Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Líbí se mi starý zákon. Nový už ne. Ale nejsem křesťanka a vnímám Boha podle sebe, ne podle křesťanství.
Jednou jsem ji přečetla, ze zvědavosti, a abych byla v obraze. Ale nejsem věřící a podruhé ji číst už určitě nebudu ![]()
Take nejsem verici, ale bibli ctu rada…stary zakon jsem dost preskakovala, ale novy se snazim cist souvisleji i kdyz je to dosti narocne cteni, ale myslim si, ze aspon prolistovat by ji mel kazdy ![]()
Procetla jsem, v ramci vzdelani, ale nechystam se cist znovu ci podrobneji. Stary zakon je spis takovy manual na preziti a prijde mi uz tezce mimo nasi dobu, aktualni mi prijde maximalne tak Job, Novy zakon trochu lepsi.
Nový zákon je dle mě nůška plků..
Starý zákon v podobě Rodinné bible mám ráda, milovala jsem ty příběhy od dětství.
Jinak bibli jako takovou si vykládám po svém, za křesťanku se nepovažuji
Jako puboska jsem cetla animovanou verzi pro deti..vim o co jde, ale ne hloubeji. V Boha verim a tim padem se ridim srdcem a ne prikazanim, protoze to samo o sobe je otazkou dobreho mravu. nepotrebuji honosne chramy, abych mohla mluvit s Bohem a tusim, ze neco podobneho rekl i sam Jezis..jen jestli to cirkev nepochopila spatne ![]()
No, čtu, jako spoustu jiných věcí. Mně je to zdrojem, ze kterého vychází naše civilizace.
@Sini píše:
Take nejsem verici, ale bibli ctu rada…stary zakon jsem dost preskakovala, ale novy se snazim cist souvisleji i kdyz je to dosti narocne cteni, ale myslim si, ze aspon prolistovat by ji mel kazdy
Proc myslis, ze by ji mel prolistovat, cist kazdy?
Ja cetla. Stary zakon se mi libil jako decku zfilmovany-pohadkove. Jinak kniha semnou nic neudelala. Nejsem verici.
Nebo verim v neco- asi- ale buh to neni
@blecha72 on ne, ale lidi co ho budou upravene presentovat a presentuji.
@e-lili A co by mela udelat?
nejde si myslim moc o to, jestli clovek verici je nebo neni, ale vyplyva to z kultury ve ktere zijeme i my jako cesi a predevsim je to historie. Me prijde zvlastni pokud by tuto knihu clovek za cely zivot ani neotevrel ![]()
Čtete Bibli? A proč ano nebo ne?