Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kulišanda jelikož uvažuješ i o štěněti bez PP předpokládám že nechceš chovat, v tom případě navrhuji - poohlédnout se po chovatelských stanicích, napsat jim a zkusit si počkat na nestandartní štěně (maďaráky neznám, ale asi se vyskytují taková štěňata i zde) tyto štěňata pak mají jinou cenu, ale máš jistotu plemene, rodičů, snad i zdraví.. tahle varianta by se ti nelíbila?
já si takhle také pořídila plemeno, které jsem hrozně chtěla, zamilovala jsem do vzhledu ale i do povahy ale neměla jsem 25tisíc na štěně ![]()
Taky planuju fenku MOK. Bohuzel je uz dnes tohle plemeno taky dost oblibeny (coz se nedivim) a spatny klouby, ale i jine vady uz jsou taky castejsi. Ja budu rozhodne kupovat s PP a dost mozna, ze vyberu i ze zahranici, abych mela fakt jistotu nekrizeni…pokud bych chtela psa bez PP, tak jdu do utulku pro voriska. Kdyz chci urcite plemeno, chci i PP.
Rozhodne s pp. Zalezi na plemeni ale treba u nahacu je geneticka vada kdy psy velmi bolestive oslepnou. Do chovu se prijimaji pouze psi s genetickym vysetrenim ze vadu nenesou. Pokud si koupis bezpapiraka tak ti to nikdo nezaruci.
@Katchi Takže teďka bude epidemie maďarů, moje domněnky se potvrzují. Chjoo, to zas dopadne. ![]()
@Kulišanda Mrkni třeba zde .. Nemusí stát 15tis. Stačí kouknout po chovech po českých rodičích (ne zahraniční krytí
) ![]()
Voříška určitě nechci. Miluju je, ale prostě mám důvody proč pořídit toto plemeno. Fylosofie těchto prodejců mi není uplně příjmená, nicméně, štěně je na světě, takže buď si ho někdo koupí, nebo skončí v útulku. Množit nechchi, fenku chci po prvním hárání nechat vykastrovat. A ty peníze do vynaložené péče během prvního roku…jaké to jsou? co může psa natolik ovlivnit (zkontroluji si prostředí, očkování, odčervení, geneticky toto plemeno netrpí…křížence s jiným ohařem si troufám říci, že bych poznala)
@Kulišanda Ty kráso - 4 litry dávat nějakejm podvodníkům? Nikdy! Já bych teda brala všechno (tedy pořádnýho psa s PP) nebo nic (vořecha z útulku a zadarmo). Vyřešila jsem to tak s kočkou - přitoulala se k nám sama, zadarmo
a drží se. Se psem zatím váhám, je to daleko větší závazek jak kočka.
No ale tvoje peníze, tvoje volba. ![]()
@Litta těším se až skončí epidemie australáků pak bych uvažovala i o odchovu, ale když vidím v okolí ty spousty bezpapíráků - však stál „jen“ 8tisíc
můj 9tisíc a je s PP (nechovný) ale když vidím jak dlouho jsou v kurzu labradoři tak to bude ještě trvat ![]()
@Kulišanda Buď v klidu. Taky plánuji koupit na jaře viszlu. BEZ PP. Mám obhlídlou stanici, otec je šampion a držetel různých cen, viděla jsem x psů od nich. Nehodlám dávat místo 4tis. 13tis.
Chápu, že tu lobují různí chovatelé, kterým samotným jde o zisk.Ale nemyslím, že bys musela nutně vrazit rozdíl do veteriny. Mnohdy to je třeba naopak.
Buď psa s PP, nebo křížence zadarmo. Rozhodně jsem proti podporování množáren psů! Neplatí tam vůbec žádná pravidla a zvířata jsou tam jak inkubátory, nic jiného. ![]()
@Litta píše:
@Katchi Takže teďka bude epidemie maďarů, moje domněnky se potvrzují. Chjoo, to zas dopadne.
Epidemi nevím, já mám vystudovanou na vš kynologii (ne přímo, jen několik semestrů) a rozhodně do toho nejdu kvůli modě nebo tak. Chci se psem dělat canisterapii a mám i jiné požadavkym, MOK je splňuje nejlíp a navíc se mi i líbí. Jak jsem psala, řeším to jedině kvůli financím. Jinak bych měla jasno…
Přikláním s k PP. I když mám fenu trpasličího pinče bez pp, ale to byla láska na první pohled. Navíc žila půl roku ve stáji. Nikdo ji nechtěl, že prý byla nejškaredější. Mě přišla nádherná. Jela jsem pro ni 180kilometrů a dala za ni 4tisíce. Má skvělou povahu. Jinak dobrmana máme papírového. A u větších plemen bych ještě mimo jiného doporučovala aby měli rodiče vyšetření kloubů. Trpí na dysplazii kyčlí.
Buď pes s PP, nebo jít do útulku a pomoc nějakému pejskovi tam. Čistokrevný bez PP totiž neexistuje. A tyto množitele se nevyplatí podporovat.
@Gina108 píše:
@Kulišanda Ty kráso - 4 litry dávat nějakejm podvodníkům? Nikdy! Já bych teda brala všechno (tedy pořádnýho psa s PP) nebo nic (vořecha z útulku a zadarmo). Vyřešila jsem to tak s kočkou - přitoulala se k nám sama, zadarmoa drží se. Se psem zatím váhám, je to daleko větší závazek jak kočka.
No ale tvoje peníze, tvoje volba.
Nechci voříška, už ho prosím nenabízejte. V plemeni mám jasno. Chci dělat canisterapii a jiné aktivity, prostě pořizovat budeme toto plemeno. Ale děkuji za nápad, nicméně voříšky si dám zítra do štrůdlu. ![]()
@stiskoch Australáky bohudík moc nepotkávám. Ale labradoři děs. A JRT, ještě s jejich povahou - to mě úplně drásá každý den, když na tu ulici vyjdu. Bíglové byli taky chvíli módní, ale naštěstí jsem nějakou pořádnou záplavu zas tak nezaznamenala, asi lidi odrazuje ta tradovaná tvrdohlavost.
I když dost množitelů bíglů na inzerátech sleduji.
Napíšu ho i sem, kdyby si to někdo googlil: Arecukk (dle mailu) množí bígly, JRT a jorkšíry, má každý měsíc aspoň jeden inzerát se štěňaty, točí jen pár stejných fotek a 2 telefonní čísla. Bydlí někde u Berouna, některé inzeráty odkazují i na Rokycany.
http://www.equi-shop.cz/hledat?… - koukni, to by člověk vraždil!!! ![]()