Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@len10 První, to jsme tu asi všechny s prvním
a kolik Ti je? Mně bude 32.
@len10 Jo jo je to z toho screeningu ve 13. týdnu, zatím nejhezčí fotka co mám ![]()
@len10 Tak to se možná budeme znát nakonec, nee?
nechodila jsi na gympl? ![]()
@Zupa Ta fotka je fakt hezoučká no, už se taky těším
a to je teda 3D ultrazvuk, viď?
@hrwjg nene to je obyč ultrazvuk na 3D jsem ještě nebyla to se teprve chystám. Ten 3D je prakticky jen pro tvoje potěšení ![]()
Foto z 3D nebo 4D vypadá takto (foto z internetu
)
@Zupa Ahaaa, no vidíš a já jsem si myslela, že právě to je nějaký ten 3D nebo dokonce 4D, a že právě díky tomu tam je všechno tak pěkně vidět, i to pohlaví ![]()
Tak holky, hlásím, že dneska odběry jsou za mnou a 15.2. v 17:30 jdeme na screeningový ultrazvuk
a @Zupa - měla jsi pravdu, váha přesně o 2 kg vyšší než mám doma
ale naštěstí tím, že jsem od začátku těhu shodila 3, tak pořád je váha nižší než na začátku
Jinak toho ultrazvuku už se nemůžu dočkat, ale zároveň se modlím, ať je všechno v pohodě.
@hrwjg to jsem ráda že je to nezávisle potvrzeno ![]()
Držím palce na screening, určitě bude všechno v pořádku ![]()
Hrwjg:
Hele chodila
ale podle me jsme se tam minuly, ty uz jsi byla z gymplu, kdyz jsem prisla na 4 - lety podle tvyho veku ![]()
Zupa: krasna je ta z toho 13. mesice, ja na nej jdu 18.2 ![]()
@Zupa Děkuju, dám pak vědět
a co teď vlastně Tebe čeká za vyšetření a pořizujete už nějaké věci pro miminko?
@len10 To jsme se určitě minuly no
možná by ses znala s mým Tomem, ten je o 4 roky mladší než já a taky chodil tam, ale na 8letej. Za mě snad ještě ani ten 4letej nebyl.
@hrwjg Já byla minulý týden na kardiu srdíčka a ultrazvuku orgánů, to bylo asi to nejdůležitější. Ted mě bude čekat test na těhotenskou cukrovku, budu se objednávat na 3D ultrazvuk a 1.2. poradna ![]()
Jinak jsem poměrně brzo kupovala postýlky, potřebuji vždy jednu do ložnice a jednu do obýváku abych nemusela po schodech a jednou to mám ke mě domů a jednou v teplickém bydlišti, protože tam budeme půl roku, takže je mám rovnou 4×
kupovala jsem z bazárku Ikeácké Sundvik.
Oblečení mám už asi taky všechno z povánočních výprodejů, z bazárku jsem koupila i hrací deku za pár kaček a fakt krásnou, nové vibrační lehátko a minulý týden jsem si jela pro kočárek a i když jsem se bazarovému bránila nakonec mi to přišlo jako nejlepší řešení a mám Bugaboo Cameleona ![]()
Už mi chybí jen vanička, autosedačka, povlečení a mantinely do postýlek, chůvičky a plenky. A komplet taška do porodnice. Monitor dechu mi půjčí brácha od něj z práce ![]()
Jinak jsem ráda že to mám doma, protože se mi s tím břichem už moc nechce cestovat a dlouhé nákupy mě unavují. Předtím jsem to všechno koupila ještě plná nadšení a energie ![]()
A taky se chystám objednat na těhotenské focení ale plánuji ho až později, ráda bych aby už měli bříško i ségra a švagrová a mohli jsme si udělat společnou ![]()
@Zupa No nekec, tak Ty už máš takhle skoro všechno, jo? Teď jsem se trochu vystresovala
ale tak já už taky koukám a řekli jsme, že začneme kupovat po screeningu no
Tyjo a 4× postýlku, to je mazec
Prosimtě a kde jsi to kupovala? Na jakém bazárku? Já Ikeu taky sleduju, ale právě mi to přijde zbytečně drahý, tak jestli by byla možnost to někde sehnat z bazaru hezký a levnější, taky bych využila. A už jsi rozhodnutá pro porodnici? Já bych chtěla, aby mě rodil Schmitz ze Stellartu přímo…
@hrwjg No taky si trochu připadám jako exot že mám skoro všechno doma
![]()
Kupovala jsem na bazárku na facebooku stačí zadat IKEA bazar jsem ve dvou a myslím že jich tam víc není
Měla jsem štěstí že jsem kupovala od dvou maminek co měli doma vždy po dvou postýlkách jednu za 1000Kč i s matrací takže super cena.
Právě jsem je kupovala taky někdy po screeningu protože jsem se bála že už pak nikde nebudou ![]()
Jo Schmitz by byl fajn, vím že to i maminkám nabízel že by je odrodil, ale v teplické a tam se mi popravdě moc nechce i když recenze na ní jsou dobré ![]()
Uvažuji o Ústí a s největší pravděpodobností se budu registrovat tam a kdybych rodila o víkendu což jezdíme domů do Vroutku tak pojedu do Kadaně kde není třeba registrace a popravdě si tajně přeju aby se to povedlo jet tam ![]()
@Zupa Kadaň jsem chtěla vždy. Bohužel je to z ruky
takže nakonec vyberu Teplice a to hlavně z toho důvodu, že mi kamarádka (sestřička) řekla, že je to vlastně jedno kde, protože vždy záleží na směně… ![]()