Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@asha píše:
Jinak co se ceny tyce, ja tohle moc nechapu. Jsme schopny vyhazet tisice za blbosti, kupovat tablety, dotykace, kazdou podobnou ptakovinu, za auto dame desitky a stovky tisic, a za psa, u kteryho ocekavame, ze bude clenem rodiny, je nam lito dat treba 15 litru?Je to tolik? (jo, ja ted taky zacla setrit a bude mi to trvat minimalne rok, ale nepovazuju to za vyhozeny penize).
to je presne moj nazor. Kupujem si ‚nieco‘ co tu bude 10 i viac rokov. To sa neoplati investovat?
@asha píše:
Jinak co se ceny tyce, ja tohle moc nechapu. Jsme schopny vyhazet tisice za blbosti, kupovat tablety, dotykace, kazdou podobnou ptakovinu, za auto dame desitky a stovky tisic, a za psa, u kteryho ocekavame, ze bude clenem rodiny, je nam lito dat treba 15 litru?Je to tolik? (jo, ja ted taky zacla setrit a bude mi to trvat minimalne rok, ale nepovazuju to za vyhozeny penize).
Nic takového nekupujeme, na vše déle šetříme, ptákoviny už vůbec ne. Každý nežije takto a pro někoho je 15 tisíc opravdu hodně, ale to je zase jiná diskuze.
@Kulišanda tak si zoberte utulkaca, nevrav mi ze v utulkoch neni aj jedna vyzla, ktora potrebuje domov? Budes mat vyzlu za minimalny naklad, usetris prachy na PP a este urobis dobry skutok, nie?
@Kulišanda píše:
Nic takového nekupujeme, na vše déle šetříme, ptákoviny už vůbec ne. Každý nežije takto a pro někoho je 15 tisíc opravdu hodně, ale to je zase jiná diskuze.
Pro mne je to taky hodne, holt se musi nasetrit. Potiz je spis, ze kazdy chce mit vsechno hned. A zrovna pes je „vec“ u ktery je nedostatek penez celkem na prekazku, nejak ho musis zivit, poplatky a veterina taky neco stoji. ![]()
@cuttysark píše:
@Kulišanda co to zhanas, madarku? Rozhodim siete a spytam sa ti, ci su nejake nestandardy. A chces len fenku?
Fenku ![]()
@cuttysark píše:
@Kulišanda tak si zoberte utulkaca, nevrav mi ze v utulkoch neni aj jedna vyzla, ktora potrebuje domov? Budes mat vyzlu za minimalny naklad, usetris prachy na PP a este urobis dobry skutok, nie?
Nechci psa z útulku, chci malé štěně které bude od malinka perfektně cvičené a hlavně zvyklé na děti, na mazlení, štípání, tahání. a pokud se vše podaří tak jak má, dělat s ní canisterapii u autistických dětí.
@asha píše:
Pro mne je to taky hodne, holt se musi nasetrit. Potiz je spis, ze kazdy chce mit vsechno hned. A zrovna pes je „vec“ u ktery je nedostatek penez celkem na prekazku, nejak ho musis zivit, poplatky a veterina taky neco stoji.
Ano, průběžá částka na krmivo, a na očkování u veterináře není problém vydávat. S takovou samozřejmostí počítám. Každý pes něco stojí. Já se bavím čistě o ceně pořízení.
@Kulišanda píše:
Ano, průběžá částka na krmivo, a na očkování u veterináře není problém vydávat. S takovou samozřejmostí počítám. Každý pes něco stojí. Já se bavím čistě o ceně pořízení.
Jo presne. Takze ja treba pocitam, ze pes mne vyjde zhruba na 1000 mesicne. Takze s tim zacinam ted, kazdy mesic dam na stranu litr. Pokud na to ted nemam, zrejme budu mit pak potiz toho psa uzivit. ![]()
Ale ja uz to proste nemam tak, ze musim mit vsechno hned, vcera bylo pozde…To si muzes dovolit jen v pripade, ze ty penize mas.
@Kulišanda ale proč teda to co by ji dávala za krmivo nedala bokem každý měsíc, min 1000 prožere ne no a za rok máš v klidu na pa PP, spíš dřív když asi něco bokem už máš. nemyslim i že v tohle je dobré cokoliv upěchávat
mezitim se může objevit štěně PP ale nevhodné do chovu za dobrou cenu ![]()
@Kulišanda píše:
Fenku
A budeš chtít do budoucna štěňata? Já bych se opravdu přimlouvala k tomu, aby se chovalo na uchovněných jedincích. Vždyť ta plemena jdou pak úplně do háje… Chovatelská práce přichází vniveč, když na tom, co poctiví chovatelé vyřadí z chovu, pak chovají ti nepoctiví nebo prostě jen neznalí. Nejde jen o to, co se projeví hned, ale i o genetický materiál, který se projeví časem, až jednou, kdy už díky absenci PP nebude jasno, kdo byl koho rodičem či bratrem, se nakryjí dva nositelé vady a štěňata pak dopadnou špatně. Za pitomou dovolenou u moře jsou lidé ochotni dát desetitisíce, ale za psa, co jim bude dělat společnost 10 i více let se zdráhají dát 10,15,20 tis.
@Vlkoška píše:Štěňata ne. Chci jí nechat po prvním hárání vykastrovat.
A budeš chtít do budoucna štěňata? Já bych se opravdu přimlouvala k tomu, aby se chovalo na uchovněných jedincích. Vždyť ta plemena jdou pak úplně do háje… Chovatelská práce přichází vniveč, když na tom, co poctiví chovatelé vyřadí z chovu, pak chovají ti nepoctiví nebo prostě jen neznalí. Nejde jen o to, co se projeví hned, ale i o genetický materiál, který se projeví časem, až jednou, kdy už díky absenci PP nebude jasno, kdo byl koho rodičem či bratrem, se nakryjí dva nositelé vady a štěňata pak dopadnou špatně. Za pitomou dovolenou u moře jsou lidé ochotni dát desetitisíce, ale za psa, co jim bude dělat společnost 10 i více let se zdráhají dát 10,15,20 tis.
@Kulišanda Já tě chápu, taky jsme se rozmýšleli, zda dáme za psa 15 tis. Poprvé jsme pořídili fenku s PP, ale nevhodnou do chovu za polovic, ale časem mi to přišlo líto, že nebudeme moct mít štěňata, když má úžasnou povahu. Proto jsme už podruhé šli do standardní fenečky s PP. Když si spočítám, co manžel za rok prokouří
, tak nás fenka vyšla levněji… Pokud nechcete chovat, tak by nestandardní štěně byla dobrá volba
Ale přeju dobrý výběr štěněte, ať už je rozhodnete jakkoli
. Canisteripii já fandím ![]()
Ted bylo v Krimi zprávách nebo co to tam manžel přepnul pěkně vidět, jak to asi vypadá v množírnách psů…
Pokud na vše déle šetříte a je pro vás i pořizovací cena tak zásadní v rozpočtu, tak pořízení psa ve vašem případě není podle mě zodpovědné… můžete mít štěstí a mít psa zdravého a bez úrazů, ale taky nemusíte… si budete brát půjčku až si nedejbože zlomí nohu nebo bude mít artrozu, která se bude muset zoperovat nebo si dosaď další nemoci, úrazy… asi napíšeš, že až by se to stalo, tak to nějak pořešíte, ale já to stejně vidím jako risk když tu někdo píše, že vlastně peníze na psa nemá…