Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
mofiz píše:
Katchi uvědom si že každé zvíře má povahu každý člověk má povahu…může být sebelepší majitel, ale pes je prostě pes pokud to bude zmetek, tak to bude zmetek i s nejlepším vychováním a majitel ho nikdy nezmění…
To máš to salé jako lidé, kočky atd…
To mě fakt pobavilo… Jenže pes narozdíl od kočky je smečkové zvíře, pokud má nad sebou dostatečně silného a respektovaného vůdce smečky, na nějaké zmetkování si ani nevzpomene, bude pěkně „držet hubu a krok“, protože bez smečky nemůže být… Samozřejmě se může vyskytnout psí psychopat, ale to bude hodně, hodně moc vyjímečné.
Jinak k otázce… Buď PP, nebo totalvořech=) Nikdy bych si nepořídila labradora, něm. ovčáka, jorkšíra, čivavu a podobné „populární“ psy bez PP.
Denino : Aha,fenka chce mít alespoň jeden vrh … asi Vám to říkala že? A přesně takhle vznikají bezpapíráci, po rodičích s PP ale z nějakého důvodu neuchovněných - viz můj předchozí příspěvek. Vás nezajímá kynologie jako taková,přínos pro vaše plemeno, ne, mít jednou za život štěnda a vytřískat z nich peníze,uvědomujete si,že v takovém případě se zařadíte mezi množitele? Jednou za život štěňata,fenka říkala,že je chce … aha - a nejspíš nejsem sama,kdo stále žasne nad tím,jak laici stále věří všem těm mýtům a pověrám …
Baslerinda píše:
Denino : Aha,fenka chce mít alespoň jeden vrh … asi Vám to říkala že? A přesně takhle vznikají bezpapíráci, po rodičích s PP ale z nějakého důvodu neuchovněných - viz můj předchozí příspěvek. Vás nezajímá kynologie jako taková,přínos pro vaše plemeno, ne, mít jednou za život štěnda a vytřískat z nich peníze,uvědomujete si,že v takovém případě se zařadíte mezi množitele? Jednou za život štěňata,fenka říkala,že je chce … aha - a nejspíš nejsem sama,kdo stále žasne nad tím,jak laici stále věří všem těm mýtům a pověrám …
Hele ja myslim, ze tady bohuzel nic nenadelas…kdyz se nekdo rozhodne…hlavne, ze budou prachy, ne ![]()
Ja se taky divim, vymlouvam lidem mnozeni horem dolem a porad ta sama pisnicka…
![]()
budete se asi divit, ale řekli jsme si o jedno štěně, které dál neprodáme, zůstane v rodině, takže na tom vyděláme.......NIC! Ono taky každýmu nejde o prachy, spíš mi přijde že jedinej komu o ty peníze jde jsou lidé co psi s PP prodávají za 25.000,–, a nebo již zmínění „množitelé“ do kterých jak koukám také spadám
A ještě jedna oprava, fenka to neřikala, řikala to majitelka, ale to by pochopil i blbec
Končím diskusi, ještě se rozhodnu, buď uděláme jeden vrh bez PP a nebo někoho podplatíme, aby nám toho psa uchovnili, věřím že to moc velký problém nebude ![]()
přesně tohle téma jsme řešili docela nedávno, když jsme se rozhodovali, jestli si pořídíme psa nebo ne… chtěli jsme totiž štěně samojeda. původně mi to bylo jedno, jestli bude s pp nebo bez (hlavně kvůli finanční stránce), ale když jsem se o to začala zajímat více, řekla jsem, že radši žádného než bez pp.
důvodem bylo hlavně to, že jsem chtěla vědět, co od něj můžu čekat. a navíc já nejsem zkušený chovatel, který by na bílé kuličce poznal, jestli je to opravdu samojed nebo jestli mi nějaký šikula tlačí bílého špice.
ale výsledek je teda ten, že psa nemáme žádného.. ![]()
Já zastávám názor, že buď psa s PP nebo čistou pouliční mixku. Zrovna minulý týden jsem potkala psa a byl to mix pitbula s jezevčíkem (něčím hodně nízkým) a bylo to děsný ![]()
Lenis, máš pravdu, trochu mi to připomíná jeden vtip:
Pán přijde do zverimexu, na vodítku má bílého ledního medvěda, a rozeřve se:
„Kde je ta svině, která mi před rokem prodala zakrslého bílého králíčka.“
![]()
Baslerinda píše:
Pod toto sa kludne podpisem… Ono to vypada, ze ‚ved len raz nech ma stenda‘ - ale! Dajme tomu ze z jedneho vrhu je 5 feniek - bez PP, za rok kazda z nich bude mat dalsie vrhy - bez PP, nesledovane, nekontrolovane, mnozia sa ‚cistokrvne psy bez PP‘, ktore casto maju vrodene dispozicie pre rozne choroby, co sa u PP chovov eliminuje na minimum prave procesom uchovnenia (ktory nie je najlacnejsi - preto ceny PP psov su vyssie)…
Nehovoriac o tom, ze nikto nezaruci, ze na tychto fenach niekto iny nebude chovat ‚akozecistokrvne‘ stenata aj vtedy, ked je otec uplne neznamy cokel (takych inzeratov je miliony - kludne sa nehanbia dat do inzeratu napr. predam stenata RR vzacnej bielej farby a podobne bludy) = ludia su debilni, ked im nevyrastie pes podla ich predstav, sup s nim do utulku atd atd.
Proste, chovat bezPP psov je obrovska strata pre plemeno samotne a buduca zataz utulkov…
A hlavne, kupna cena psa je len zaciatok - kazdy, kto rozmysla o kupe, musi pocitat aj so zdravotnymi problemami a investovanim do vet.starostlivosti, co tiez nie je financna sranda. A u bezPP psov je sanca, ze budu u veterinara jak doma, ovela vacsia.
Denino píše:mag píše:Ano je to rhodéský ridgebeck. HNĚDONOSÝ, takže kdyby měl o ty 2 cm méně, taky bychom jeho štěňata prodávali ještě o 10 000,– dráž než normální RR. Je to nejhezčí rr, co sem kdy viděla a neřikam to jen pro to že je to muj pes. A myslíš že každej má 20 - 30 000,– na to aby koupil psa? Našeho psa připustit nechám, protože on i fenka se kterou šťeňata budou papíry mají a věř mi, že nám za ty štěňata obyčejní lidé utrhnou ruceDenino píše:A to je rhodésský ridgeback?
Záleží na chovateli, my máme třeba výstavního psa, ale protože je vysokej, tak nám ho neuchovní (ve španělsku by nám ho uchovnili-odtud pochází i jeho děda, kterej je taky velikej) A jen pro to budou jeho štěňata bez papírů, ale budou jako výstavní. Takže já bych si takového pejska klidně koupila
Mně by spíš zajímalo proč by teda měl mít štěňata? Psů je s prominutím jako s.aček, jsou jich plné útulky, tak proč chovat na nechovném psovi. Něco jiného je nehoda, to se samo může stát.
velmi nezodpovedny pristup..... co tym plemeno ziska prosim? Len dalsie xx RR bez PP, ktore sa budu mnozit dalej a dalej BEZ KONTROLY!
Nebudes vediet, ci ich deti, ktore urcite raz budu pripustene tiez, nebudu parene medzi sebou, staci jeden taky vrh a cela linia je v… tam - uz vsetci potomkovia nesu pokazene geny, aj ked to na nich vobec nemusi byt poznat. Je to jak lavina! Napriklad aj tomuto sa chov PP snazi zabranit…
Tiez mam RR, je bez PP (lebo vtedy som nevedela to, co viem teraz, nemala som nic nastudovane o PP a bezPP psoch), je krasny, ale nikdy by som na nom nechovala. Tvoj ma PP, tak si ho daj uchovnit do Spanielska alebo ja neviem…ak silou mocou chces, aby bol pripusteny, tak riadne, so vsetkym, co k tomu patri ![]()
Tak ja jsem asi divná
mám 2 yorkšíra bez PP.Je po rodičích s PP- majitelka fenu nedala uchovnit- snad správnej výraz
Kupovala si ji s PP aby mela zdravýho psa.Než jsme psa koupili chodili jsme za ním často a videla jsem jak se fenka chová kde žije a pod.Na to abych dalo za yorkšíra s PP 10-15 tis nemám.Mám pejska pro potešení a je mi jedno jestli bude mít o centimetr víc nebo trochu odlišne zbarvení od standardu
Dnes jsou yorkšíry tak překřížený že je to des a nechápu pri pohledu na některé yorkšíry s PP za co je dostali ![]()
Mám psa pro radost, dávam mu to nejlepší a myslím že je daleko štastnejší než kdybych ho trápila po vystavach.
critline píše:
Tak ja jsem asi divnámám 2 yorkšíra bez PP.Je po rodičích s PP- majitelka fenu nedala uchovnit- snad správnej výraz
Kupovala si ji s PP aby mela zdravýho psa.Než jsme psa koupili chodili jsme za ním často a videla jsem jak se fenka chová kde žije a pod.Na to abych dalo za yorkšíra s PP 10-15 tis nemám.Mám pejska pro potešení a je mi jedno jestli bude mít o centimetr víc nebo trochu odlišne zbarvení od standardu
Dnes jsou yorkšíry tak překřížený že je to des a nechápu pri pohledu na některé yorkšíry s PP za co je dostali
Mám psa pro radost, dávam mu to nejlepší a myslím že je daleko štastnejší než kdybych ho trápila po vystavach.
Jen ještě taková poznámečka , PP je průkaz původu,ktrým pes doloží ke kterému plemeni patří a že je zástupce toho a toho plemene.** Není to záruka 100% zdraví!**
Baslerinda píše:critline píše:Jen ještě taková poznámečka , PP je průkaz původu,ktrým pes doloží ke kterému plemeni patří a že je zástupce toho a toho plemene.** Není to záruka 100% zdraví!**
Tak ja jsem asi divnámám 2 yorkšíra bez PP.Je po rodičích s PP- majitelka fenu nedala uchovnit- snad správnej výraz
Dnes jsou yorkšíry tak překřížený že je to des a nechápu pri pohledu na některé yorkšíry s PP za co je dostali
A s PP se nemusí na výstavy…
Baslerinda píše:critline píše:Jen ještě taková poznámečka , PP je průkaz původu,ktrým pes doloží ke kterému plemeni patří a že je zástupce toho a toho plemene.** Není to záruka 100% zdraví!**
critline píše:
To máš pravdu,PP zaručí původ, nevrozené vady a pod. Ale neříkej mi že i pes s PP nikdy není nemocný. My toho našeho 1. yorka bez PP neměli nemocnýho nikdy. Pani od který mam štene ted, bydlí vedle v baráku a chodíme na stejnou veterinu tak víc co tá fena má za sebou a co ne.Jasný stat se může- ale když kupuji psa počítam i s penězma nejen za kvalitní krmivo ale i na veterináře.Baslerinda píše:critline píše:Jen ještě taková poznámečka , PP je průkaz původu,ktrým pes doloží ke kterému plemeni patří a že je zástupce toho a toho plemene.** Není to záruka 100% zdraví!**
Samozřejmě že i pes s PP může být nemocný,nikdy jsem neřekla že ne ale říkám, že PP je průkaz původu - nikoliv záruka stoprocentního zdraví. A že se psem s PP není nutnost jezdit po výstavách,je to záruka toho, že mám doma psa který je zástupcem svého plemene.
Denino píše:
budete se asi divit, ale řekli jsme si o jedno štěně, které dál neprodáme, zůstane v rodině, takže na tom vyděláme.......NIC! Ono taky každýmu nejde o prachy, spíš mi přijde že jedinej komu o ty peníze jde jsou lidé co psi s PP prodávají za 25.000,–, a nebo již zmínění „množitelé“ do kterých jak koukám také spadámA ještě jedna oprava, fenka to neřikala, řikala to majitelka, ale to by pochopil i blbec
Končím diskusi, ještě se rozhodnu, buď uděláme jeden vrh bez PP a nebo někoho podplatíme, aby nám toho psa uchovnili, věřím že to moc velký problém nebude
tak v tomto pripade, ked uz fakt musite tie stenda mat, by som radsej niekoho ‚podplatila‘, v pripade, ze ide len o 2cm RR a je inak zdravy a ready na bonitaciu, ako nicit plemeno bezpapierovymi psami… Ale v kazdom pripade proste toto nepochopim nikdy, ked dovody, preco nemnozit bezPP psov su take jednoduche a ludia si fuuurt budu mlet svoje, aj ked im to clovek vysvetli brutalne polopate ![]()
Ahojda,
první co chci napsat, že v dnešní době je všechno o penězích a né o lásce ke zvířatům - v tomto případě k psům. Nebudu házet všechny do jednoho pytle, ale víte jak.. A je to smutné ![]()
S manželem sme měli psa s PP - Bordeauxská doga, jezdili sme s ním na výstavy, kde už bylo víceméně předem známo, kdo vyhraje. Kolikrát vítěz nebyl ani krásnej, ani poslušnej, ani já nevím co, ale majitel/-ka měl jméno.. A o tom to je. Proto sme Chuana odmítli uchovnit a jezdit dále na výstavy, bylo to stále dokola..
Pořídili sme mu slečnu Chilli, též s PP, též Bordeauxskou dogu. Jiná chovatelská stanice. Plánovali sme štěňátka s PP.
Po asi půl roce Chillině začalo „vypadávat“ koleno. Nechali sme udělat rentgenové snímky, myslím, že jí bylo něco okolo 11ti měsíců? Dysplazie kyčlí 4, luxace pately 2 (snad si to pamatuju dobře).. Hrozné výhledy do budoucnosti, sekání kostí, žádná štěňata.. No hrůza.
Co sem tím ale chtěla říct? V dnešní době majitelé/lky kryjí a zařazují do chovu psy, kteří mají třeba byť jen „lehkou“ dysplazii.. A o tom to je. Není to o lásce ke zvířatům, ale o penězích. A pak to odskáčou štěňátka, která se už s DKL narodí (ano, není to jen dědičností, je to i ostatními vlivy, ale je to tam).
Chuan nám zemřel v 6ti letech na torzy žaludku, Chilli je pořád s námi. Štěňátka neměla, mít nebude. „Koleno“ už nevypadává. Plánujeme někdy v budoucnu pořídit další štěně, jen přemýšlíme, jestli koupit s PP nebo bez. Není to „záruka“ ničeho, bohužel..