Psi s průkazem původu, nebo bez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6203
3.10.13 13:31

No zalezi na tobe do ceho chces jit. Znam dost bezpapiraku co jsou sikovni a zdravi a i kdyz se podivas na inzeraty kde jsou pp nevhodni pro chov a zkousky. Takze nikdo ti nic nezaruci. Mam fenu bez pp. Stenata nechci. Nechci jezdit po vystavach ani soutezich. Chteli jsme partacku k domu a detem ale zadnyho chcipacka co neujde turu. Takze Mok. Predtim setra takze lovecke plemeno bylo jasne. Naopak si myslim, ze by chovatele okud nechteji aby se rasa degenerovala a zakaznici uprednostnovaly bez p, by meli prizpusobit cenotvorbu pp. Videla jsem chovatelske stanice kde maji za 7-8tis. Ale tech je malo a na stenata se ceka a taky Mok za 20tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 13:33
@daniellle píše:
Navíc pokud nechceš psa na chov tak můžeš mmít nestandartního PP který je určitě za epší cenu.. ;)

A v čem může být taková fenka nestandartní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
3.10.13 13:35

Ja mam oba pejsky bez PP, chtela jsem to tak a nelituji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
3.10.13 13:35

@Kulišanda může jí třeba chybět nějaký zub, může mít zálomek na ocásku, jinou barvu, u naháčů může být třeba úplně, nebo nadměrně osrstěná, je toho spoustu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 13:37
@kam2 píše:
No zalezi na tobe do ceho chces jit. Znam dost bezpapiraku co jsou sikovni a zdravi a i kdyz se podivas na inzeraty kde jsou pp nevhodni pro chov a zkousky. Takze nikdo ti nic nezaruci. Mam fenu bez pp. Stenata nechci. Nechci jezdit po vystavach ani soutezich. Chteli jsme partacku k domu a detem ale zadnyho chcipacka co neujde turu. Takze Mok. Predtim setra takze lovecke plemeno bylo jasne. Naopak si myslim, ze by chovatele okud nechteji aby se rasa degenerovala a zakaznici uprednostnovaly bez p, by meli prizpusobit cenotvorbu pp. Videla jsem chovatelske stanice kde maji za 7-8tis. Ale tech je malo a na stenata se ceka a taky Mok za 20tis.

Přesně tak, chci parťáka k dětem, na výlety, běžky a tůry. Já bych šla do pp hned, ale prostě ty tisíce rozdíl je dost. A navíc osočení typu množírny, vyděrači atd mi přijde taky dost. Prostě někdo má fenku a chce mít doma štěňátka, nějaký papíry neřeší. A znamená to hned, že je hnusnej nelidskej množitel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
3.10.13 13:40
@Kulišanda píše:
A v čem může být taková fenka nestandartní?
@Koblížek21 píše:
@Kulišanda může jí třeba chybět nějaký zub, může mít zálomek na ocásku, jinou barvu, u naháčů může být třeba úplně, nebo nadměrně osrstěná, je toho spoustu…

Aha, díky. Ale šance, že na takovou fenku kápnu je asi dost malá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 13:40
@lachtanek11 píše:
@Kulišanda Buď v klidu. Taky plánuji koupit na jaře viszlu. BEZ PP. Mám obhlídlou stanici, otec je šampion a držetel různých cen, viděla jsem x psů od nich. Nehodlám dávat místo 4tis. 13tis.
Chápu, že tu lobují různí chovatelé, kterým samotným jde o zisk.Ale nemyslím, že bys musela nutně vrazit rozdíl do veteriny. Mnohdy to je třeba naopak.

si si ista, ze pes je sampion a neviem co? Videla si ho ako naskakoval? :x :x Spravny majitel PP psa by nikdy nemnozil na psovi, ktory nie je zbonitovany, to je blbost na mraky. Never vsetkemu co ti prachychtivy mnozitel nakeca :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
3.10.13 13:41
@cuttysark píše:
si si ista, ze pes je sampion a neviem co? Videla si ho ako naskakoval? :x :x Spravny majitel PP psa by nikdy nemnozil na psovi, ktory nie je zbonitovany, to je blbost na mraky. Never vsetkemu co ti prachychtivy mnozitel nakeca :roll:
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
12667
3.10.13 13:46

@lachtanek11 bola si niekedy v utulku? Odporucam tam zaskocit. Tolko nestastnych ‚cistokrvnych bezPP‘ je tam v kotcoch zavretych, az mi je zle.
Ludia, treba si uvedomit, ze sa kupou necistokrvnych psov, ktore nemaju rodokmen, podporujete nieco zle, vazne a nespravne. Pochopim, ked niekomu zabehne fena a chce sa potom zbavit steniat, ale vacsinou tito ludia bud stenata daruju alebo len za naklady predaju, kdezto mnozitelia MNOZIA na fenach TAKMER KAZDE HARANIE, len aby bolo cim najviac steniat a cim najviac prachov. Casto surodenci, matka a syn atd. Hnus hnus hnus! Uz z principu by som take nieco nepodporila. Na http://psi.stop-mnozitelum.cz/ je pekne vysvetlene, preco nie bPP psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
3.10.13 13:48

@Kulišanda důvody proč s PP ti tu holky už napsaly… ale konkrétně v tvém případě - chceš dělat canisterapii - to bych se hodně dívala od jakých rodičů štěně pochází a z jakého prostředí a proč teda nebyli rodiče uchovněni?!
a víš, že toto plemeno má dost problém s „plachostí“, že každý jedinec není vyrovnaný? já už viděla hodně maďaráků, právě pro jejich módnost, velmi slabých v povaze… tak to bohužel dopadá u všech plemen, které jsou právě v kurzu…
a ještě nechápu jednu věc! lidi co si chtějí pořídit psa a váhají nad prvotní investicí do něj… až bude muset jít na operaci apod., to pak peníze lítají a podle mě by měl mít psa jen ten, kdo mu může zajistit výbornou péči i co se týče financí…
za prvé bych v životě nepodporovala množitele bez PP a za druhé psů je bohužel víc než je zdrávo a já bych omezila i to množení s PP… bylo by pak míň chudáků psů v útulcích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.10.13 13:49

@Kulišanda hele nevím u maďarů, ale osobně mám Rhodéského Ridgebacka a nestandartní jsou v tom že se jim třeba neudělají ten ridge na hřbetu, nebo že mají ridge s více korunkami.. je to prostě normální pes z chovu akorát nelze uchovnit.. tudíž klesá jeho cena..;) pdole mě jde většinou o estetickou vadu… ale chce se to zeptat chovtelů.. já nejsem chovatel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
3.10.13 13:54
@lachtanek11
@cuttysark píše:
si si ista, ze pes je sampion a neviem co? Videla si ho ako naskakoval? :x :x Spravny majitel PP psa by nikdy nemnozil na psovi, ktory nie je zbonitovany, to je blbost na mraky. Never vsetkemu co ti prachychtivy mnozitel nakeca :roll:
:mrgreen: jasně, takovej šampion šampionů bude obskakovat feny bez PP… to by byl jeho majitel na hlavu padlej, je to proti řádu, určitě by kvůli tomu riskoval vyhazov z klubu a nemožnost krytí chovných fen…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 13:54
@Kulišanda píše:
Aha, díky. Ale šance, že na takovou fenku kápnu je asi dost malá… :nevim:

praveze sanca, ze na nestandarda natrafis, je velmi velka, pretoze v kazdom vrchu su takmer vzdy nestandardi, niekedy jeden, niekedy dvaja traja, tych kriterii je totiz vela, napriklad farebne odchylky, zalomok na chvostiku, zla farba oka a podobne, kriteria pre standard su totizto hodne prisne. TAkze za zlomok ceny mozes mat krasneho riadneho PP psika, ktory len proste nebude vystavny kus… Malokto vie o takejto moznosti a necha sa oblbnut somarinami typu Vsetky ostatne stenata maju PP len tento chudacik nie, lebo bol najmensi, alebo dostalo len 10 steniat a tento bol zrovna jedenasty :D Mnozitelia si vedia vymysliet pekne kecy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 13:57
@daniellle píše:
@Kulišanda hele nevím u maďarů, ale osobně mám Rhodéského Ridgebacka a nestandartní jsou v tom že se jim třeba neudělají ten ridge na hřbetu, nebo že mají ridge s více korunkami.. je to prostě normální pes z chovu akorát nelze uchovnit.. tudíž klesá jeho cena..;) pdole mě jde většinou o estetickou vadu… ale chce se to zeptat chovtelů.. já nejsem chovatel ;)

ano, u nestandardnych steniat ide takmer vzdy o esteticku vadu, pretoze ina sa proste spoznat zatial neda (az na ocividnosti typu chybajuca noha :D alebo konkretne u RR dermoid, ktory ide spoznat uz u steniat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.10.13 13:57
@emers píše:
@lachtanek11:mrgreen: jasně, takovej šampion šampionů bude obskakovat feny bez PP… to by byl jeho majitel na hlavu padlej, je to proti řádu, určitě by kvůli tomu riskoval vyhazov z klubu a nemožnost krytí chovných fen…

ze vahas, to je predsa lakava ponuka, naskocit za 200 korun, ked chovne feny moze obskakovat za tisice :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný