Prvorodičky s TP 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
28.6.15 13:32

@jijo
Konizaci v tehotenstvi jo? to jsem myslela, ze se nedela. Kdyz jsem na ni byla, tak jsem mesic v kuse krvacela, to si neumim predstavit jeste byt do toho tehotna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.6.15 13:43

@Janča91 Tak na netu jsem cetla ruzne nazory, ale nakonec jsem se rozhodla duverovat doktorce. Zakrok byl sice narocnejsi, ale ve finale vse bylo ok. Nemela jsem zadne problemy. Teda kdybych nenatrefila na neohleduplneho doktora. Každopádně bych to nikomu neprala. Od zacatku těhotenství jsme s manželem ve velkem stresu. Ale verime v dobry konec :) Jen teda skoro nic nesmim, tak se tesim az bude prcek na svete a budem moci podnikat nejruznejsi aktivity :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.6.15 13:48

@jijo
To je jasne, tak hlavne, aby vse dobre dopadlo! Me ta konizace mozna ceka jeste jednou po porodu, ale spis cekam v zazrak, ze se to porodem spravi. Vcera ta doktorka v porodnici prace taky nebyla zrovna citliva :? Ultrazvuk vsechno dobry, ale kdyz sla prohmatnout prstem ten cipek, tak jsem se kroutila bolesti. Takze to mozna bylo i tim. Ale mohla me na to upozornit, kdyz jsem prisla domu, tak jsem tam radsi jeste volala, jestli je to spineni normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.6.15 14:25

@Janča91 Nekde jsem cetla, ze těhotenství na to muze mit vliv v dobrem slova smyslu. Tak me ceka po porodu testovani a ockovani (to az nebudu kojit). Snad to bude stacit. Verila bych, ze to bylo tim. Ja uz ted radsi upozornuji, ze jsem po zakroku a navic tim zkracenim jsou uz citlivejsi. Navic si myslim, ze caste vysetreni ke konci tehu neni dobre. Do 27tt mi cipek drzel, ted uz mam v sobe pro jistotu kortikoidy. Takze doufam, ze mimco jeste nejakou dobu vydrzi v brisku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.6.15 14:31

@jijo
Jj doktor mi rikal, ze by to mohlo pomoci. Ja na to ockovani moc neverim :( jednou mi doktor rekl, ze to nema smysl, kdyz ty viry v sobe mam a najednou chce, abych se nechala ockovat.. bojim se, aby ze me jen nechteli vytahnout penize za nic.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.6.15 14:36

@Janča91 Tak pokud clovek strida partnery, tak to smysl nema. Ale pokud prijdou na to, jakym typem viru je to zpusobeno, tak by to melo zabrat. Aspon takhle mi to v nemocnici a moje doktorka vysvetlovala. Každopádně to zkusim. A vzdy je tu posledni moznost dat vse pryc. To je samozrejme na kazde zene. Jen me zaskocila, ze puvodne chtela at ockovani podstoupi i manzel, ale po zakroku uz ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.6.15 17:24

@jijo
No to je další věc, taky jsem se ptala, jestli tím můžu nakazit partnera a jak se případně tomu bránit a vždy mi každý doktor, kterýho jsem se ptala řekl, že chlapovi to nic neudělá. Ale pak na netu čtu něco jinýho.. :?
No ale co se týká toho očkování, tak mi nejprve řekl, že je více typů a je možný, že mám buď jen jeden vysocerizikový, nebo jich mám více. A kdybych měla jen jeden, tak mě může očkovat proti těm ostatním. Tak jsem si nechala udělat test (asi 1 500,–) a vyšlo mi, že jich mám v sobě víc. Takže to očkování nemá smysl. Protože tě nemůžou očkovat proti něčemu, co už máš. No a najednou zas obrátil a že mě očkovat může. Tak se mi to právě zdá divný :? Asi co doktor, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
28.6.15 18:50

@junior007 Já byla 24+5tt, v Gennetu to dělají jen do 28tt, pak už je miminko moc velký a není tak hezky vidět. Tebe ještě v 31tt vezmou na 3D? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.6.15 20:38

@Janča91 Nakazit bys ho neměla. Aspoň tohle mi tvrdila doktorka. Je tam velmi nizká pravděpodobnost. No mě to čeká všechno až po porodu a kojení, takže uvidím co mi zjistí. Očkování každopádně proběhne, nikdy o jiné možnosti nemluvila. A doporučovala mi mít co nejdřív děti. Takže uvidím, jak to vše dopadne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
28.6.15 22:14

@jijo
Taky mi doktor řekl, že by bylo lepší otěhotnět co nejdřív, naštěstí jsme o tom v té době už uvažovali. No byla bych šťastná, kdyby se to porodem zaléčilo.. Trvá to už třetím rokem a pořád jsem na tom stejně :( A v kolikátém týdnu teď jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
29.6.15 07:36

@Janča91 Tak u mne se na to prislo na zacatku těhotenství, jelikoz ex doktorka zanedbala prevenci, i kdyz jsem u ni byla min 2× do roka :,( Tvrdila mi, ze bez hormonu neotehotnim. My to zkusili a povedlo se. :lol: Ted sem 29+5tt. Je u mne ale realna sance, ze po detech budu muset vse dat pryc…Vysvetlovala mi mudr, ze mam chycene i kanalky a ty nejdou zcela procistit..Každopádně se to zacne resit po porodu. Snad to bude vse ok. Nechtela bych s tim mit dlouhodobe problemy. A nezkousela jsi nazor jineho doktora? Naděje umira posledni, treba to opravdu porod vyresi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
29.6.15 08:35

@jijo
aha :? No ti doktoři jsou někdy na facku, taky znám takovou „doktorku“. Já už byla u více doktorů, teď chodím do onko-gynekologické poradny. Ale pořád jen slyšim - čekat, čekat, čekat. Ono to zmizí a že s tím nic jinýho dělat nemůžou. Naštěstí mi vždy histologie vyšla čistá. Tak čekám no :mrgreen:
Tak to jsme od sebe pár dní :) Já už se nemůžu dočkat, až malá bude venku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.6.15 15:06

@jijo, @Janča91 jj, ve zhruba 12tt jsem byla též, pak snad kolem 20tt a pak právě mám pocit kolem toho 28-32tt máme jít. U nás je to nějaké takové, že to je brané jako „velký“ ultrazvuk, nebot chodím na reprodukční medicínu, kde dělají v lepší kvalitě ultrazvuky + 3D - asi mají nějakou smlouvu nebo nevím :mrgreen: jinak mi samo dělá ultrazvuky i u sebe v ordinaci :) proto právě nevím, kdy..ale snad si to opradu pamatuju dobře. Jinak u nás chtěli za 3D platit jen ve 12tt a chtěli 1 000,–

Příspěvek upraven 29.06.15 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.6.15 15:08

@Janča91 Taky jsem byla minulý týden v téhle poradně a právě paní doktorka říkala, že může mamča špinit, či lehce krvácet, ale neměla by ses mít čeho bát, je to jen klasicky z toho čípku, který tam „rozprýpe“ :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.6.15 15:12

@Burunda no spíš to beru jako velký ultrazvuk, jak píšu výše, chodím do centra reproduk. medicíny…ale koukám na weby různé, a asi je to ok :lol:
 http://www.babyonline.cz/…ni/ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital