Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@len10 Renie je v pohodě mám ho v lékárně pořád
Já měla ráno u postele piškoty a zobala jsem je ještě než jsem vstala pak mi bylo celkem dobře
a někdo radí studenou colu po lžičkách, ale ta mi nepomohla ![]()
Ahoj holky, tak jak pokracujete? Mne je malinko lip chvilema, tak jsem stastna. Chtela jsem se zeptat, kdy jste dostaly tehotenskou knizku, dekuji ![]()
@len10 Mě jí daly až ve třináctém týdnu, měla jsem hematom tak se čekalo co z toho bude, ale vím že jí někde dávají po 10. týdnu nebo odběrech krve v 11.tt ![]()
Ahoj holky, já byla včera na kontrole, tak máme
a vše je v pořádku
Měříme 2,6 cm
Nevolnosti pomalu ustupují, tak snad už to bude veselejší. Za týden jdu na odběry a za 3 týdny na ultrazvuk do Tornera v Ústí.
@Zupa Prosimtě když jsi byla na screeningu, dělali Ti vaginální ultrazvuk nebo přes břicho? Já jsem byla včera na kontrole v 10. tt a dělal mi ještě vaginální - to se asi dělá ten první trimestr, co?
@hrwjg gratuluji k srdíčku
ultrazvuk na screeningu je první který se dělá přes břicho, ale hlavně z toho důvodu že se počítá s doprovodem v Torneru jsou na to přichystaní, tatínek má židli připravenou hned u tebe aby jste se mohli držet za ruce ![]()
Jinak si sama nezapomen říct o fotku mě se sám nezeptal jestli chci ale nakonec jsem si mohla vybrat z několika co pořídil během vyšetření. To samé pohlaví jestli chceš vědět musíš se zeptat, za každé chce teda stovku ale stojí to za to ![]()
@Zupa Moc dekuji za vsechny informace, ja bych fotku brala, ze je to automaticky u tohodle ultrazvuku
no uz se tesim strasne
a jak dlouhy lhuty na objednani tam jsou? Ve Stellartu mi rekli, ze staci, kdyz se objednam az pristi tyden v utery po odberech, tak me to trochu prekvapilo, aby se to pak stihlo
a tobe teda pohlavi rekli, jo?
@hrwjg Já se objednávala 3 týdny dopředu a čekala jsem že půjdu do 14 dnů, jenže už nebylo místo tak jsem šla až na konci 14. týdne, ve stellartu mi mimčo odhadli o 4 dny mladší, ale za tu dobu to dohnalo a byla jsem už 13+5 takže tip top. Screening se dělá do 13+6, tak je lepší volat dřív ![]()
Pohlaví mi na dotaz řekl okamžitě, vůbec neváhal, prý jasná holka
zítra jdu na 3D ultrazvuk tak uvidím jestli se to potvrdí.
A ještě mám jednu čerstvou informaci, nevím jestli už máte vybrané pediatry, ale já s tím měla dneska celkem problém, všude už je plno. Nakonec mě vzala doktorka Procházková, ale chtěla jsem k dr. Holubové má moc dobré ohlasy a ta ted bere děti co se narodí červenec a dál, takže radím neotálet s tím, mě to překvapilo ![]()
@Zupa no teda, to ja budu mit asi taky tip top. A s tema pediatrama, tos me teda sokovala primo… to uz si musim obstarat doktora pro mimouska, kdyz jeste nemam po trimestru?
to je fakt sila teda…a obe ty doktorky, ktere zminujes, jsou v Tp?
@Zupa jeste me napadlo k odberum na ten screening - kdy ti je delali? Ja budu 10+4, neni to pozde? ![]()
@hrwjg No mě to taky šokovalo vůbec jsem netušila že je o pediatry taková rvačka, obě jsou z teplic ta ke které jdu je v nemocnici.
Pozdě to na odběry není dělali mi je taky tak ![]()
Holky, na to mě upozorňovala kamarádka taky, že hned jak budu mít průkazku ať to jdu oběhnout, že je problém někoho sehnat :-/ mam odběry a UTZ přesně za týden, tak snad už jí dostanu ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla vcera take a mam prukazku ![]()
Za mesic jdu na screening do usti- to uz vam rekli pohlavi zupa?
hrwjg gratuluju ![]()
@len10 jo jo v Ústí nám řekl pohlaví a včera jsme byli na genetickém ultrazvuku a holčička potvrzena, pan doktor se prý neplete, když neví tak nepoví ![]()
@Zupa Tak to moc děkujeme za tyhle informace, myslím, že by nás to asi nikoho jen tak nenapadlo, co holky?
a gratuluju k potvrzení holčičky a hlavně k tomu, že je vše v pořádku
Prosimtě a tu genetiku jsi měla z nějakýho důvodu? Nebo je to standard?
@modelka86 Ahojky
Ty máš odběry i ultrazvuk ve stejný den? Dej potom vědět, jak s tím pediatrem, prosím - my máme TP nějak na stejno, tak ať vím ![]()
@len10 Půjdeš taky do Tornera?
jinak děkuju
já jdu teď v úterý na odběry a za cca 3 týdny na ultrazvuk screeningový, tak se těším i bojím ![]()