Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A ještě k plemeni..
Dřív jsem milovala NO, labradory, bernské atd., prostě dlouhé čumáky
A teď? No, upřednostňuju ty „nakoplé“, měli sme boxera a teď bordeauxské dogy
Šla bych do nich znova ![]()
psy s dysplazkou by sa vobec nemali pripustat, jak je to tak u BD, tak je to fakt moc velka spatenka. Je ale super, ze nechcete na takychto psoch chovat. BD su dost nachylne plemeno, ze?
Jasne, ze PP nie je zaruka zdravia, ale pravdepodobnost pofidernych dedicnych chorob je proste mensia…
kauculacek píše:
A ještě k plemeni..
Dřív jsem milovala NO, labradory, bernské atd., prostě dlouhé čumákyA teď? No, upřednostňuju ty „nakoplé“, měli sme boxera a teď bordeauxské dogy
Šla bych do nich znova
cuttysark píše:
psy s dysplazkou by sa vobec nemali pripustat, jak je to tak u BD, tak je to fakt moc velka spatenka. Je ale super, ze nechcete na takychto psoch chovat. BD su dost nachylne plemeno, ze?Jasne, ze PP nie je zaruka zdravia, ale pravdepodobnost pofidernych dedicnych chorob je proste mensia…
Jsou to přešlechtěná plemena a je to znát. Stejně jako třeba Cane Corso a mohla bych jmenovat dál a dál..
kauculacek píše:cuttysark píše:Jsou to přešlechtěná plemena a je to znát. Stejně jako třeba Cane Corso a mohla bych jmenovat dál a dál..
psy s dysplazkou by sa vobec nemali pripustat, jak je to tak u BD, tak je to fakt moc velka spatenka. Je ale super, ze nechcete na takychto psoch chovat. BD su dost nachylne plemeno, ze?Jasne, ze PP nie je zaruka zdravia, ale pravdepodobnost pofidernych dedicnych chorob je proste mensia…
njn preto by sa malo zabranit uchovnovaniu jedincov, kt. nie su 100% aby sa plevel odstranila
(sprosto povedane, ale je to tak
) Preto tie ich postupy uchovnovania nechapem, korupcia je fatk vsade, ze..... ![]()
Tak za mně 100% s PP. I když ani to v dnešní době není záruka zdravého psa, je to aspoň větší jistota, že ze psa vyroste dané plemeno. I když u nás se tak přesto nestalo ![]()
A hlavně nebudu přece podporovat množírny, takže pokud bez PP, tak jedině voříšek z útulku.
julima píše:
Tak za mně 100% s PP. I když ani to v dnešní době není záruka zdravého psa, je to aspoň větší jistota, že ze psa vyroste dané plemeno. I když u nás se tak přesto nestalo
A hlavně nebudu přece podporovat množírny, takže pokud bez PP, tak jedině voříšek z útulku.
presne
a co mate za psa a co vam z neho vyrastlo? ![]()
cuttysark píše:julima píše:presne
Tak za mně 100% s PP. I když ani to v dnešní době není záruka zdravého psa, je to aspoň větší jistota, že ze psa vyroste dané plemeno. I když u nás se tak přesto nestalo
A hlavně nebudu přece podporovat množírny, takže pokud bez PP, tak jedině voříšek z útulku.a co mate za psa a co vam z neho vyrastlo?
máme jorkšíra a vyrostla nám do velikosti 6kg ![]()
Pokud bych pořizovala štěně, tak určitě s PP........Líbila by se mi Šeltie…
Ale nevím, jestli bych chtěla vychovávat štěně, ted mám psa z útulku a byla to dobrá volba, asi bych šla do toho znova
U nas bola vychova steniatka fakt narocna
Diego bol strasny blazon a az teraz (18 mesiacov) zacal trochu normalniet a dospievat. Do roka nam trhal vsetko co mu prislo pod ruku, oblecenie, maleho hracky atd. Ale kazde stendo je v tomto trochu ine, niektore sa upokoji rychlejsie a niektore su vecne deti ![]()
Dobrý den, plánujeme pořízení fenečky, uvažuji jestli s pp nebo bez pp. Kdybych nemusela řešit finance, tak bych neváhala. Ale rozdíl 4 tis nebo 12 tis je sakra rozdíl. Vím o všech rizikách psa bez pp, nicméně mnou vybrané plemeno (maďarský ohař) netrpí dědičnýma chorobama jako je dysplazie atd, neprojevuje agresivitu. Vzhled je tak typický, že si u štěněte můžete být na 100 jistí, že vám nedávají nějakou kříženou kuličku, ze které vyroste chlupatý voříšek… Jaké je tedy riziko šťenda bez pp v tomto případě? Samozřejmě budu chtít vidět prostředí, matku, přijdedu se několikrát podívat. Pokud budou rodiče s pp, a prohlídnu si jejich průkazy, tak rodokmen znát budu ne? Moc děkuji. Co si myslíte?
@Kulišanda Řešila jsem podobnou otázku, ale týkala se kočky. Vyhrálo rozhodnutí s PP. Dokonce chci kotě i do chovu.
@Kulišanda Peníze, které ušetříš při pořízení, nezřídka následně nasypeš do veterinární péče.
A nekaž i maďara, který je jeden z posledních plemen, která ještě nejsou úplně zničená neodborným křížením neuchovněných psů!
Vzhled je sice typický, ale křížence s jiným ohařem bys možná nepoznala, to nemůžeš vědět…
Riziko je hlavně v tom, že by se to nemělo podporovat. Vědomě množit a prodávat štěňata bez PP je PRASÁRNA. Tak to prosím nepodporuj. ![]()
@Kulišanda jasne souhlasim s tim ze je to necista hra (prasarna jak uz je psano). Resila jsem to u kocky a radsi sehnala s PP ale nevhodnou do chovu takze za nizsi cenu a s podminkou kastrace.
Pokud moc chces jdi do toho s tim, ze to hlavne nebudes mnozit dal.
Za sebe bych do tohi nesla protoze i tema 4tis budes podporovat lidi kteri to plemeno kazi jen pro svuj profit a s chovatelstvim to nema nic spolecneho. To radsi voriska z utulku kterych je i tak dost. Ale kazdy ma tohle trochu jinak. Ty se musis rozhodnout co ie pro tebe dulezite ![]()