Psi s průkazem původu, nebo bez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6203
3.10.13 13:59

No zalezi na tobe do ceho chces jit. Znam dost bezpapiraku co jsou sikovni a zdravi a i kdyz se podivas na inzeraty kde jsou pp nevhodni pro chov a zkousky. Takze nikdo ti nic nezaruci. Mam fenu bez pp. Stenata nechci. Nechci jezdit po vystavach ani soutezich. Chteli jsme partacku k domu a detem ale zadnyho chcipacka co neujde turu. Takze Mok. Predtim setra takze lovecke plemeno bylo jasne. Naopak si myslim, ze by chovatele okud nechteji aby se rasa degenerovala a zakaznici uprednostnovaly bez p, by meli prizpusobit cenotvorbu pp. Videla jsem chovatelske stanice kde maji za 7-8tis. Ale tech je malo a na stenata se ceka a taky Mok za 20tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 14:06

@kam2 lenze PP chov je proste o inom ako len pripustit fenu, porodit a za 8 tyzdnov predat. Pri PP chove sa plati fakt za vsetko, ano, je to zle nastavene v zakladoch, uz len zbonitovat psa kolke ta stoji naklady, RTG, vysetrenia, ale zase clovek ma istotu, ze ti rodicia su fakt zdravi! vyber stenaata bez PP je okrem moralneho hladiska aj proste prilis velky risk. Spravny chovatel PP psov sa o svoje deti zaujima pocas celeho ich zivota, vie o ich problemoch, uspechoch, vie poradit. Mnozitel sa posledny krat o stena stara, ked ho odprevadza s novym platiacim majitelom do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocandrle
3.10.13 14:58
@lachtanek11 píše:
@Kulišanda Buď v klidu. Taky plánuji koupit na jaře viszlu. BEZ PP. Mám obhlídlou stanici, otec je šampion a držetel různých cen, viděla jsem x psů od nich. Nehodlám dávat místo 4tis. 13tis.
Chápu, že tu lobují různí chovatelé, kterým samotným jde o zisk.Ale nemyslím, že bys musela nutně vrazit rozdíl do veteriny. Mnohdy to je třeba naopak.

Chovatelům jde jen o peníze.. Naštěstí je pořád dost „namnožitelů“, kterým jde jen o blaho psů..

• Citovat
  • Upravit
16365
3.10.13 15:19
@Kulišanda píše:
Aha, díky. Ale šance, že na takovou fenku kápnu je asi dost malá… :nevim:

to si nemyslím, spíš skoro v každém vrhu takové štěně může být, obešli chovatelské stanice v okolí, to je to nejmenší :mavam:
Navíc pokud byť jen uvažuješ o canisterapii myslím že pes s PP je základ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 15:39
@quinny píše:
to si nemyslím, spíš skoro v každém vrhu takové štěně může být, obešli chovatelské stanice v okolí, to je to nejmenší :mavam:
Navíc pokud byť jen uvažuješ o canisterapii myslím že pes s PP je základ :mavam:

No tak uvidím, zkusím napsat…Kdybych nějakou štěndu sehnala do těch 6 tis, to bych ještě dala. Ale 12? 20? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
3.10.13 15:43

Máme jacka Russella teriéra s PP a jsou k nám k ničemu - hafan je rozmazlenej gaučák a o žádných výstavách nemůže být řeč :mrgreen:

stál nás 15 tisíc a dělá jenom radost :mrgreen:

nicméně jsme chtěli s PP, abychom měli jistotu, že máme opravdu jacka Russella :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.10.13 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 16:02

@Kulišanda s chovatelmi sa da dohodnut aj na splatkach, v dnesnej dobe je to snad uz aj samozrejmost. Chovatel totiz rata s tym, ze budete v kontakte este dalsich najmenej 10 rokov… Hele, ked nemas 6000 na psa (alebo 10, 12…), tak ani o psovi radsej neuvazuj… co ked ochorie? To ho nechas trapit? Veterinarna starostlivost je fakt draha… U PP psov je ta sanca, ze bude nemocny, ale mensia. Riziko choroby u bPP psov je vacsie, pretoze ich predkov nikto nevysetroval, neskumal, nekontroloval. Do nasho bPP psa sme uz investovali tisice a tisice :-( nas druhy PP RR je zdravy jak repa. Zdravie ti nikto nezaruci, ale ten rodny list ti zaruci hodne velku pravdepodobnost zdraveho jedinca. Nestandardni psi naozaj nie su drahi. Ale myslim ze za 6 fakt ziadneho nezozenies… to je hrozne miziva sumicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 16:44
@cuttysark píše:
@Kulišanda s chovatelmi sa da dohodnut aj na splatkach, v dnesnej dobe je to snad uz aj samozrejmost. Chovatel totiz rata s tym, ze budete v kontakte este dalsich najmenej 10 rokov… Hele, ked nemas 6000 na psa (alebo 10, 12…), tak ani o psovi radsej neuvazuj… co ked ochorie? To ho nechas trapit? Veterinarna starostlivost je fakt draha… U PP psov je ta sanca, ze bude nemocny, ale mensia. Riziko choroby u bPP psov je vacsie, pretoze ich predkov nikto nevysetroval, neskumal, nekontroloval. Do nasho bPP psa sme uz investovali tisice a tisice :-( nas druhy PP RR je zdravy jak repa. Zdravie ti nikto nezaruci, ale ten rodny list ti zaruci hodne velku pravdepodobnost zdraveho jedinca. Nestandardni psi naozaj nie su drahi. Ale myslim ze za 6 fakt ziadneho nezozenies… to je hrozne miziva sumicka.

Trápit ho nenechám a řešit to budu až onemocní. Já doufám že ne. Ty taky řešíš, co bys dělala, kdyby tvůj manžel/syn/dcera onemocněli a potřebovali by vozíček a operaci celkově za 200 tis Kč? Myslíš že na to každý má? A přesto lidé mají děti…Prostě si na psisko musím našetřit sama, jsem na MD. Pravidelné krmení je něco jiného, s tím počítám a těch pár stovek jsem schopna platit bez problému. :nevim: Ale děkuji za příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
3.10.13 16:47

@cuttysark :mavam:

Opravdu tě tady stále baví házet hrách na zeď?

Lidi pořád nechápou, že PP k ničemu nezavazuje a pokud si někdo pořídí psa s PP, tak ho nikdy nikdo nebude nutit sjezdit x výstav a psa zbonitovat. I mě se papíry k mým psům válí v šuplíku - ale mám doma psy, o kterých můžu říct, že jsou zástupci a představiteli svých plemen s negativními genetickými výsledky.
Ale tak ať si každý koupí to, co uzná za vhodné, že ano ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 16:58

Já ale pořád nějak nechápu, že pokud budou rodiče s PP, v čem je chyba? Ověřím si jejich původ, podívám se na prostředí kde štěnda vyrůstají, ověřím si majitele…prohlídnu štěně (něco vím a křížence bych poznala určo v tomto případě). To musí být každý jen prachychtivý množitel?? Jasně, štěně není uchovněno z nějakého důvodu, ale prostě jsou lidi, co se o to nezajímají, nemají na papíry čas, jen chtějí mít doma štěňátka, tak dají fenku nakrýt. Pokud jsou rodiče s PP a je u nich doložen původ i zdravotní stav, tak štěňata jsou v pohodě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
3.10.13 17:03
@Kulišanda píše:
Já ale pořád nějak nechápu, že pokud budou rodiče s PP, v čem je chyba? Ověřím si jejich původ, podívám se na prostředí kde štěnda vyrůstají, ověřím si majitele…prohlídnu štěně (něco vím a křížence bych poznala určo v tomto případě). To musí být každý jen prachychtivý množitel?? Jasně, štěně není uchovněno z nějakého důvodu, ale prostě jsou lidi, co se o to nezajímají, nemají na papíry čas, jen chtějí mít doma štěňátka, tak dají fenku nakrýt. Pokud jsou rodiče s PP a je u nich doložen původ i zdravotní stav, tak štěňata jsou v pohodě ne?

Co nechápeš?
To je sice hezké, že rodiče mají PP ale pokud nebyli zbonitováni, tak jejich štěňata PP nedostanou. Bonitace je otázka několika set korun a jednoho dopoledne, bonitací prochází pes jednou za život a buď je uchovněn nebo není. Pokud není uchovněn, bude někde něco špatně. A oni rádi množitelé třískají štěnda na těch rodičích, kteří z nějakého důvodu nebyli uchovněni. Viz. známé výmluvy jako nedostatek času, většinou je v tom vada psa, ať už exteriérová, povahová, nebo genetická - a laici na pejsky bez PP po rodičích s PP velice rádi slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.10.13 17:04
@Kulišanda píše:
Já ale pořád nějak nechápu, že pokud budou rodiče s PP, v čem je chyba? Ověřím si jejich původ, podívám se na prostředí kde štěnda vyrůstají, ověřím si majitele…prohlídnu štěně (něco vím a křížence bych poznala určo v tomto případě). To musí být každý jen prachychtivý množitel?? Jasně, štěně není uchovněno z nějakého důvodu, ale prostě jsou lidi, co se o to nezajímají, nemají na papíry čas, jen chtějí mít doma štěňátka, tak dají fenku nakrýt. Pokud jsou rodiče s PP a je u nich doložen původ i zdravotní stav, tak štěňata jsou v pohodě ne?

Když budou rodiče s PP, tak musí mít PP i štěně. :roll: Jo tak už to čtu, mají to být štěňata od neuchovněných psů. Hele a ty si myslíš, že jako by nevyužili lidi toho, aby měli psa uchovněnýho a pak mohly dostat místo těch čtyr litrů třeba dvanáct? To by asi museli být padlý na hlavu ne? Ty si to ale nějak odůvodníš. :nevim:

Příspěvek upraven 03.10.13 v 17:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
3.10.13 17:05

@Kulišanda pokud je doložen zdravotní stav a je v pořádku tak uchovnění už nic nestojí, nejvíce stojí právě různé testy, které množitelé neudělají a proto nemohou uchovnit a mít štěňata s PP a nebo testy ukážou nějakou vadu, testy zahodí a zase jsou to ty štěňátka bez PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.10.13 17:06
@Kulišanda píše:
Epidemi nevím, já mám vystudovanou na vš kynologii (ne přímo, jen několik semestrů) a rozhodně do toho nejdu kvůli modě nebo tak. Chci se psem dělat canisterapii a mám i jiné požadavkym, MOK je splňuje nejlíp a navíc se mi i líbí. Jak jsem psala, řeším to jedině kvůli financím. Jinak bych měla jasno…

Tedy ty máš vystudovanou kynologii? 8o No tak na co se tu ptáš? Nehledě na to, že máš stejně jasno a jiný názor, než ten tvůj, nejsi ochotná přijmout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
3.10.13 17:14

@Kulišanda canisterapii jsem dočetla až teď, prosím tě jestli to sní myslíš alespoň trochu vážně tak pes bez PP by tě neměl ani napadnou,, sakra je potřeba studovat rodokmen a povahy předků.. který chovatel feny s PP u štěňat bez PP ti zaručí že otec je opravdu ten pes co ti říká??? vždyť za psa se platí slušná cena, z 99%to bude pes bez PP a povahy bůhví jaké po bůhví jakých rodičích (klidně může být problém v uchovnění právě kvůli povaze) moc bojácný, příliš sebevědomí, agresivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný