Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My mame pejsky dva… Yorksirku Terezku - tu jsme podedili az ted na jeji stari a typickeho voriska Endyho… Tereza uz je psi dama, zadna sranda a hry…ale Endy je spravne sidlo… porad v pohybu, porad s hrackou, vzdy pripraven ukrast co polozim na zem (nejradsi ma ponozky) a vzdy ochotny se pomazlit!!! Uzijeme si s nim plno legrace a opravdu mam pocit ze mi ROZUMI ![]()
Nasi malou nadevse miluje a uz se nemuzu dockat, az mala zacne lezt a pejska TYRAT vecnym tahanim za usi a ocas
Endy totiz nezustane nic dluzen… to bude teprve veselo ![]()
mag píše:
Buď vořecha nejlépe z útulku, nebo psa s PP, nejhorší je pes bez PP po rodičích s PP, proč asi ti psi nebyli uchovněni… nejčastěji pro dědičnou nemoc, která vyřazuje z chovu. Jo a taky jsou báječné povídačky o nadpočetných štěňatech.Když si vyberu plemeno pro jeho určité vlastnosti a vzhled, tak PP mi alespoň v tom vzhledu garantují jistotu, ale i u chovek je třeba vybírat důkladně
Ale rodiče s PP, pokud jsou uchovněni, mají štěňata s PP automaticky. Ale ta štěňata, pokud uchovněna nejsou, nemají PP potomky..prostě dva pojmy, PP a chovnost ![]()
Máme dva nechovný MOD s PP a jednoho bez, protože jeho otec nebyl pro ten rok uchovněn a jaksi neplánovaně vlezl na fenu, která ZARUČENĚ hárat neměla
Podle mě se dá výchovou ovlivnit hoodně a původ není až tak důležitý, pochopitelně nemyslím plemena s dispozicí na dysplazii, hluchotu apod. A všichni mají úplně stejně oddaný pohled, čistokrevnej nebo vořech ![]()
zuzouš píše:mag píše:Ale rodiče s PP, pokud jsou uchovněni, mají štěňata s PP automaticky. Ale ta štěňata, pokud uchovněna nejsou, nemají PP potomky..prostě dva pojmy, PP a chovnost
Buď vořecha nejlépe z útulku, nebo psa s PP, nejhorší je pes bez PP po rodičích s PP, proč asi ti psi nebyli uchovněni… nejčastěji pro dědičnou nemoc, která vyřazuje z chovu. Jo a taky jsou báječné povídačky o nadpočetných štěňatech.Když si vyberu plemeno pro jeho určité vlastnosti a vzhled, tak PP mi alespoň v tom vzhledu garantují jistotu, ale i u chovek je třeba vybírat důkladně
Máme dva nechovný MOD s PP a jednoho bez, protože jeho otec nebyl pro ten rok uchovněn a jaksi neplánovaně vlezl na fenu, která ZARUČENĚ hárat nemělaPodle mě se dá výchovou ovlivnit hoodně a původ není až tak důležitý, pochopitelně nemyslím plemena s dispozicí na dysplazii, hluchotu apod. A všichni mají úplně stejně oddaný pohled, čistokrevnej nebo vořech
No vždyť to píšu štěňata bez PP pro rodičích s PP, rodiče nejsou uchovnění… Nebo píšu jao tatar
Je to mořný v pátek večer.
Jinak já mám LR a u nic je velký problém s DKK a hlavně DLK a je třeba si důkladně vybírat, aby se možnost nemoci co nejvíce eliminovala, samozřejmě že PP zdraví nezaručí, ale bohužel tyhle nemoci jsou geneticky podmíněné.
Příspěvek upraven 25.03.11 v 21:18
My jsme meli u nasich v Praze, chovnou stanici, fenky s PP, a z uslechtileho rodu - meli jsme komtesku (jeji otec byl hrabe) ![]()
Kralici jezevcik dlouhosrsty ![]()
mag píše:zuzouš píše:mag píše:Ale rodiče s PP, pokud jsou uchovněni, mají štěňata s PP automaticky. Ale ta štěňata, pokud uchovněna nejsou, nemají PP potomky..prostě dva pojmy, PP a chovnost
Máme dva nechovný MOD s PP a jednoho bez, protože jeho otec nebyl pro ten rok uchovněn a jaksi neplánovaně vlezl na fenu, která ZARUČENĚ hárat nemělaPodle mě se dá výchovou ovlivnit hoodně a původ není až tak důležitý, pochopitelně nemyslím plemena s dispozicí na dysplazii, hluchotu apod. A všichni mají úplně stejně oddaný pohled, čistokrevnej nebo vořech
No vždyť to píšu štěňata bez PP pro rodičích s PP, rodiče nejsou uchovnění… Nebo píšu jao tatar
Je to mořný v pátek večer.
Jinak já mám LR a u nic je velký problém s DKK a hlavně DLK a je třeba si důkladně vybírat, aby se možnost nemoci co nejvíce eliminovala, samozřejmě že PP zdraví nezaručí, ale bohužel tyhle nemoci jsou geneticky podmíněné.
Příspěvek upraven 25.03.11 v 21:18
Asi jsem to blbě pochopila..pátek noo
Jasně, ajk který plemeno, u těch našich ohařů snad ani špatný dispozice nejsou, aspoň jsem nikdy neslyšela, takže jsem na nějaký PP nekoukala, navíc jsem znala jeho příbuzenstvo.
Asi záleží co od toho psa očekáváš a na co ho potřebuješ, nám se s manželem líbil ČSV tak jsme si o něm něco přečetli a bylo nám jasné že si vezmeme s PP a lepší chovatelskou stanici jsme snad ani mít nemohli, kdykoliv cokoliv, z Brna dojela na svod pak i na bonitaci, doporovodila nás na první výstavu,tento rok ji chceme nakrýt a pomáhá nám s výběrem správného krycího psa.
Před Amee jsme měli křížence a NO bez PP a jak psal někdo výše tak opravdu jít do 100% křížence nežli „čistého“ a pak kdo ví co z toho vyroste nebo je hafík nemocný, naše NO fenka po rodíš s PP a v 6ti letech už měla dyspalazii DKK. A to byla do svých 5ti let krmena BARF…
Samořejmě že člověk má rád stejně kříženečka jako šlechtěného hafíčka…
Ješte jeden zážitek ze cvičáku:
Přišela nějaká maminka k nám na cvičák a říká jedné paní:" Jéééééééééé to je ale hezký kříženeček", paní se urazí a řekne nějaké strašně dlouhé jméno a druh rasy, a na konec dodá jen že je to je papírový pes za 35 000 ![]()
Přikládám fotečku moji Amee
LeníkDOMO píše:Ješte jeden zážitek ze cvičáku:
Přišela nějaká maminka k nám na cvičák a říká jedné paní:" Jéééééééééé to je ale hezký kříženeček", paní se urazí a řekne nějaké strašně dlouhé jméno a druh rasy, a na konec dodá jen že je to je papírový pes za 35 000
hihi, tak u nas je to naopak, spouste lidem nase Andie pripada jako belgicky ovcak- netusim proc
(nikdy driv jsem o tom plemenu neslysela, tak jsem se aspon dovzdelala
) jenze ona je krizenec cehosi s cimsi
a ke vsemu nalezenec (uvazana v lese)
http://zuziky.rajce.idnes.cz/…010-4.tyden/#…
a ji proste nejde nemit rad ![]()
takze souhlas s vetsinou- bud uplny krizenec a nebo papirak…
Zuziky píše:LeníkDOMO píše:Ješte jeden zážitek ze cvičáku:
Přišela nějaká maminka k nám na cvičák a říká jedné paní:" Jéééééééééé to je ale hezký kříženeček", paní se urazí a řekne nějaké strašně dlouhé jméno a druh rasy, a na konec dodá jen že je to je papírový pes za 35 000hihi, tak u nas je to naopak, spouste lidem nase Andie pripada jako belgicky ovcak- netusim proc
takze souhlas s vetsinou- bud uplny krizenec a nebo papirak…(nikdy driv jsem o tom plemenu neslysela, tak jsem se aspon dovzdelala
) jenze ona je krizenec cehosi s cimsi
a ke vsemu nalezenec (uvazana v lese)
http://zuziky.rajce.idnes.cz/…010-4.tyden/#…
a ji proste nejde nemit rad
Jééééééééééé, tak to nám řekl jeden místní „mudrc“ (86let, všeználek, všude byl, všechno zná), že náš pes je kříženec a že je křížený s něčím z Alijašky, já jsem mu řekla že asi nejspíš s treskou a on jen chytře kývnul hlavou že jo… Byl spokojený že má opět pravdu ![]()
Za me bud vorech z utulku nebo pes s PP. Proto mam momentalne vorecha
a v budoucnu poridime fenku MOK s PP. Zatim si vyhlizim rodice a chovatele…no i kdyz…uz mam asi vybrano, ale zatim musime pockat.
my máme bez PP máme mopse milionový pes je to o povaze psa samotného můžeš mít s PP bude to hajzl na entou nebo bez pp a bude to miláček
Ahojky, já po zkušenostech určitě pro psa s PP nebo pro úplného vořecha. Jako prvního jsem měla psa čistokrevného bez PP a co jsem dala za veterináře jen v prvním roce, by vydalo za celý chov s PP… Od té doby vždy jen s PP. Pesany máme 4. Dva salašáky a dva kavalíry a fakt nejsou nemocní. Takže tak, ale je to o názoru já mám prostě takovou zkušenost. Psi se z chovu vyřazují hlavně kvůli zdr. problémům (klouby, zuby, pov. rysy a jiné nemoci (samo že i exteriér, což na zdraví vliv nemá).
Se zdravím na tom jsou nejlíp voříšci, nic proti nim, já si ale vybrala dvě rasy které zbožňuju, takže tak.
Hezký večer všem pejskařům:-)
My pejska zatím nemáme, pač bychom se mu nemohli dostatečně věnovat. Spousta zájmů a kroužků u dětí a vše by zbylo na mě a 6měs.miminu. Děti strašně škemrají, ale každému se líbí jiná rasa. Já jsem zastáncem toho, že musí padnout do oka. Jak pes nám, tak my psovi. A na tom jestli s PP nebo bez mi moc nezáleží. ![]()
Při plánování psíka do budoucna jsme se s přítelem dohodli, že buď čistý oříšek, ale to by musela být láska na první pohled, anebo pes s PP a dobré stanice. Uvažujeme o československém vlčákovi a ten by musel mít PP. Protože máme z okolí nejhorší zkušenosti se psy bez PP, ale podle prodejce jde zaručeně o danou rasu, kterou si majitel přál - občas z toho vyrostla hezká obludka, ale nejhorší bylo křížení typických vlastností a to většinou negativních. Přece jen PP od dobré chovné stanice je zárukou zdraví a toho, že pes není „špatný“ (takový nesocializovaný pes, to je pak sranda).
LeníkDOMO: máš krásnou psí holčinu ![]()
mofiz píše:
my máme bez PP máme mopse milionový pes je to o povaze psa samotného můžeš mít s PP bude to hajzl na entou nebo bez pp a bude to miláček
Tohle neni o PP, ale o majiteli…