla svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.5.12 10:18

no jasně. ona je Monča starší než Maty to jsem si nějak neuvědomila :-) my taky začneme tak pomaličku tak kolem . měsíce, ale mlíka mám naštěstí pořád dost takže s příkrmy nikam nechvátáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
29.5.12 10:52

Ja mám tiež ešte dost mlieka,tak do príkrmov sa tiež neženieme a včera doktor hovoril,že pokial kojím nemám začínat vobec s príkrmami,že nieje vobec dovod,pokial budem kojit aspon do 6.mesiaca,tak asi nebudem prikrmovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
29.5.12 10:55

Ahoj holky
koukám co doktor to jiný názor . holkám v jiné diskuzi to doktoři doporučili už od toho 4 měsíce … já už dávám kaši a dneska koupíme mrkvičku a pomalu začnem . taky plně kojím , ale Kuba se vysloveně na lžičku vrhá , sleduje mě když jím . je to dobré na vývoj mozku , orgánů . je jasné , že po MM děti přibírají , ale mezi tím 4-6 měsícem by se mělo začít určitě a taky to každá máma na mimču pozná kdy už by měla začít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
29.5.12 11:07

Tak ja neviem,mám sa riadit doktorom alebo začat po 4.mesiaci pomaličky prikrmovat aj ked zatial mám dost mlieka?Rozoberala som to so sestrou,tá mi povedala,že trebars k obedu dat mrkvičku alebo brambor možem aj ked budem kojit,že nič sa nestane a že prcek si musí zvyknút aj na iné chute nie len na MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
29.5.12 11:21

já taky plně kojím a mlíka mám taky hodně . neublížímu to . pokud to bude prskat a odmítat tak bych počkala , ale za zkoušku nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
29.5.12 11:23
@Kacenka020 píše:
já taky plně kojím a mlíka mám taky hodně . neublížímu to . pokud to bude prskat a odmítat tak bych počkala , ale za zkoušku nic nedáš

tak super,počkám ešte do toho ukončeného 4.mesiaca a pomaličky to budem skúšat,som zvedavá čo nato prcek ako sa bude tvárit pri tom a čo mu budem chutit a čo nie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.5.12 11:26

Ahoj děvčata, my už se taky přetáčíme na bříško :mrgreen: , ještě se to pokaždé nepovede, ale vztekat se u toho umí pěkně, když to nejde :dance: .
@Kacenka020 to máš pravdu, co doktor to jiný názor. Moje maminka mi dala knížku od profesora Švejcara - péče o dítě( sice už je 30let stará ), ale ten už doporučuje příkrmy od ukončeného třetího měsíce.Docela by mě zajímalo jestli nová vydání uvádějí to samé :jazyk:
Dávám malýmu přesnídávky a zeleninku už dva týdny, aby se naučil na lžičku. K obědu si dá pár lžiček a pak stejnak dávám ještě mlíčko. Ale kdybych kojila, tak co nejdéle :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
29.5.12 11:27
@lillyccat píše:
tak super,počkám ešte do toho ukončeného 4.mesiaca a pomaličky to budem skúšat,som zvedavá čo nato prcek ako sa bude tvárit pri tom a čo mu budem chutit a čo nie :mrgreen:

ale jak koukám , tak ukončený 4 měsíc už máte :) najíždíte pátý :) já dám první určitě mrkev , pak třeba mrkev s bramborou a pak i prý hodně jede dětem dýně , cuketa , brokolice a pastyňák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
29.5.12 11:28

@Luciper jo to oni říkaj , pár lžiček a pak dokojit . Kuba ze lžičký jí jak největší borec a hrozně o to baví :) nebo teda v tvém případě dokrmit UM :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
29.5.12 11:38
@Kacenka020 píše:
ale jak koukám , tak ukončený 4 měsíc už máte :) najíždíte pátý :) já dám první určitě mrkev , pak třeba mrkev s bramborou a pak i prý hodně jede dětem dýně , cuketa , brokolice a pastyňák :)

No vidíš a ja som si myslela,že koniec 4.mesiaca bude 21.6.-vtedy je ukončený,či?! (maličký sa narodil 22.1. a 22.6.-to bude mat presne 5.mesiacov)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
29.5.12 11:40

@lillyccat Kuba se narodil o týden dřív . 4 měsíc už máte ukončený , najíždíte patý . stejně jako my :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
29.5.12 16:12

Ahoj holky,
nám doktorka říkala, že přibírá hezky, že příkrmystačí až od ukončeného 6.měsíce, tak mám ještě dva měsíce čas ;)
Teď jsem byla nemocná a malý to vůbec nechytil, protože měl protilátky v mlíku, tak chci jen kojit co nejdýl, možná dám vodu, kdyby bylo moc vedro.
Majklo myslím, že Monička je jen rozvážná a až si to promyslí, bude se otáčet a lítat, už ji nezastavíte :mrgreen:
Lilly Mathiasek je kouzelný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital