Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem Moc diky za podporu. Z radoby dokonalych matek si celkem nic nedělám. Kdyz maji potrebu ventilovat svou dokonalost zrovna tady tak at si poslouzi. Musim se z toho nejak vyhrabat…
nejsme dokonalé
jen nemáme problém s jedním prtětem mít domácnost v pořádku ![]()
@Aishenka píše:
nejsme dokonaléjen nemáme problém s jedním prtětem mít domácnost v pořádku
Ja mam dve prtata. Jedno ma 6 a druhe 1,5 roku. ![]()
@Anonymní píše:
@Aishenka To je presne ono. Moc mi pomuzes tim ze napises ze jsem líná a lide se nemeni. Fakt uz se musim smat.
vidíš, směješ se? Tak hned je lepší nálada, to je důležité, se ti bude uklízet jedna radost ![]()
@kattkka píše:
Ja mam dve prtata. Jedno ma 6 a druhe 1,5 roku.
neblázni, to sem ani nepiš ![]()
@jdukolem V první rade chci udrzovat obyvak a kuchyn tak abych se nemusela stydet kdyz prijde návštěva. Asi je to trapný, ale napisu si rozvrh na tyden, co ktery den udělám. Věřím ze kdYz se do toho pustím tak pak ani nebude potreba delat spoustu veci najednou…
@Aishenka píše:
neblázni, to sem ani nepiš
To bych nemela vlsatne
![]()
@jdukolem píše:
ale tak je rozdíl jednat upřímně a je rozdíl kritizovat… a je velký rozdíl nesouhlasit a kopnout…to že někdo nekritizuje znamená automaticky - souhlasí a utěšuje?
opravdu to je tak že napsat někomu seš líná - připomínám název diskuze jsem na dně - je empatické a upřímné a nebo to je odsudek?
já bych ty nuance viděla tedy trochu jinak
Souhlasím.
Mezi upřímnou konstruktivní kritikou (děláš to blbě, udělej to tak a tak) a odsudkem (jseš blbá/líná/neschopná) a sluníčkováním (ty to máš, těžký, chudáčku, nemůžeš za to, vlastně je všechno ok, nic neměň), je dost rozdíl.
@Anonymní píše:
@Aishenka To je fakt docela si me pobavila…Ona je taky domacnost a domacnost ze? Holt tech 200 m2 plus velkou zahradu nestiham no
@kattkka Tak šestileté dite uz bych nenazvala zrovna prtetem…
Promiň ale také máme velký dům, i tu zahradu, pracuji.
@Anonymní píše:
@jdukolem V první rade chci udrzovat obyvak a kuchyn tak abych se nemusela stydet kdyz prijde návštěva. Asi je to trapný, ale napisu si rozvrh na tyden, co ktery den udělám. Věřím ze kdYz se do toho pustím tak pak ani nebude potreba delat spoustu veci najednou…
Já bych se snažila dát vždycky byt večer před spaním do pucu. Alespoň umýt nádobí a obejít byt s tou bednou na věci, které jsou mimo. Zamést, aspoň kuchyň. Jestli jsi opravdu vyřízená, tak si nech roznos z „DEJ-NA -SVÉ-MÍSTO-BEDNY“ na ráno. Pak se probudíš do relativně uklizeného, méně chaotického bytu a hned budeš mít lepší pocit. Manžela bych poprosila, aby večer zabavil dceru, aspoň si s ní taky chvíli pohraje - pokud chodí ještě nějak rozumně, a ty si oběhneš byt.
Mně pomáhá si k činnostem, co mně zrovna extra nebaví, ale je třeba je udělat, pustit v noci třeba hudbu nebo namluvenou knihu do sluchátek, nebo si k mytí nádobí postavit notebook s filmem atd. Myčku nemám, takže to bývá na delší lokte
Tak mám pocit, že při tom i trochu relaxuju ![]()
Příspěvek upraven 07.03.15 v 11:01
@magion Uz to nereste. Holky asi nejsou schopne pochopit ze jejich naklizena domacnost mi v tom abych neco zlepsila nepomůže ![]()
A abych tedy nebyla jen zlá, kritická..
Zakladatelko, určitě by bylo fajn mít uklízecí plán. Já to měla cca takto, vzhledem ke 3 koupelnám jsem je dělala v patře 1× týdně, v přízemí i 3×, prach 2× týdně, podlahy (v tu dobu jsme měli psa) každý den v přízemí, v patře 2× týdně, včetně vytírání. Zalévání kytek v průběhu týdne dle potřeby, starání se o zahradu (sekal manžel), kytky atd. já odpoledne nebo navečer, malá byla samozřejmě se mnou. Praní a žehlení dle potřeby tak aby mi tam nevyžehlené či špinavé nádobí nikde nestrašilo. Hračky jsem uklidila vždy večer až šla dcera spát.
Vaření každý den, pečení jak se mi chtělo.
@Anonymní píše:
@magion Uz to nereste. Holky asi nejsou schopne pochopit ze jejich naklizena domacnost mi v tom abych neco zlepsila nepomůže
Já už to dál řešit nebudu
Co jsem k tomu chtěla říct, to jsem řekla. Nebudu dál plevelit diskuzi.
@Aishenka píše:
A abych tedy nebyla jen zlá, kritická..Zakladatelko, určitě by bylo fajn mít uklízecí plán. Já to měla cca takto, vzhledem ke 3 koupelnám jsem je dělala v patře 1× týdně, v přízemí i 3×, prach 2× týdně, podlahy (v tu dobu jsme měli psa) každý den v přízemí, v patře 2× týdně, včetně vytírání. Zalévání kytek v průběhu týdne dle potřeby, starání se o zahradu (sekal manžel), kytky atd. já odpoledne nebo navečer, malá byla samozřejmě se mnou. Praní a žehlení dle potřeby tak aby mi tam nevyžehlené či špinavé nádobí nikde nestrašilo. Hračky jsem uklidila vždy večer až šla dcera spát.
Vaření každý den, pečení jak se mi chtělo.