Poradna duly
Jana Čurdová
@Janča91 jj, to by mělo být na tvrdnutí… Mně doktorka řekla, že pokud to je cca do 20 tvrdnutí denně, že je to normální, ale zdá se mi to dost… Ale neberu nic, prý se tak ta děloha pomalu připravuje a „nacvičuje“ si to… Pokud tě to nebolí nebo to neni příliš často, tak bych to neřešila
Jsou dny, kdy to nemam vůbec, ale pak jsou zase naopak dny, kdy i několikrát…
@Janča91 Mě ho můj doktor napsal už před měsícem, je to proti křečem v nohách atd, já ho tedy beru mám to rozpustné magnesium Chytré miminko se to myslím jmenuje, ono v tom je i béčko myslím atd.
Mě jinak braly hrozné křeče do nohou tak mi napsal ještě homeopatika ![]()
@makalka09 @Krisťule88
No já mám právě dilema, protože ted mě fakt nic nebolí.. jen když se víc namáhám, ale to si nachvilku lehnu a přejde to. Tak to právě do sebe nechci cpát zbytečně, navíc mi řekla at to beru asi 4× denně!
Aha? No mě nic taky jakože není ale ten hořčík se dává, ale mě řekl jeden ten pytlíček denně a když jsem mu řekla o těch křečích a jestli si nemám dávat pytlíčky dva, tak mi řekl, že jestli chci mít průjem tak jo
ale že mi napíše ty homeopatika. Takže si hořčík kup ale zase 4× denně mi příjde předimenzovaný ![]()
@Krisťule88
Mě napsala do papírů Mglac. A že si nemám kupovat nic jinýho
ale nevim co to je. Jestli to lecitiv.. bylo ji prd rozumět, protože to byla nějaká ukrajinka ![]()
@Janča91 Tak 4× denně mi přijde docela drastický už
celý život se držím zásady, že pokud mi není opravdu špatně, tak do sebe nic necpu, přijde mi to zbytečný a tvrdnutí bříška k pozdějšímu těhotenství podle mě prostě patří… Je to na tobě, ale pokud tě netřápí křeče nebo opravdu časté tvrdnutí, tak bych na to hodila bobek…
@Janča91 Ja beru magnosolv skoro od počátku těhu. Bud jen večer (doporučení moji doktorky) a nebo ráno a večer (takhle mi to dávkovali v nemocnici). Zažívací problémy z toho teda nemám, ale v prvním a druhém trimestru jsem skoro nic nejedela a nepila, jelikož mi vše dělalo zle, takže i s tímto jsem bojovala. Taky jsem dostavala magnezium v injekcich při hospitalizaci kvůli konizaci. Ještě mi ho psala po UTZ ve 21.tt - doktorka mi chtěla udělat 3D fotky a jelikož nic neviděla tlačila tak moc, až jsem měla celé fialové břicho a jakýkoliv pohyb mě dost bolel.
@Janča91 já ho beru už 4 měsíce 3× denně tabletu - mám to nařízené od doktorky a je mi dobře ![]()
Holky, trošku odbočím od tématu bříšek…řekněte mi něco… co děláte doma celý dny, když už nemusíte chodit do práce?
Já jsem zoufalá a to jsem doma první den
Kromě domácích prací, nějak nevím čím se teda zabavit… Všechno mi přijde jako vyslovený lenošení a to teda nejsem zvyklá ![]()
@Burunda
No já jsem doma od začátku těhu a je to peklo ![]()
Jak řikáš, domácí práce. Je teda fakt, že jsem hodně jezdila na nákupy pro mimčo. A vždycky se snažim sehnat někoho, kdo zrovna není v práci a bude mi dělat společnost
Ale doma je to utrpení.
@Janča91 Mě všichni pracují, nemám koho shánět
Tak to doma asi umřu ![]()
@Burunda Já jsem od začátku těhu doma a ke všemu ve velmi klidovém režimu. Takže nemůžu ani domácí práce (ale samozřejmě to nelze dodržovat
). Jen teda nedělám nic namáhavého. Když to šlo, tak ve vycházkách jsem chodila ven. Jenže to už taky nejde moc často. Takže hodně čtu, koukám po netu co bude ještě potřeba koupit (nemám zatím skoro nic), věnuji se kočičákům a doufám, že mi povolí více pohybu
. Není toho mnoho, ale když musí člověk ležet, má prostě smůlu ![]()
@jijo Já mám těhotenství bez problémů, nic mi není, přibrala jsem jen kilo a půl a prostě jsem najednou ze dne na den doma… vybírám dovču a pak nastupuju na MD, jen mi dva měsíce před porodem přijdou jako nesnesitelně dlouhá doba ![]()
Samozřejmě chápu, že když má někdo rizikové těhotenství, je to něco jinýho, než, když já jen nemám do čeho píchnout ![]()
@Burunda je to nekonečné lenošení
já jsem doma už 4 měsíce a tak jsem si zvykla, že už mi to nepřijde. Ale ze začátku jsem z toho byla na prášky
ale každý den si dám nějaký úkol a musim ho udělat
včera to byla třešňová marmeláda, dneska rybízová buchta, zítra budu žehlit oblečky na mimčo. ale všechno hezky pomálu a s klidem, aby mi to vydrželo do 13ti hod
no a jakmile padne 13.00hod, začnou vycházky, tak jdu ven a je to ![]()