Prvotrimestrální screening a tripl testy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
19.3.12 15:51
pandora píše:
No ironie je že já všecky testy včetně triplů mám super takže doktor ani nic řict nemohl takže furt blekotal dokola ten věk :mrgreen: dokola. Evidentně chtěl ty prachy no.

To je vůl :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.3.12 15:54
parketka píše:
Crystal87 píše:
holky a máte zkušenost s odmítnutím plodovky?J8o tom hodně uvažuju ale tak nějak se bojím že doktor pak bude jen hnusnej že mu díky mě nespadne pár tisíc navíc do kapsy…
Já jelikož mi bude v květnu 35 tak patřim do skupiny kdy je plodovka automatická a už asi od 11. týdne doktorovi říkám, že na ní nechci. Tam mě nikdo nedostane ani heverem a on to bere v klidu. Jen ještě na příští kontrole odmítnu i ty triple testy což už mi bude asi trochu nepříjemný, ale vážně mi přijdou zbytečný.

Plodovka není automatická. A vezmi si, že ve odborně vyspělým světě se na triply už neposílá, můj doktor to nedělá, u Apolináře to nedělají. Takže a´t si ti doktoři, co jsou 100 let za opicema trhnou nohou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.12 16:20

Holky, můžu se zeptat, kdy se dělá UTZ??? Četla jsem, že ve 12 tt, ale mě doktorka nikam neposlala. Jen mě dala leták, jestli chci, at se objednám na ten placený NT screening v 13 tt??? Přijde mi to zvláštní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26574
19.3.12 16:27
Anonymní píše:
Holky, můžu se zeptat, kdy se dělá UTZ??? Četla jsem, že ve 12 tt, ale mě doktorka nikam neposlala. Jen mě dala leták, jestli chci, at se objednám na ten placený NT screening v 13 tt??? Přijde mi to zvláštní :nevim:

Součástí toho je ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.12 16:31
jenny.fields píše:
Anonymní píše:
Holky, můžu se zeptat, kdy se dělá UTZ??? Četla jsem, že ve 12 tt, ale mě doktorka nikam neposlala. Jen mě dala leták, jestli chci, at se objednám na ten placený NT screening v 13 tt??? Přijde mi to zvláštní :nevim:

To vím, ale moje doktorka neví, že jsem se tam objednala. To bych jako neměla UTZ, kdybych si to nezaplatila?

• Citovat
  • Upravit
29436
19.3.12 16:34
Anonymní píše:
jenny.fields píše:
Anonymní píše:
To vím, ale moje doktorka neví, že jsem se tam objednala. To bych jako neměla UTZ, kdybych si to nezaplatila?

Já myslím, že měla. Ve 12tt. se normálně UTZ. dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.3.12 16:59
gabi.design píše:
Anonymní píše:
jenny.fields píše:
Anonymní píše:

Pojiš´tovna platí tři ultrazvuky. Takže pokud nemáš nadstandart a nebo ochotného gyndaře, tak si myslím, že ve 12.týdnu to není. Je to na začátku a pak tady: http://www.gynhelp.cz/prenat_pece.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.3.12 17:25

Mě ultrazvuk dělá každej měsíc když jdu na gyndu. Sice jen kontroluje srdíčko a asi jen 5 minut ale dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
19.3.12 17:26
gabi.design píše:
Anonymní píše:
jenny.fields píše:
Anonymní píše:

Já jsem 12 tt a utz jsem neměla.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.3.12 17:27
pandora píše:
Mě ultrazvuk dělá každej měsíc když jdu na gyndu. Sice jen kontroluje srdíčko a asi jen 5 minut ale dělá.

Jestli neplatíš nadstandart, tak je to jeho dobrá vůle :palec:
Já platím a měla jsem teda vždy ultrazvuk, měření čípky, fotky, video, video z 4D, je dobře vybavený, ale není to levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.3.12 17:29

Ne nic neplatim ale na ta klíčová vyšetření chodim na soukromou kliniku a tam platim jak mourovatá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
19.3.12 18:46

Mě taky dělá každou návštěvu ultrazvuk, vaginální vyšetření, kontroluje moč, tlak a mimčo mi nahrává na USB, který jsem od něj dostala. A jsem moc spokojená.

• Citovat
  • Upravit
2383
7.10.12 21:12

Zajímalo by mě jak to je! Zatím nevím jestli budeme muset podstoupit tripl testy, dělají to stále všichni lékaři, když je to tak nespolehlivé a výsledky neodpovídají realitě? A pokud lékařka bude chtít ty testy dělat mohu odmítnout. Možná je to hloupá otázka ale zajímá mě to, co jsem tak četla tak akorát děsí těhotné a miminka jsou v pořádku! Budu vděčná za jakýkoliv názor. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.10.12 21:28
@nicolle24 píše:
Zajímalo by mě jak to je! Zatím nevím jestli budeme muset podstoupit tripl testy, dělají to stále všichni lékaři, když je to tak nespolehlivé a výsledky neodpovídají realitě? A pokud lékařka bude chtít ty testy dělat mohu odmítnout. Možná je to hloupá otázka ale zajímá mě to, co jsem tak četla tak akorát děsí těhotné a miminka jsou v pořádku! Budu vděčná za jakýkoliv názor. Děkuji!

tak ti napíšu ten svůj :mrgreen: tripl testy mají možná někdy falešný výsledek, ale já bych je neodmítla. Mě osobně vyšly špatně na DS a šla jsem na plodovku. Tu jsem taky neodmítla, naopak, měla jsem pak jistotu, že je všechno v pořádku, byla jsem za to ráda a mohla jsem se v klidu těšit na mimi. Postižené dítě bych si nenechala, ale podstoupila bych to i kdyby ano, abych věděla s čím se moje dítě narodí. Já jsem vděčná, že tyhle možnosti máme a ráda je využiju, co by za to jinde dali. Odmítnout je určitě můžeš, to záleží jen a jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.10.12 21:38

Odmítnout to určitě lze, zvlášť pokud máš udělaný screening I. trimestru a byl negativní, tak nemají smysl. Moje dr. je celkem stará škola, v 1. těhot. mi je dělala, i když jsem ten scr. měla, teď už mi na genetice do výsledků rovnou napsali, že je riziko DS nízké, nedělat triply a neměla jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí