Čtete bibli?

roto
6.3.15 22:10

Bible, kniha i pro tebe?

Čtete Bibli? A proč ano nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
6.3.15 22:11

Líbí se mi starý zákon. Nový už ne. Ale nejsem křesťanka a vnímám Boha podle sebe, ne podle křesťanství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
6.3.15 22:12

Jednou jsem ji přečetla, ze zvědavosti, a abych byla v obraze. Ale nejsem věřící a podruhé ji číst už určitě nebudu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
6.3.15 22:14

Ne nečtu a ani nejevím zájem… nejsem věřící

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
6.3.15 22:22

Take nejsem verici, ale bibli ctu rada…stary zakon jsem dost preskakovala, ale novy se snazim cist souvisleji i kdyz je to dosti narocne cteni, ale myslim si, ze aspon prolistovat by ji mel kazdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.3.15 22:25

Procetla jsem, v ramci vzdelani, ale nechystam se cist znovu ci podrobneji. Stary zakon je spis takovy manual na preziti a prijde mi uz tezce mimo nasi dobu, aktualni mi prijde maximalne tak Job, Novy zakon trochu lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.3.15 22:26

Nový zákon je dle mě nůška plků..
Starý zákon v podobě Rodinné bible mám ráda, milovala jsem ty příběhy od dětství.
Jinak bibli jako takovou si vykládám po svém, za křesťanku se nepovažuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
6.3.15 22:27

Jako puboska jsem cetla animovanou verzi pro deti..vim o co jde, ale ne hloubeji. V Boha verim a tim padem se ridim srdcem a ne prikazanim, protoze to samo o sobe je otazkou dobreho mravu. nepotrebuji honosne chramy, abych mohla mluvit s Bohem a tusim, ze neco podobneho rekl i sam Jezis..jen jestli to cirkev nepochopila spatne :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.3.15 22:31

No, čtu, jako spoustu jiných věcí. Mně je to zdrojem, ze kterého vychází naše civilizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
6.3.15 22:33
@Sini píše:
Take nejsem verici, ale bibli ctu rada…stary zakon jsem dost preskakovala, ale novy se snazim cist souvisleji i kdyz je to dosti narocne cteni, ale myslim si, ze aspon prolistovat by ji mel kazdy ;)

Proc myslis, ze by ji mel prolistovat, cist kazdy?

Ja cetla. Stary zakon se mi libil jako decku zfilmovany-pohadkove. Jinak kniha semnou nic neudelala. Nejsem verici.
Nebo verim v neco- asi- ale buh to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
6.3.15 22:34

No jenom aby jinam naces neprebil Koran :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.3.15 22:36

@svycarka Korán není nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
6.3.15 22:38

@blecha72 on ne, ale lidi co ho budou upravene presentovat a presentuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
6.3.15 22:42

@e-lili A co by mela udelat? :mrgreen: nejde si myslim moc o to, jestli clovek verici je nebo neni, ale vyplyva to z kultury ve ktere zijeme i my jako cesi a predevsim je to historie. Me prijde zvlastni pokud by tuto knihu clovek za cely zivot ani neotevrel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.3.15 22:47

Přečetla jsem kdysi Starý zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie