Psi s průkazem původu, nebo bez?

Baslerinda
25.3.11 20:02

Psi s PP nebo bez ...

Psi s PP nebo bez - co preferujete,zástupce a představitele plemene,nebo voříšky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
25.3.11 20:05

oboji,zalezi od psa…mam NO a ted krizence teriera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.3.11 20:11

NO - pracant nebo exteriér ? K naší smečce minulý týden přibyla taky malá ovčanda. Ale i přes to zůstanu věrná svému plemeni, což NO nejsou …

• Citovat
  • Upravit
18223
25.3.11 20:16

Mě spíš záleží na chovatelce. měli jsme psa bez pp a jako nezkušení jsme dopadli blbě, blechy, tasemnice, krvavý prujmík a nebyl naučený na granulky. Je mi jedno jestli má papíry. ale zase určitá záruka zdraví je příjemná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
25.3.11 20:18

Já vždycky chtěla staforda,ale máme voříška.Před 4mi lety se jako štěně potuloval po silnici a bylo nám líto ho odvést do útulku,tak jsme si ho nechali.Mě je nakonec jedno jaká je pes rasa.Voříšci za to nemůřou,že nejsou čistokrevný,akorát že člověk nikdy neví co z nich vyroste :lol: Vychovat se dá každej pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.3.11 20:18

Máme maltézáka bez PP a křížence jezevčíka. Měli jsme štěstí na chovatelku, protože k nám maltézáčka Mia přišla a byla vychovaná na plenku čůrat, jedla granule, vychovaná.. no prostě dokonalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
25.3.11 20:21

Preferuji psy s PP, tím ale nechci říct, že křížence, psy bez PP neuznávám. PP je pro mě záruka toho, že si opravdu kupuji plemeno o které mám zájem a né že mi pak ze štěněte vyroste úplně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
25.3.11 20:32

My mame psa s PP. Osobne bych sla jedine do PP nebo totalniho orecha. Ma domnenka se mi uz nekolikrat potvrdila. Nekolikrat jsem potkala pejska bez PP treba po rodicich s PP, jenze desne nemocnyho. Srdecni vady atp. Nedavno o tom byl i porad. Precijen ma clovek u PP jistotu ze nejsou krizeni sourozenci a jedinci s vadou.
Pripadne pak naprostyho oriska kde si ten pejsek vezme od prapredku jen to dobre. Tot muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
25.3.11 20:34

rozhodně s PP !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
25.3.11 20:35

Buď vořecha nejlépe z útulku, nebo psa s PP, nejhorší je pes bez PP po rodičích s PP, proč asi ti psi nebyli uchovněni… nejčastěji pro dědičnou nemoc, která vyřazuje z chovu. Jo a taky jsou báječné povídačky o nadpočetných štěňatech.

Když si vyberu plemeno pro jeho určité vlastnosti a vzhled, tak PP mi alespoň v tom vzhledu garantují jistotu, ale i u chovek je třeba vybírat důkladně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
25.3.11 20:40

Ahoj, já myslím, že je to jedno- hlavně aby v tom bylo srdíčko. :srdce:
Měli jsme pejsků několik- první čistokrevný, bez PP- dokonce z útulku- dobrman- nejlepší kámoš a hlídač, pak jsme měli čistokrevnou fenku bez PP z chovatelské stanice- zas dobrmanku- taky jsem si jí nemohla vynachválit, bohužel se dožila jen 6.let- nemocná páteř- 2.operace a strašné trápení pro všechny. :cry:
Další byl opět dobrman- super vyšlechtěný, s PP, před měsícem umřel ve svých pouhých 3.letech- náhle, bez nemoci, viditelného problému???
Teď máme míšenku- z jedné čtvrtiny dobrmanku, tak už se jen modlím a celá rodina už jí miluje.
Takže- rasa- ne rasa, PP či nikoliv- vše je totálně nedůležité!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
25.3.11 20:42
j.pampeliska píše:
My mame psa s PP. Osobne bych sla jedine do PP nebo totalniho orecha.

Mám to naprosto stejně. Ujali jsme se kdysi (teď už je to stará babička) vyhozené fenky křížence asi NOxšpic, tenkrát odrostlého štěněte, je to jeden z nejlepších psů, co jsem kdy poznala. Dalšího pejska jsem měla s PP, australského honáckého psa. Opravdu 100% splňoval to, co se o tomhle plemenu traduje.

Jasně, že vždycky je všechno o lidech, ale myslím si, že zrovna těch množitelů, co prodávají „zaručeně čistokrevné bez PP po rodičích s PP“, kteří dělají svým „chovným“ psům veškeré zdravotní zkoušky bude jak šafránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.11 20:44

Rozhodně od někoho, kdo je chovatel (mám tím na mysli, nechce vydělávat, ale asi si rozumíme …) PP mít nemusí. Resp. mi stačí to, že štěně je od psa, který je vychováván a je o něj a štěňata velmi slušně pečováno. Prostě nemusí mít prapředky, rodokmen. A vychovatelem nemusí být nutně člen prestižního klubu. Prostě slušný člověk, který má jako koníček kynologii … Takže pokud se výjimečně holka zakoukala přes plot a pokud to není vlčák s jezevčíkem, tak dám na první pohled na to štěně :-))) A další věc, peníze. Chápu, že výchova štěnětě je věc náročná a drahá (než bude předáno budoucímu majiteli), ale fakt deset tisíc (a dokonce víc) za psa dávat nebudu … :nevim:
Psa chci na práci, jako hlídače, jako kamaráda, spoelčníka, ne na výstavy, a podle mně na tohle má vliv spíše osobnost toho psa než nějaké papíry …

Mimochodem, máma měla kolii. PP. To byl tak samonasírací pes, ta zalezla pod stůl a jentak mimochodem někoho rafla jen proto, že … třeba seděl na páníčkově místě ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
25.3.11 21:11
Baslerinda píše:
NO - pracant nebo exteriér ? K naší smečce minulý týden přibyla taky malá ovčanda. Ale i přes to zůstanu věrná svému plemeni, což NO nejsou …

brala jsem si fenecku z utulku ve dvou letech a jak se zabehla,tak si papiry sebou nevzala,ale byla moc pekna…

me se vzdy libila velka plemena,ale pritel jej nechtel,tak ted mame opet u tulku 10kilovou ulicnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
25.3.11 21:14

Nikdy jsem netrvala na papírovým psovi.U mě je to tak,že si prostě musíme navzájem padnout do oka.Teď máme kříženku jezevčíka s foxlíkem.Vybrala jsem si ji podle fotky a pak jsme pro ni jeli 80km.Čekala jsem,jak to bude a dopadlo to nad moje očekávání.Bylo tam celkem pět štěňat a ta naše se ke mě rozeběhla hned potom,co jsme tam přišli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný