Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klid popros nekoho z rodiny at ti s tim helfne. Uklidte za vikend komplet cely dum
A pak se snaz prubezne udrzovat ![]()
A nešlo by si sehnat na výpomoc paní na úklid, ono živé dítě a těhotenství je vyčerpávající, ono i potom co se narodí bude to fičák, tak popřemýšlej. Nebudeš muset myslet na to, že nemáš uklizeno.
Klid, to zvladnes. Ja otehotnela kdyz bylo nejstarsi dceri 21 mesicu a taky jsem se bala, co bude, protoze Vubec neposlouchala. No, ted mam deti 6 let, 3,5 roku a nejmladsi syn bude mit 1 rok a az na ten uklid se to docela da zvladat… O to vic si vazim chvil, kdy Muzu SAMA do obchodu…to je relax… ![]()
@renda81 Muž je právě hrozně čistotný tak z toho doma kvete. O to víc mě to štve. je ale dost zaměstnaný, nemá moc času doma pomáhat. Když má čas tak se do toho pustíme spolu a za den je vygruntováno
Nebo hlídá a mám čas uklízet, ale není to moc často… ![]()
Hrozně by mě zajímalo jaký na to, že jsem taková lemra přes úklid má vliv to, že jsem nikdy doma s rodiči nemusela hnout prstem… ![]()
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Rodina nepřipadá v úvahu. Nikdo mi nikdy ani nepohlídal. To je právě to, já nejsem schopná ten pořádek udržet…@renda81 Na to nemáme, asi to ve finále není velký výdaj vzhledem k míře té pomoci,ale asi bych ani nesnesla pocit, že se mi doma hrabe někdo cizí
![]()
tak se budeš raději nervit a depkovat? ![]()
no tvoje volba.. když myslíš že to není řešení.. ![]()
Tak takhle nějak to mám momentálně taky, děti 6 a 1,5let. větší je nesmírně vztekavá až do záchvatů a ze mě si vůbec nic nedělá. neposlechne, nepomůže, nic si neuklidí prostě total ignorant, a ta menší s tim začíná už taky, přes den nic neudělám, pomalu se potácim a jen se těšim na večer až usnou. nejsi v tom sama, je nás takových víc. ale drž se ![]()
@jdukolem To je až druhotná věc, spíš jde o to, že na to fakt nemáme ![]()
@martina2322 Dííky! ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem To je až druhotná věc, spíš jde o to, že na to fakt nemáme@martina2322 Dííky!
ono by třeba pomohlo jednou za 14 dní víš.. ted je důležité aby ses dala do pořádku nervově.. mít živé mrně a být těhotná není žádná legrace
taky bych promluvila s mužem ohledně aspon provizorních úložných prostor - než našetříte na to co chcete..ono nemít kam ukládat věci je na hlavu a pořádek nezařídíš ani náhodou
@jdukolem Asi se mrknu alespoň po někom kdo by třeba umyl okna v domě nebo tak… To jsou práce, které už nezvládám vůbec. Obávám se, že až vyleze sluníčko a zasvítí do oken tak už ani neuvidíme ven…
No právě, kdyby měla každá věc své místo tak by to třeba nějak šlo, ale takhle je to prostě strašný ![]()
Nemohla bys nějak zkusit na dceru, když tě tahá od linky prostě jí zabavit, ať si k tobě sedne a vaří - dáš jí mísu a vařečku, snažit se jí vysvětlit, že maminka má práci a pak půjdete si hrát. Začneš chvilku, a postupně to budeš prodlužovat než si vyhraje sama a budeš mít trochu klídek. já při vaření myju nádobí, plus do toho hrajeme fotbal nebo se mi kluk schovává a já hádám kde je. Jinak bych taky nic neudělala. Teď už je to lepší už si i vyhraje sám. Ale je to do minuty snad 1000× mamíííííí
![]()
Ahoj holky, potřebuju se vypsat, postěžovat a asi i poprosit o radu.
Jsem maminka skoro dvouleté holčičky a na cestě je druhý prcek (dříve než byl plánovaný). Dcera je úžasné dítě, to jak moc ji miluji asi nemusím psát, to známe každá. Ale je hrozně divoká. Asi je to i normální v jejím věku, ale stokrát denně vytahá tu samou věc, absolutně neposlechne ve smyslu - netahej to, ukliď to, vrať to. Totální ignorace
Když jsem dceru čekala rekontruovali jsme poměrně velký dům, do dnes není 100% hotový, došly peníze, takže chybí úložné prostory, spousta věcí nemá své místo.
S partnerem nám dítě absolutně nabouralo vztah, milujeme se, jsme rodiče úžasné holčičky, ale prostě to nezvládáme…
Já konkrétně nezvládám třeba úklid. Mám v celém domě neskutečný bordel. Zrovna teď ani neprojdu přes obývák abych nezakopla o hromady oblečení, hraček, vytahaného nádobí, roztahaných vlhčených ubrousků, sprchových gelů atd. Nikdy jsem nebyla na ulízení, ale to jak dcera všechno rabuje mě ničí.
Večer si sednu a jsem ráda, že mám chvilku pro sebe, místo toho abych uklízela. V kuchyni bordel, tři dny neumyté nádobí (stoupnu si k lince a dcera mě hystericky tahá pryč). Večer mi třeští hlava a prostě nemám na to jít to nádobí umýt. Vím, jsem prase, ale zároveň mě ten bordel ničí.
Už nevím co mám dělat, jak to řešit… Je to čím dál tím horší… Je to jen část problémů, ale víceméně je to všechno na jedno brdo

Omlouvám se za anonym, děkuji za jeho uchování
Je mi blbě ze sebe samé